Sasu Salin kuritti Barcelonaa 22 pisteen edestä

24.10.2022 09:59 Sasu Salinin vauhti vain kiihtyy kohti marraskuun MM-karsintaikkunaa, kun hän paukutti 22 pistettä Barcelonaa vastaan. Remu Raitanen ja Alexander Madsen jatkoivat hyvää virettään ja Japanissa Murphyn veljekset näyttivät parastaan.

Sasu Salin on jatkanut siitä mihin EM-kisoissa jäi. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salinin pisteet auttoivat Teneriffaa haastamaan Barcelonaa, mutta saarelaiset joutuivat lopulta tunnustamaan Barcelonan paremmakseen 67-65 (27-25). Salin heitti kolmen pisteen heittonsa 6/10 ja nappasi ohimennen kolme levypalloa ja riiston. Tappio oli Teneriffalle kauden ensimmäinen Espanjan liigassa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Elias Valtosen Manresa taipui Murcian vieraana 83-96 (46-47). Valtosen ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi yksi levypallo.
Ottelutilastot

LEB Orossa Remu Raitanen oli Albaceten parhaimmistoa 15 pisteen, seitsemän levypallon ja torjunnan tilastorivillä, mutta Gipuzkoa otti selvän 91-65 (42-32)-voiton.
Ottelutilastot

Alexander Madsen oli isossa roolissa Kreikan liigassa, kun AEK haki 84-80 (40-37)-vierasvoiton viikolla Mestarien liigassa Teneriffan kaataneesta Peristeristä. Madsen heitti 12 pistettä ja nappasi kolme vastustajan ohiheittoa näppeihinsä. Tilastoihin mahtui myös syöttö ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Italian liigassa Mikael Jantusen edustama Treviso ei pystynyt haastamaan Virtus Bolognan tähtisikermää, vaan joutui taipumaan numeroin 71-97 (31-44). Jantusen tilastot karttuivat kuudella pisteellä, kahdella levypallolla, neljällä syötöllä ja torjunnalla.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Edon Maxhuni ei kyennyt taikomaan Merlins Crailsheimia voittoon Bayreuthin ollessa vahvempi 99-77 (54-34). Maxhunille kertyi kahdeksan pistettä, levypallo ja riisto.
Ottelutilastot

Max Besselink jäi vajaassa viidessä minuutissa ilman tilastomerkintöjä, kun Göttingen taipui kotonaan Rostock Seawolvesille 92-95 (46-49).
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon valmentama Bonn jatkaa puhtaalla pelillä neljän kierroksen jälkeen. Tällä kertaa Bonn taivutti Löwen Braunschweigin vieraskentällä 79-72 (40-37).

Iisalo sai myös yhden huomionosoituksen lisää, kun hänet valittiin Bonnin paikallislehti General-Anzeigerin äänestyksessä Bonnin vuoden valmentajaksi. Viime kauden päätteeksi hänet palkittiin myös Bundesliigan vuoden parhaana valmentajana. Vuoden joukkueen äänestyksessä Bonn sijoittui toiseksi heti Saksan baseball-mestaruuden voittaneen Bonn Capitalsin jälkeen.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg pisti Euroliiga-joukkue ALBA Berliinin tiukoille, mutta joutui taipumaan 70-78 (30-33).
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Luukas Vaara jäi ilman tehomerkintöjä Phoenix Hagenin voittaessa Paderbornin 98-82 (49-37). Hagenilla on kolme voittoa ja tappio.
Ottelutilastot

Aatu Kivimäki oli Tigers Tübingenin johtotähti, kun Daniel Janssonin luotsaama miehistö jatkoi tappioitta voitettuaan Nürnberg Falconsin 85-67 (40-29). Kivimäki heitti komeasti 17 pistettä ja ripotteli sarakkeisiinsa vielä viisi levypalloa, viisi syöttöä, riiston ja torjunnan.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Craiova joutui taipumaan Pitestille 71-79 (37-53). Shawn Hopkins kasasi rivilleen kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä, riiston ja torjunnan. Topias Palmi heitti neljä pistettä, nappasi viisi levypalloa ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Japanin B1-liigassa Alex Murphyn Hokkaido joutui tunnustamaan Nagoya Diamond Dolphinsin kahdesti paremmakseen viikonlopun aikana. Nagoya vei ensimmäisen kohtaamisen kotikentällään 107-83 (44-37) Murphyn ollessa joukkueensa parhaimmistoa 15 pisteen ja viiden levypallon tilastoilla.
Ottelutilastot

Toisessa Murphyn 11 pisteen, viiden levypallon, syötön ja torjunnan tilastot eivät riittäneet, kun Nagoya otti selvän 112-77 (55-34)-voiton.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sarjaporrasta alempana Erik Murphyn Fukushima Firebonds tasasi voitot Rising Zephyr Fukuokan kanssa viikonloppuna. Ensimmäisessä pelissä Firebonds taipui 71-92 (28-36). Murphy sai kasaan 14 pistettä, kuusi levypalloa, syötön ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toiseen peliin Firebonds teki kovan ryhtiliikkeen ja vei ottelun nimiinsä 100-82 (40-37). Murphy oli pitelemätön 25 pisteellä, kahdeksalla levypallolla, kahdella syötöllä ja torjunnalla.
Ottelutilastot

Ranskassa Lassi Tuovi joutui taipumaan entiselle seuralleen, kun Gravelines-Dunkerque otti kotikentällään selvän 85-69 (44-37)-voiton. Strasbourgilla on kuudesta pelistä yksi voitto.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden jatkaa puhtaalla pelillä Itävallan liigassa kaadettuaan Kapfenberg Bullsin 84-70 (45-38).
Ottelutilastot

Fiifi Aidoo oli vauhdissa Norjassa, kun Fyllingen voitti Nidaros Jersin selvästi 107-48 (56-32). Aidoo täytteli tilastojaan 17 pisteellä, neljällä levypallolla, yhdeksällä syötöllä ja kahdella torjunnalla.
Ottelutilastot

 
1.12.2022 09:09 Suomalaiset ulkomailla

FIBA Europe Cupissa alkulohkovaihe päätökseen – Maxhunin, Palmin ja Hopkinsin joukkueet jatkoon

FIBA Europe Cupissa saatiin alkulohkovaiheet päätökseen ja suomalaispelaajista Shawn Hopkinsin, Topias Palmin ja Edon Maxhunin kamppailut jatkuvat jatkopeleissä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa on lähellä lohkovoittoa.

29.11.2022 08:42 Susijengi

Petteri Koponen Adidas Next Generation -turnauksen U18-kutsujoukkueiden päävalmentajaksi

Yksi suomalaisen koripallon historian kaikkien aikojen pelaajista, vastikään uransa Susijengissä päättänyt Petteri Koponen, 34, on kutsuttu kevättalvella pelattavan Adidas Next Generation -turnauksen kutsujoukkueiden päävalmentajaksi.

28.11.2022 10:08 Suomalaiset ulkomailla

Max Besselink saalistamassa kovaa päänahkaa

Max Besselink käytti hienosti näyttöpaikkansa hyväkseen, kun Göttingen yllätti ALBA Berliinin Saksan Bundesliigassa. Edon Maxhuni ja Sasu Salin jatkoivat vahvasti avittaen joukkueensa voittoihin.

24.11.2022 07:37 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni juhli FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa – ”Iso voitto meille”

Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

21.11.2022 10:42 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Aatu Kivimäki palasivat maajoukkuetauolta kynnet teroitettuina

Topias Palmi ja Aatu Kivimäki olivat loistavassa iskussa, kun miesten sarjat palasivat maajoukkuetauolta tositoimiin. Sasu Salinin sihti oli jälleen kohdillaan Espanjassa ja Edon Maxhuni lämpiää Saksassa.

16.11.2022 17:15 Susijengi

Lassi Tuovi sivuun SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävistä

Susijengin päävalmentajaksi kesällä noussut Lassi Tuovi, 35, jää sivuun SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävistä. Viimeisen lähes kolmen vuoden ajan Strasbourgia menestyksekkäästi niin Ranskan liigassa kuin FIBA Mestareiden Liigassa valmentaneen Tuovin kevääseen 2023 asti ulottuva sopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

6.11.2022 22:49 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen huippuiskussa Italiassa – Aatu Kivimäki vahvana Saksassa

Mikael Jantunen pelasi erinomaisesti Trevison napatessa kauden toisen voittonsa. Aatu Kivimäki oli vahvalla pelipäällä Saksassa ja Teneriffan vahva alkukausi sai jatkoa.

6.11.2022 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni teki taikojaan Saksassa – Tuomas Iisalo vei veljesten kohtaamisen

Edon Maxhuni loisti Saksassa, kun Merlins Crailsheim nappasi kauden toisen voittonsa. Bundesliigassa nähtiin myös Iisalon veljesten kohtaaminen, jossa Tuomaksen Bonn kaatoi Joonaksen Academics Heidelbergin.

3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

31.10.2022 08:37 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsin loistavalle alkukaudelle jatkoa

Shawn Hopkins on aloittanut pelinsä Craiovassa vahvasti ja yhdessä Topias Palmin kanssa siivitti Craiovan kauden avausvoittoon Romanian liigassa. Espanjassa Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään, Italiassa Mikael Jantusen hyvä alkukausi sai jatkoa ja Alex Murphy tehoili Japanissa.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

27.10.2022 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset voittoisia FIBA Europe Cupissa

Viikolla pelattiin taas europelejä ja Elias Valtosen Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiovan tappiotili on koskematon FIBA Europe Cupissa ja Edon Maxhunin Merlins otti tärkeän avausvoiton.

20.10.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Palmi ja Hopkins juhlivat FIBA Europe Cupissa suomalaiskohtaamisen voittoa

FIBA Europe Cupissa nähtiin keskiviikkona susijengiläisten kohtaaminen, kun Edon Maxhunin Merlins Crailsheim isännöi Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiovaa. Palmi ja Hopkins pääsivät kotimatkalla makean voiton kera.

19.10.2022 09:46 NBA

Lauri Markkanen ja Utah Jazz aloittavat NBA-kautensa ensi yönä Nuggetsia vastaan

NBA-kausi 2022-23 pyörähti käyntiin viime yönä Yhdysvalloissa kahdella ottelulla. Lauri Markkanen ja Utah Jazz taas aloittavat tuoreen kautensa ensi yönä, kun vastaan tulee Denver Nuggets.

17.10.2022 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat kovassa iskussa – Max Besselink sopimukseen Bundesliigaseuran kanssa

Susijengin pelaajat esittivät viikonlopun otteluissa vahvoja otteita, kun Edon Maxhuni, Sasu Salin, Mikael Jantunen, Topias Palmi ja Alex Murphy ylsivät kaksinumeroisille pisteille. 20-vuotias Max Besselink on sen sijaan tehnyt sopimuksen Bundesliigassa pelaavan BG Göttingenin kanssa.

13.10.2022 07:32 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Elias Valtonen loistivat Mestarien liigassa

Mestarien liiga tarjosi voittoja niin suomalaispelaajille kuin valmentajille, kun Alexander Madsen ja Elias Valtonen pistivät parastaan. Myös FIBA Europe Cupin lohkovaihe saatiin vauhtiin.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

10.10.2022 09:28 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin mahtivire jatkuu – Madsenin ja Raitasen sarjakaudet käyntiin

Sasu Salinin loistava alkukausi sai jälleen jatkoa viikonloppuna, kun Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä. Sarjat saatiin käyntiin Kreikassa ja Remu Raitanen debytoi Espanjassa.

6.10.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti Mestarien liigan avauksessa – Valtosen ja Tuovin joukkueet myös voittoihin

Mestarien liigan lohkovaiheet saatiin käyntiin suomalaisten osalta tiistaina ja keskiviikkona. Sasu Salin, Elias Valtonen ja Lassi Tuovi pääsivät heti voiton makuun.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

Näytä lisää vastaavia