Seniorikoripallon MM-kisat valtaavat Espoon 25.7.-4.8.2019

23.7.2019 09:48 Tapiolan Honka isännöi yhdessä Espoon kaupungin kanssa seniorikoripallon MM-kisoja Espoossa heinä-elokuun taitteessa, 25.7.-4.8.2019. Turnaukseen saapuu yli 230 joukkuetta 42 maasta ja turnausvieraita odotetaan saapuvaksi noin 4000.

Kisoissa pelataan sekä miesten että naisten sarjoissa 17 ikäluokassa 30-vuotiaista alkaen. Kokeneimmat pelaajat taistelevat MM-mitaleista yli 80-vuotiaiden sarjassa.

Kansainvälinen Koripallosenioreiden liitto (FIMBA) myönsi Espoolle ja Tapiolan Hongalle järjestämisoikeuden kesällä 2017. Kisatapahtumaa on rakennettu kahden vuoden ajan ja kuun vaihteessa Espooseen saapuu tuhansia pelaajia. 

Turnauksen keskuksena toimii Tapiolan urheilupuisto, jossa otteluita pelataan yhteensä yhdeksällä kentällä Honkahallilla, Tapiolan liikuntahallilla sekä Esport Arenassa. Tapahtuman avajaiset järjestetään Espoo Metro Areenalla lauantaina 27.7. Avajaiset käynnistyvät Esport Arenan edestä lähtevällä kulkueella klo 18.30. Kaikkiin kisatapahtumiin on vapaa pääsy.

”Espoo FIMBA 2019 -seniorikoripallon MM-kisojen järjestäminen ja isännöiminen on Tapiolan Hongalle ja Espoolle iso kunnia ja iloinen asia, etenkin kun suuri määrä turnausvieraistamme viettää lähes kaksi viikkoa tutustumassa Espooseen koripallon ohessa. Tapahtuman järjestelyissä auttaa suuri joukko vapaaehtoisia ja samalla se tarjoaa myös kesätyön 80 espoolaiselle nuorelle, joiden palkkauksessa auttoi Espoon kaupungin tarjoamat kesäsetelit ja joista olemme erittäin kiitollisia”, kertoo Tapiolan Hongan yhteisömanageri ja Espoo FIMBA 2019 tiedottaja Sonja Herrala. 

"Kisojen nuorin ikäluokka on 30+ vuotiaat naiset ja kokeneimmat osallistujat pelaavat 80+ vuotiaiden -sarjassa. Tiettävästi vanhin suomalainen kentälle asteleva pelaaja on iäkkäimpien sarjassa pelaava 86-vuotias mies", Herrala lisää. 

”MM-kisat järjestetään nyt 15. kerran – aikaisemmin seniorit kisasivat Suomessa vuonna 1997. Olemme yhteistyössä Espoon kaupungin nuoriso- ja liikuntatoimen sekä VisitEspoon kanssa luoneet upean kisatapahtuman, jolla pyrimme näyttämään kansainvälisille pelaajille ja tänne saapuville kisavieraille Espoon parhaat puolet niin urheilun kuin matkailun saralla”, toteaa Espoo FIMBA 2019 järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Mika Numminen. 

”Suomesta kisoihin osallistuu yli 20 joukkuetta ja useissa sarjoissa pelaa kymmeniä Suomen maajoukkueiden entisaikojen runkopelaajia – Suomen 30-vuotiaiden naisten joukkueessa pelaa monia Naisten Korisliigan huippupelaajia”, Numminen jatkaa.

Lisätietoja: espoofimba2019.fi

 
16.8.2022 16:44 Susijengi

Jyväskyläläinen! Isäntäperheeksi ukrainalaisjuniorille 17.–19.8.?

Jyväskylän alueen asukas! Löytyykö kodistasi tai läheistesi kodista tilaa majoittaa ukrainalaislähtöistä koripallojunioria keskiviikon 17.8. ja perjantain 19.8. väliseksi ajaksi?

27.7.2017 Junioriturnaus

Delfin Basket täydentää koripalloväen juhlavuoden

Tampereella järjestettävä koripalloturnaus Delfin Basket Tournament täyttää 30 vuotta. Ensimmäisen kerran vuonna 1988 järjestetty koripalloturnaus on vakiinnuttanut paikkansa Suomen suosituimpana koripalloturnauksena.

29.7.2016 Valmentajat

Delfin Basket Tournament 2016 käynnistyy Tampereella

Jo 29. kansainvälinen Delfin Basket -koripalloturnaus pelataan Tampereella 29.-31.7. Tapahtuma kerää kaikkiaan noin 5,000 osallistujaa Tampereelle pelaajien, huoltajien, valmentajien, katsojien ja vapaaehtoisten muodossa. Delfin Basketin yhteydessä nähdään myös kaksi juniorimaaottelua sekä Susijengin ja Belgian välinen maaottelu.

15.6.2016 Seura tiedottaa

Jyväskylä Basketball Academy käynnistää toimintansa

Jyväskylä Basketball Academy aloittaa toimintansa kesän aikana ja on palkannut päävalmentajakseen 1+2-mallisella sopimuksella Salon Vilppaan Korisliiga-pudotuspeleihin viime kaudella palkanneen Mikko Tupamäen. JBA ottaa HoNsU:n sarjapaikan Divari A:ssa ja järjestää try-out-tilaisuuden 29.6.

25.2.2016 Seura tiedottaa

Suomen ensimmäinen satelliittitason 3x3-turnaus GoExpo-messujen yhteydessä 5.3.

Helsingin NMKY:n Yökoris järjestää ensimmäisen satelliittitasoisen 3x3-turnauksen Suomessa. GoExpo-messujen yhteydessä lauantaina 5.3. järjestettävässä 3x3-tapahtumassa on kaksi sarjaa, joihin voi ilmoittautua 2.3. saakka tai niin kauan, kun sarjoissa on tilaa.

23.12.2015 Läntinen alue

Tampereen Tesomalle nousee uusi korispyhättö

Ensi syksynä 70 vuotta täyttävä Raholan Pyrkivä ei voisi juhlavuodeltaan enempää toivoa kuin vuosikymmeniä unelmoidun monitoimihallin toteutumisen. Tamperelaisseuran unelmat ovat vuosien määrätietoisen ja sitkeän työn jälkeen käymässä toteen, sillä Tesomalle on parhaillaan rakenteilla kolmen täysmittaisen koripallokentän kokonaisuus. Tesoman uuden korispyhätön on määrä avautua ensi kesänä.

2.11.2015 Kaakkoinen alue

Jengi Heinolasta -musiikkivideolla huippuartistit ja korisjunnut fiilistelevät koriksen parissa

Heinolan NMKY saa positiivista julkisuutta koris- ja musiikkikaupunki-imagolleen huippuartisteja vilisevän Jengi Heinolasta -videon ansiosta. Pääesiintyjä on lahtelainen rap-artisti Brädi.

16.2.2015 Seura tiedottaa

Pyrintö tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Namika Lahtea vastaan

Tampereen Pyrintö tarjoaa tiistaiseen Korisliiga-otteluunsa Namika Lahtea vastaan ilmaisen sisäänpääsyn katsojille. Kyseessä on Heitä Pallo Peliin -tapahtuma, jonka avulla kerätään palloja Tampereen koulujen väliliikuntaa varten.

23.10.2014 Katsojat

Bisons tuo huippukoriksen Turkuun, kaikki lipputulot junioreille

Bisons Loimaa tuo pitkän tauon jälkeen huippukoriksen Turkuun. Samalla Bisons julkisti suomalaiseen urheiluun suunnatun uuden varainhankintamallin nimeltään BISONS B€€F. Konsepti on toteutettu yhdessä Silja Linen ja Matkapoikien kanssa.

HBA-Märsky tyttöjen joukkue Nuorten Euroopan Liigan voittoon

HBA-Märskyn tyttöjen joukkue on voittanut koripallon Nuorten Euroopan Liigan alle 19-vuotiaiden sarjan. Kauden päättäneessä turnauksessa, niin sanotuissa Superfinaaleissa, joukkue voitti kaikki viisi peliään.

Näytä lisää vastaavia