Seniorikoripallon MM-kisat valtaavat Espoon 25.7.-4.8.2019

23.7.2019 09:48 Tapiolan Honka isännöi yhdessä Espoon kaupungin kanssa seniorikoripallon MM-kisoja Espoossa heinä-elokuun taitteessa, 25.7.-4.8.2019. Turnaukseen saapuu yli 230 joukkuetta 42 maasta ja turnausvieraita odotetaan saapuvaksi noin 4000.

Kisoissa pelataan sekä miesten että naisten sarjoissa 17 ikäluokassa 30-vuotiaista alkaen. Kokeneimmat pelaajat taistelevat MM-mitaleista yli 80-vuotiaiden sarjassa.

Kansainvälinen Koripallosenioreiden liitto (FIMBA) myönsi Espoolle ja Tapiolan Hongalle järjestämisoikeuden kesällä 2017. Kisatapahtumaa on rakennettu kahden vuoden ajan ja kuun vaihteessa Espooseen saapuu tuhansia pelaajia. 

Turnauksen keskuksena toimii Tapiolan urheilupuisto, jossa otteluita pelataan yhteensä yhdeksällä kentällä Honkahallilla, Tapiolan liikuntahallilla sekä Esport Arenassa. Tapahtuman avajaiset järjestetään Espoo Metro Areenalla lauantaina 27.7. Avajaiset käynnistyvät Esport Arenan edestä lähtevällä kulkueella klo 18.30. Kaikkiin kisatapahtumiin on vapaa pääsy.

”Espoo FIMBA 2019 -seniorikoripallon MM-kisojen järjestäminen ja isännöiminen on Tapiolan Hongalle ja Espoolle iso kunnia ja iloinen asia, etenkin kun suuri määrä turnausvieraistamme viettää lähes kaksi viikkoa tutustumassa Espooseen koripallon ohessa. Tapahtuman järjestelyissä auttaa suuri joukko vapaaehtoisia ja samalla se tarjoaa myös kesätyön 80 espoolaiselle nuorelle, joiden palkkauksessa auttoi Espoon kaupungin tarjoamat kesäsetelit ja joista olemme erittäin kiitollisia”, kertoo Tapiolan Hongan yhteisömanageri ja Espoo FIMBA 2019 tiedottaja Sonja Herrala. 

"Kisojen nuorin ikäluokka on 30+ vuotiaat naiset ja kokeneimmat osallistujat pelaavat 80+ vuotiaiden -sarjassa. Tiettävästi vanhin suomalainen kentälle asteleva pelaaja on iäkkäimpien sarjassa pelaava 86-vuotias mies", Herrala lisää. 

”MM-kisat järjestetään nyt 15. kerran – aikaisemmin seniorit kisasivat Suomessa vuonna 1997. Olemme yhteistyössä Espoon kaupungin nuoriso- ja liikuntatoimen sekä VisitEspoon kanssa luoneet upean kisatapahtuman, jolla pyrimme näyttämään kansainvälisille pelaajille ja tänne saapuville kisavieraille Espoon parhaat puolet niin urheilun kuin matkailun saralla”, toteaa Espoo FIMBA 2019 järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Mika Numminen. 

”Suomesta kisoihin osallistuu yli 20 joukkuetta ja useissa sarjoissa pelaa kymmeniä Suomen maajoukkueiden entisaikojen runkopelaajia – Suomen 30-vuotiaiden naisten joukkueessa pelaa monia Naisten Korisliigan huippupelaajia”, Numminen jatkaa.

Lisätietoja: espoofimba2019.fi

 
27.7.2017 Junioriturnaus

Delfin Basket täydentää koripalloväen juhlavuoden

Tampereella järjestettävä koripalloturnaus Delfin Basket Tournament täyttää 30 vuotta. Ensimmäisen kerran vuonna 1988 järjestetty koripalloturnaus on vakiinnuttanut paikkansa Suomen suosituimpana koripalloturnauksena.

29.7.2016 Valmentajat

Delfin Basket Tournament 2016 käynnistyy Tampereella

Jo 29. kansainvälinen Delfin Basket -koripalloturnaus pelataan Tampereella 29.-31.7. Tapahtuma kerää kaikkiaan noin 5,000 osallistujaa Tampereelle pelaajien, huoltajien, valmentajien, katsojien ja vapaaehtoisten muodossa. Delfin Basketin yhteydessä nähdään myös kaksi juniorimaaottelua sekä Susijengin ja Belgian välinen maaottelu.

15.6.2016 Seura tiedottaa

Jyväskylä Basketball Academy käynnistää toimintansa

Jyväskylä Basketball Academy aloittaa toimintansa kesän aikana ja on palkannut päävalmentajakseen 1+2-mallisella sopimuksella Salon Vilppaan Korisliiga-pudotuspeleihin viime kaudella palkanneen Mikko Tupamäen. JBA ottaa HoNsU:n sarjapaikan Divari A:ssa ja järjestää try-out-tilaisuuden 29.6.

25.2.2016 Seura tiedottaa

Suomen ensimmäinen satelliittitason 3x3-turnaus GoExpo-messujen yhteydessä 5.3.

Helsingin NMKY:n Yökoris järjestää ensimmäisen satelliittitasoisen 3x3-turnauksen Suomessa. GoExpo-messujen yhteydessä lauantaina 5.3. järjestettävässä 3x3-tapahtumassa on kaksi sarjaa, joihin voi ilmoittautua 2.3. saakka tai niin kauan, kun sarjoissa on tilaa.

23.12.2015 Läntinen alue

Tampereen Tesomalle nousee uusi korispyhättö

Ensi syksynä 70 vuotta täyttävä Raholan Pyrkivä ei voisi juhlavuodeltaan enempää toivoa kuin vuosikymmeniä unelmoidun monitoimihallin toteutumisen. Tamperelaisseuran unelmat ovat vuosien määrätietoisen ja sitkeän työn jälkeen käymässä toteen, sillä Tesomalle on parhaillaan rakenteilla kolmen täysmittaisen koripallokentän kokonaisuus. Tesoman uuden korispyhätön on määrä avautua ensi kesänä.

2.11.2015 Kaakkoinen alue

Jengi Heinolasta -musiikkivideolla huippuartistit ja korisjunnut fiilistelevät koriksen parissa

Heinolan NMKY saa positiivista julkisuutta koris- ja musiikkikaupunki-imagolleen huippuartisteja vilisevän Jengi Heinolasta -videon ansiosta. Pääesiintyjä on lahtelainen rap-artisti Brädi.

16.2.2015 Seura tiedottaa

Pyrintö tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Namika Lahtea vastaan

Tampereen Pyrintö tarjoaa tiistaiseen Korisliiga-otteluunsa Namika Lahtea vastaan ilmaisen sisäänpääsyn katsojille. Kyseessä on Heitä Pallo Peliin -tapahtuma, jonka avulla kerätään palloja Tampereen koulujen väliliikuntaa varten.

23.10.2014 Katsojat

Bisons tuo huippukoriksen Turkuun, kaikki lipputulot junioreille

Bisons Loimaa tuo pitkän tauon jälkeen huippukoriksen Turkuun. Samalla Bisons julkisti suomalaiseen urheiluun suunnatun uuden varainhankintamallin nimeltään BISONS B€€F. Konsepti on toteutettu yhdessä Silja Linen ja Matkapoikien kanssa.

HBA-Märsky tyttöjen joukkue Nuorten Euroopan Liigan voittoon

HBA-Märskyn tyttöjen joukkue on voittanut koripallon Nuorten Euroopan Liigan alle 19-vuotiaiden sarjan. Kauden päättäneessä turnauksessa, niin sanotuissa Superfinaaleissa, joukkue voitti kaikki viisi peliään.

13.11.2013 Seura tiedottaa

HBA-Märskyn pojat ja Hongan tytöt isännöivät viikonloppuna EYBL-turnauksia

Koripallon hieno kansainvälisten otteluiden värittämä syksy saa jatkoa junioritasolla tulevana viikonloppuna (15.-17.11.), kun Helsingissä ja Espoossa pelataan Euroopan Nuorten Koripalloliigan EYBL:in otteluita poikien ja tyttöjen turnauksissa.

21.10.2013 Seura tiedottaa

KTP rikkoi tuhannen kausikortin rajan

Perinteikäs kotkalainen KTP-Basket teki sunnuntaina Korisliigan historiaa päästyään myytyjen kausikorttien (VIP-, Kausi- ja seurakorttien) määrässä yli tuhannen. Tämä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen liigajoukkue pääsee yli tuhannen kausikortin rajan.

15.10.2013 Seura tiedottaa

Daniel Jansson St. Joseph’sin yliopiston valmennusrinkiin ICAB-koulutuksessa

PuHu Junioreissa ja Suomen juniorimaajoukkueissa kannuksensa ansainnut valmentaja Daniel Jansson on hyväksytty FIBA:n kansainväliseen ICAB-koulutukseen (International Coaching Apprenticeship in Basketball). Kuukauden kestävän koulutusmatkan aikana Jansson hakee oppia St. Joseph’sin yliopiston valmennusportaasta legendaarisen Phil Martellin valvonnassa.

9.10.2013 Seura tiedottaa

Bisons kutsui pääkaupunkiseudun juniorit ilmaiseksi Eurocup-avaukseen

Viimeiset kaksi Suomen mestaruutta vienyt Loimaan Bisons avaa Eurocup-kampanjansa Helsingin Jäähallissa keskiviikkona 16.10. klo 20:00, kun Liettuan pronssijoukkue Neptunas Klaipeda saapuu Suomeen. Bisons on kutsunut jokaisen pääkaupunkiseudun juniorin seuraamaan huippuottelua paikan päällä veloituksetta.

14.8.2013 Seura tiedottaa

”Namika goes to school” – Lappeenrannan kaupunki ja Namika käynnistävät pilottiprojektin

Lappeenrannan kaupunki ja Korisliigan Namika Lappeenranta aloittavat alkavana lukuvuonna uuden, täysin erilaisen kouluprojektin. Jokaisella Namikan amerikkalaispelaajalla on oma kummikoulunsa ensi talven aikana, ja pelaaja käy säännöllisesti osallistumassa kummikoulunsa luokkien englannin kielen oppitunteihin.

14.3.2013 Eteläinen alue

Honkahalli on Vuoden Liikuntapaikka 2013

Espoossa Tapiolan urheilupuistossa sijaitseva Honkahalli on palkittu Vuoden Liikuntapaikkana 2013. Valinta julkistettiin torstaina 14.3.2013 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa, jossa alkoivat kaksipäiväiset liikunta-alan ammattilaisten Sportec-, Greentec-, Gymtec- ja Fysiotec-messut.

9.1.2013 Seura tiedottaa

Huima ja BC Nokia iskevät yhteen Vimpelissä

Naisten koripallon SM-sarja palaa joulutauolta tositoimiin lauantaina 12. tammikuuta. Samana päivänä nähdään myös ensimmäinen pääsarjatason koripallo-ottelu Vimpelissä, kun Äänekosken Huima kohtaa BC Nokian Vimpelin liikuntahallilla.

12.12.2012 Seura tiedottaa

PuHu Juniorit selviytyi Hyvä Seura -kisan finaalikolmikkoon

Vantaalainen koripalloseura PuHu Juniorit on selviytynyt Hyvä Seura –kilpailun finaalikolmikkoon. Loppusuoralle päässeet seurat ratkaistiin yleisöäänestyksellä. Suomen Urheilugaalassa 15. tammikuuta tapahtuvassa loppuhuipennuksessa ovat mukana PuHu Junioreiden ohella Kuopion Reippaan Voimistelijat sekä Seinäjoen Taitoluistelijat.

2.11.2012 Seura tiedottaa

Hyvä seura -palkinnosta kilpaileva PuHu TV2:ssa sunnuntaina

Pohjola-yhtiön tukemasta vuoden 2012 Hyvä Seura -palkinnosta kilpaileva vantaalainen PuHu Juniorit esittäytyy tänä sunnuntaina TV2:n Sisu-ohjelmassa klo 13:15 alkaen. Sisu esittelee vuorollaan jokaisen Hyvä Seura -finalistin.

11.5.2012 Katsojat

Loimaalla kansanjuhla Bisonsin mestaruuden kunniaksi 15.5.

Nilan Bisons ja Loimaan kaupunki järjestävät tiistaina 15.5. Loimaan torilla kansanjuhlan Biisonien historiallisen Suomen mestaruuden kunniaksi. Esiintyjäksi on vahvistunut mm. koko Suomen kansan äänellään valloittanut Voice Of Finlandin voittaja Mikko Sipola.

20.3.2011 Seura tiedottaa

Kouvot tavoittelee Korisliiga-kauden yleisöennätystä 26.3.

Kouvot tavoittelee viimeisessä runkosarjan ottelussaan 26.3. Korisliiga-kauden 2010-11 uutta katsojaennätystä, minimissään 1964 katsojaa. Kouvojen tempausta ovat tukemassa yhteistyökumppanit, jotka tilittävät Kouvoille euroja sen perusteella kuinka paljon katsojia halliin pakkautuu.

Näytä lisää vastaavia