Shawn Huff loisti debyytissään

9.1.2017 Shawn Huff teki ensiesiintymisensä Fraport Skylinersin riveissä sunnuntaina ja esiintyi heti edukseen. Suomalaispelaajat onnistuivat muutenkin laajalla rintamalla sunnuntain otteluissa.

Shawn Huff debytoi Skylinersin paidassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Tuomas Iisalon valmentama Crailsheim otti komean voiton kärkiottelusta. (Kuva: Oma Design)

Jamar Wilson oli jälleen tehokkaana. (Kuva: Ville Vuorinen)

Gordon Herbert antoi Huffille runsaasti vastuuta heti ensimmäisessä ottelussa, kun Skyliners kaatoi Saksan Bundesliigan ottelussa Giessen 46ersin 65-61 (33-28). Huff urakoi kentällä 28 minuuttia ja heitti 13 pistettä, otti viisi levypalloa ja antoi yhden korisyötön. Voitolla Skyliners kuroi eron putoamispelirajaan yhteen voittoon. Se on nyt voittanut seitsemän peliä ja hävinnyt 10.

- Tuntui hyvältä palata tuttuun ympäristöön ja päästä taas pelaamaan. En osannut odottaa ihan noin paljon vastuuta, sillä olen ollut joukkueen mukana vasta viikon, mutta meillä oli hieman sairasteluja, niin pääsin terveenä miehenä pelaamaan, Huff  kertasi debyyttiään.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Tuomas Iisalon, Vesa Vertion ja Tuukka Kotin Crailsheim Merlins otti tärkeän voiton ProA-sarjan kärkiottelussa, kun se aiheutti Mitteldeutscherille sen kauden toisen tappion. Crailsheimin voittolukemat olivat 107-99 (49-54). Kotti lukeutui joukkueensa eliittiin tilastoiden 19 minuutissa 12 pistettä, neljä levypalloa ja kolme syöttöä. Voitolla Crailsheim tukevoitti asemiaan sarjakakkosena ja on nyt kahden voiton päässä Mitteldeutscheristä.

- Tämä oli meille iso voitto. Tällainen voitto antaa paljon itseluottamusta. Varsinkin, kun voitto tuli vieraissa, niin tämä oli meille henkisesti tärkeä, Kotti totesi ottelun jälkeen.

Lisätietoja: Ottelutilastot

ProB-liigassa Daniel Janssonin Weissenhorn Youngstars otti jo kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi vieraskentällä Bayer Leverkusenin 91-76 (30-39). Weissenhorn on voittanut 14 ottelustaan 10 ja on nyt sarjassa jaetulla toisella sijalla.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Wilson tehokkaana

Espanjan ACB-liigassa Petteri Koposen Barcelona voitti kotonaan Obradoiron selvästi 100-76 (55-40). Koponen pelasi hieman päälle 16 minuuttia merkkauttaen tilastoihin kuusi pistettä, neljä levypalloa, yhden syötön sekä kaksi riistoa. Barcelona on Real Madridin kanssa tasapisteissä sarjakärjessä.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Jamar Wilsonin Estudiantes palasi voittojen tielle neljän tappiollisen ottelun jälkeen, kun madridilaiset voittivat Zaragozan kotonaan 94-78 (45-37). Wilson käytti jälleen 17,5 minuuttia tehokkaasti tehtailemalla 10 pistettä, napaten kaksi levypalloa ja antaen kaksi korisyöttöä. Voitto oli Estudiantesille viides ja tappioita on kymmenen.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Henkilöt

 
8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

16.5.2018 09:39 Suomalaiset ulkomailla

Toijala luotsasi Steauan välieriin

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest voitti Romanian liigan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ratkaisevan pelin edeten pudotuspeleihin. Ranskan liigassa Jamar Wilsonin ja Lassi Tuovin runkosarja saatiin paketoitua.

14.5.2018 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Huffin ja Gordonin Frankfurt nappasi kotiedun - Salin tehokkaana

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners ryösti kotiedun itselleen Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä. Romanian liigassa Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest otti pakkovoiton, kun taas Matti Nuutisen kausi tuli päätökseen ja Espanjassa Sasu Salin upotti komeasti 16 pistettä.

12.5.2018 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Iisalo siirsi finaalitappion jälkeen katseet jo kohti Bundesliigaa

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentaman Crailsheim Merlinsin upea kausi Saksan ProA:ssa jäi ilman lopullista kirsikkaa kakun päältä, kun Crailsheim taipui kahden ottelun finaalisarjassa Vechtalle yhteistuloksin 158-165. Finaalipaikka kuitenkin riitti jo nostamaan Crailsheimin ensi kaudeksi Bundesliigaan ja valmentajakaksikon katseet ovat jo tiukasti tulevassa

8.5.2018 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior ja Jamar Wilson hurjalla pelipäällä

Gerald Lee Junior johdatti Maccabi Ashdodin takaisin voittojen tielle Israelin liigassa nostelemalla 24 pistettä. Jamar Wilson oli Ranskan liigassa elementissään, kun hän nakutti 22 pistettä Nanterren voittaessa Lassi Tuovin valmentaman Gravelines-Dunkerquen.

Näytä lisää vastaavia