Seurauutisia #15: Urheilun eettiset asiat keskustelussa

18.6.2019 09:00 Urheilun eettisten asioiden neuvottelukunta otti kantaa lasten ja nuorten valmennuskulttuuriin ja haastaa kaikki liikunta- ja urheilusektorilla toimimaan aktiivisesti valmennuksen ongelmien tunnistamiseksi, ehkäisemiseksi ja niihin puuttumiseksi. Epäasiallisesta käytöksestä urheilun parissa voi ilmoittaa Et ole yksin -palvelun lisäksi jatkossa myös SUEKin ILMO-palveluun.

Urheilun eettisten asioiden neuvottelukunta otti kantaa lasten ja nuorten valmennuskulttuuriin

Urheilun eettisten asioiden neuvottelukunta toimii eri hallinnonalojen ja urheilun toimijoiden välisenä koordinaatio- ja yhteistyöelimenä. Neuvottelukunnan tehtävänä on edistää urheilun eettisyyttä ja siihen liittyvien kansainvälisten sopimusten toimeenpanoa.  

Neuvottelukunta toteaa jokaisen liikunnan ja urheilun parissa toimivan olevan velvollinen luomaan lapsille ja nuorille turvallisen ja terveellisen liikuntakulttuurin. Neuvottelukunta muistuttaa, että lasten ja nuorten urheilun tärkein tavoite on urheilun ja liikkumisen ilo, joka on tärkeää ottaa huomioon oppimisen ja turvallisuuden ohella kaikissa tilanteissa.

Neuvottelukunta muistuttaa, että valmennuskulttuurin tulee olla yhdenvertainen ja tasa-arvoinen sekä tukea lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Minkäänlaista syrjintää tai häirintää ei urheilussa tule sallia. Mahdolliseen epäasialliseen käytökseen tulee neuvottelukunnan mukaan puuttua välittömästi.

Valmentaja toimii neuvottelukunnan lausunnon mukaan esimerkkinä ja vastaa toiminnan laadusta. Valmentajien koulutuksessa on otettava huomioon lajiosaamisen lisäksi lasten ja nuorten valmennukseen liittyvät erityiskysymykset. Valmentajien, vanhempien ja muun urheilun parissa toimivien tulee neuvottelukunnan mukaan tehdä yhteistyötä, jotta urheilu takaa lapselle terveellisen ja turvallisen ympäristön.

Lue koko kannanotto täällä.

ILMO-palveluun voi ilmoittaa nyt myös epäeettisestä toiminnasta

Suomen urheilun eettinen keskus, SUEK ry, laajensi ILMO-palvelua koskemaan myös eettisten rikkomusten raportointia. Palveluun voi ilmoittaa nimettömästi tai omalla nimellään mahdollisista urheilurikkomuksista tai epäilyttävästä toiminnasta.

ILMO-palvelu avattiin vuoden 2018 alussa. Palveluun on voinut ilmoittaa mahdollisista doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomuksista – ja nyt jatkossa myös muista eettisistä asioista. Ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti ja arvioidaan mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten.

ILMO-palvelu

Suomen Koripalloliitolla on nollatoleranssi syrjintään ja häirintään

Suomen Koripalloliitto on laatinut yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman sekä toimintaohjeet syrjintä- ja häirintätapauksiin, joissa määritellään nollatoleranssi kaikkeen häirintään ja syrjintään. Dokumentit ovat kaikkien liiton jäsenseurojen hyödynnettävissä täällä.

Lisäksi Koripalloliitto on mukana Väestöliiton ja urheilun yhteisessä Et ole yksin -hankkeessa. Yhteishankkeen tavoitteena on edistää jokaisen oikeutta nauttia urheilusta turvallisesti sekä tulla kohdelluksi yhdenvertaisesti ja kunnioittavasti. Et ole yksin -palveluun kuka vaan urheilun parissa epäasiallista käytöstä kokenut tai havainnut voi olla yhteydessä.

Et ole yksin -hankkeen kautta tuotetaan seuroille materiaaleja, jotka testataan ensin pilottiseuroissa. Myöhemmin materiaalit tulevat kaikkien seurojen käyttöön. Lue lisää täällä. 

www.etoleyksin.fi

 

 

 
13.12.2019 13:15 Seurauutinen

Seurauutisia #31: Susi Campus tarjoaa pelaajille ja opettajille ammattilaisten vinkkejä koripalloharjoitteluun

Tiesitkö Susi Campus -nettipalvelun olemassaolosta? Susi Campuksen ideana on tarjota lapsille, nuorille, opettajille sekä valmentajille tietoa ja käytännön vinkkejä koripalloharjoitteluun - kootusti yhdestä paikasta. Susi Campus toimii myös Koripalloliiton valmentajakoulutuksen oppimisympäristönä.

26.8.2019 11:27 Seurauutinen

Seurauutisia #19: Sporttitetissä nuori ja liikunta-ala kohtaavat

Sporttitetti tarjoaa liikunta-alasta kiinnostuville nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään liikuntaorganisaatiossa. Seurat voivat ilmoittautua mukaan Sporttitettiin ja ottaa nuoret uudella tapaa mukaan toimintaan.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

10.4.2019 11:37 Seurauutinen

Seurauutisia #9: Nollatoleranssi häirinnälle ja syrjinnälle

Koripalloliitto on laatinut toimintaohjeet häirintään ja syrjintään puuttumiseen. Nollatoleranssi häirinnälle ja syrjinnälle -dokumentti on kaikkien liiton jäsenseurojen käytettävissä.

25.1.2019 12:58 Seurauutinen

Seurauutisia #2: Koripalloliitto hakee pilottiseuroja Et ole yksin -hankkeeseen

Et ole yksin on Väestöliiton ja urheilun yhteishanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalista häirintää ja kaikenlaista väkivallan kokemuksia urheilussa. Eri lajien pilottiseurat toimivat suunnannäyttäjinä ja saavat käyttöönsä ohjeita sekä koulutuksia. Ilmoita seuranne mukaan 1.2. mennessä.

10.12.2018 10:35 Seurauutinen

Seurauutisia #26: Hae ulkomaalaistaustaisten Urheilijasta valmentajaksi -koulutukseen

Suomen Valmentajat järjestää ulkomaalaistaustaisille suunnatun urheilijasta valmentajaksi (URVA) -koulutuksen. Koulutus käynnistyy huhtikuussa 2019 ja hakuaikaa on helmikuun loppuun asti.

23.8.2018 13:22 Koulutus

Assist Center tuo yhteistyötä ja avunantoa koripalloseurojen ja -oppilaitosten valmennusosaamisen kehittämiseen, keskuksen toiminta käynnistyy 2019

Suomen Koripalloliitto ja Lohjan Kisakallion Urheiluopisto ovat perustamassa suomalaisen koripallon osaamiskeskusta kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n ja Suomen olympiakomitean avustuksella. Assist Centeriksi nimetyn keskuksen toiminta käynnistyy vuoden 2019 alussa ja keskuksen johtajaksi on nimetty kasvatustieteen maisteri, koripallovalmentaja Jyri Lohikoski.

18.6.2018 14:57 Läntinen alue

Palkataan valmentaja

YMCA Tampere etsii työsuhteeseen valmentajaa, jonka vastuualueseen kuuluu harrastekoris ja mikropojat.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Seurauutisia #1: Koulutustukea haettavissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

3.1.2018 Pohjoinen alue

Ensi kaudeksi Tampereelle ja Pyrintöön valmentajaksi?

Tampereen Pyrinnön juniorivalmennuksen suunnittelu kaudeksi 2018-19 on hyvässä vauhdissa.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

16.3.2017 Valmentajat

EBT hakee valmentajaa päätoimiseen työsuhteeseen

EBT hakee poikapuolen päävalmentajaa, joka toimisi myös miesten edustusjoukkueen päävalmentajana. EBT:n miehet pelaavat I divisioona B:ssä.

9.3.2017 Minit

Rekolan Urheilijat hakee osa-aikaista valmentajaa

Rekolan Urheilijat on 90-vuotias poikien ja miesten koripalloon keskittyvä seura itä-Vantalla.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

1.3.2017 Eteläinen alue

Klaukkalan NMKY hakee valmentajia

Klaukkalan NMKY etsii lisää valmentajia joukkueisiinsa. Haemme erityisesti päävalmentajia kasvaneiden joukkuemäärien myötä.

23.1.2017 Junioriturnaus

Namikaturnaus Tampereella 13.-14.5.2017

Tampereen NMKY järjestää perinteikkään Namikaturnauksen Tampereella 13.-14.5.2017.

29.12.2016 Katsojat

Tilastoanalytiikan merkitys nykykoripallossa -luento Helsingissä 8.1.

Miesten Korisliigassa Kouvojen valmennustiimiin kuuluva ja Aalto-yliopistossa tietotekniikkaa opiskeleva Mika Honkasalo avaa ajatuksiaan tilastoanalytiikan merkityksestä nykykoripallossa Koripallomuseossa järjestettävällä luennolla.

30.9.2016 Keskinen alue

Mixu ja Maikku -Roadshow siirtyy Pohjanmaalle Lapualle

Mixu ja Maikku Roadshow on kiertänyt ympäri eteläistä Suomea, nyt on aika siirtyä Pohjanmaalle, Lapualle.

29.7.2016 Valmentajat

Delfin Basket Tournament 2016 käynnistyy Tampereella

Jo 29. kansainvälinen Delfin Basket -koripalloturnaus pelataan Tampereella 29.-31.7. Tapahtuma kerää kaikkiaan noin 5,000 osallistujaa Tampereelle pelaajien, huoltajien, valmentajien, katsojien ja vapaaehtoisten muodossa. Delfin Basketin yhteydessä nähdään myös kaksi juniorimaaottelua sekä Susijengin ja Belgian välinen maaottelu.

Näytä lisää vastaavia