Sofia Pelander hurjana Ruotsin cupissa – Awak Kuier tippasi Venezian sarjakärkeen

30.10.2023 11:23 Sofia Pelander oli johdattamassa Norrköpingiä Ruotsin cupin välieriin loisto-otteillaan ja Awak Kuier ratkaisi summeritippauksella Venezialle voiton. Anissa Pounds ja Elina Koskimies olivat hyvässä iskussa Saksassa.

Sofia Pelander johdatti Norrköpingin Ruotsin cupin välieriin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ruotsissa pelattiin cup-viikonloppu, jossa joukkueet oli jaettu neljään lohkoon ja lohkovoittajat etenivät välierävaiheeseen.

Sofia Pelanderin Norrköping emännöi omaa lohkoaan, jossa pelasivat myös Isabella Kaukopaasin Visby sekä IK Eos Lund. Norrköping hoiteli leiviskänsä voittamalla molemmat vastustajansa.

Ensin Visby kaatui selvästi 88-61 (44-33) Pelanderin hurjastellessa 17 pistettä, kahdeksan levypalloa, kaksi syöttöä, neljä riistoa ja kaksi torjuntaa. Kaukopaasi ei ollut Visbyn kokoonpanossa.
Ottelutilastot

Pelander jatkoi vahvaa menoaan myös toisessa ottelussa, kun IK Eos kaatui 86-73 (49-32). Pelander ylsi komeaan 12 pisteen ja 19 levypallon tupla-tuplaan. Levypalloista peräti 10 tuli hyökkäyspäässä. Tilastot koristuivat myös syötöllä, kahdella riistolla ja kahdella torjunnalla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lotta Vesiluoman Alvik aloitti viikonlopun 80-74 (43-33)-voitolla Högsbosta Vesiluoman saalistaessa itselleen seitsemän pisteen, kahden levypallon, neljän syötön ja riiston tilastot.
Ottelutilastot

Toisessa ottelussa Luleå oli niukasti vahvempi 63-55 (25-26) ja eteni lohkosta jatkoon. Tällä kertaa Vesiluoma sai rivilleen kuusi pistettä, levypallon, syötön ja riiston.
Ottelutilastot

Awak Kuier oli Reyer Venezian sankari, kun hän tippasi sisään juuri ennen summeria Venezialle 68-66 (30-28)-voiton Faenzasta. Kuier heitti ottelussa yhteensä 12 pistettä, nappasi kuusi levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Venezia johtaa sarjaa puhtaalla pelillä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Helmi Tulosen Sagna Milano hävisi kotonaan Brixialle 69-79 (38-37). Tulonen sai viisi merkintää sekä piste- että levypallotilastoon ja lisäksi yhden syötön.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Marianne Kalinin ja Anniina Äijäsen Ferrollin vahva alkukausi sai jatkoa toisella peräkkäisellä voitolla, kun Estudiantes kaatui vieraskentällä 82-71 (44-32). Kalin merkkautti kuusi pistettä, viisi levypalloa ja riiston. Äijäselle kirjattiin neljä pistettä sekä levypallo ja syöttö.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet puolestaan taipui Valencian vieraana 59-72 (27-39) Lahtisen tilastoidessa kolme pistettä, syötön ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Elina Koskimies oli Kelternin tehopelaajia, kun Marburg kaatui 75-56 (31-25). Koskimies heitti ottelussa 13 pistettä ja saalisti seitsemän levypalloa sekä riiston. Linda-Lotta Lehtoranta pyöritti peliä neljällä pisteellä, viidellä syötöllä ja kahdella riistolla. Hallitseva mestari Keltern on aloittanut kautensa puhtaalla pelillä ja johtaa sarjaa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla

Anissa Pounds oli kuumana heittäessään 22 pistettä, mutta Lions Halle hävisi kotonaan Saarlouis Royalsille 70-78 (35-35). Pounds nappasi myös viisi levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja torjui kertaalleen. Tappio oli Lionsille kauden kolmas.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla

Roosa Lehtoranta jäi ilman tehomerkintöjä, mutta siitä huolimatta Angels Nördlingen nappasi kotonaan 77-63 (40-34)-voiton Veilchenistä. Angelsillä on viidestä ottelusta kolme voittoa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla

Belgiassa Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen murjoi Charleroin selvästi 106-50 (49-24). Aarnisalo auttoi joukkuettaan tällä kertaa 10 pisteen, neljän levypallon, syötön ja kolmen riiston tilastoilla. Kangoeroes on voittanut kaikki neljä otteluaan.
Ottelutilastot

Tshekin liigassa Sara Rokkasen Trutnov ei pystynyt haastamaan kotikentällään KP Brnoa häviten 58-80 (29-44). Rokkanen sai tilastoihinsa viisi pistettä ja viisi levypalloa.
Ottelutilastot

 
4.12.2023 12:01 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier loisti Serie A1:n kärkiottelussa

Awak Kuier oli pelipäällä, kun hän johdatti Reyer Venezian 22 pisteellään voittoon Italian Serie A1:n kärkiottelussa. Anissa Pounds pääsi nautiskelemaan suomalaiskohtaamisen voitosta Saksassa ja Sofia Pelander sai komean tupla-tuplan Ruotsissa.

1.12.2023 09:49 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupissa saatiin lohkovaihe päätökseen - kolme Susiladies-pelaajaa pudotuspeleihin

EuroCupin alkulohko saatiin päätökseen tällä viikolla. Pudotuspeleissä suomalaispelaajista nähdään Awak Kuier, Lotta-Maj Lahtinen sekä Elina Aarnisalo.

27.11.2023 11:46 Suomalaiset ulkomailla

Koskimies tuuletti Saksan suomalaiskohtaamisen voittoa – Aarnisalo loisti Belgiassa

Elina Koskimies pääsi kuittailemaan suomalaishengessä, kun Keltern kaatoi Roosa Lehtorannan Angels Nördlingenin Saksassa. Elina Aarnisalo säkenöi Belgian liigan kärkiottelussa ja Sofia Pelander dominoi koria Ruotsissa.

24.11.2023 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin ja Lahtisen joukkueet varmistivat jatkopaikan EuroCupissa

Awak Kuierin Reyer Venezia ja Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet varmistivat paikkansa EuroCupin pudotuspeleissä nappaamalla voitot. Elina Koskimies ja Linda-Lotta Lehtoranta juhlivat myös voittoa.

20.11.2023 10:14 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Helmi Tulonen loistivat Italiassa

Awak Kuier ja Helmi Tulonen palasivat vahvasti maajoukkuetauon jälkeen tositoimiin seurajoukkueissaan. Lotta-Maj Lahtinen ja Sara Rokkanen esiintyivät myös edukseen.

14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

2.11.2023 11:18 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier pääsi viettämään murskajaisia EuroCupissa

Awak Kuier pääsi nautiskelemaan todellisista murskajaisista, kun Reyer Venezia jatkoi voittoisasti EuroCupissa. Voittoja pääsivät juhlimaan myös Lotta-Maj Lahtinen sekä Elina Aarnisalo.

27.10.2023 09:15 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier järjesti blokkibileet EuroCupissa

Awak Kuier pisti pystyyn melkoisen blokkishow’n hänen torjuessaan vastustajan heiton peräti seitsemästi Reyer Venezian jatkaessa voittoisasti EuroCupissa. Voiton kunniaksi pääsivät tuulettavamaan myös Elina Aarnisalo sekä Lotta-Maj Lahtinen.

23.10.2023 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier vei suomalaiskohtaamisen Italiassa

Italiassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Awak Kuier ja Helmi Tulonen iskivät yhteen. Roosa Lehtoranta puolestaan debytoi Saksan liigassa.

22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

20.10.2023 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo säkenöi EuroCupissa - Awak Kuier jatkoi vahvasti

Elina Aarnisalo ja Awak Kuier esittivät erinomaisia otteita EuroCupissa johdattaessaan joukkueensa voittoihin. Myös Elina Koskimies ja Linda-Lotta Lehtoranta pääsivät juhlimaan voittoa hyvien esitysten päätteeksi.

16.10.2023 10:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier huippuiskussa kauden debyytissään

Awak Kuier juoksi pelikentälle ensimmäistä kertaa tällä kaudella Reyer Venezian riveissä ja oli heti loistovireessä. Lotta-Maj Lahtinen puolestaan juhli Espanjan liigan suomalaiskohtaamisen voittoa ja Sara Rokkanen esiintyi vahvasti Tshekin liigassa.

12.10.2023 23:44 Suomalaiset ulkomailla

EuroCup starttasi: Lotta-Maj Lahtinen juhli voittoa – Awak Kuier Reyer Venezian mukana

Naisten EuroCupissa nähdään tällä kaudella yhteensä viisi suomalaispelaajaa, joista neljä pääsi avauspäivänä tositoimiin. Lotta-Maj Lahtinen pääsi juhlimaan voittoa ja Awak Kuier oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella Reyer Venezian kokoonpanossa.

8.10.2023 22:29 Susiladies

Helmi Tulonen hurjaan tupla-tuplaan - useita Susiladies-onnistujia

Helmi Tulonen oli ottelun ehdoton ykköstähti, kun hän johdatti 23 pisteen ja 14 levypallon tupla-tuplalla Sagna Milanon kauden avausvoittoon. Muutenkin Susiladiesin pelaajat esiintyivät laajalla rintamalla edukseen Euroopan koriskentillä.

1.10.2023 10:16 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jatkosopimukseen Saksan mestarin Kelternin kanssa

Keväällä Saksan mestaruutta juhlinut Linda-Lotta Lehtoranta, 31, on tehnyt jatkosopimuksen Rutronik Stars Kelternin kanssa. Bundesliigan lisäksi Eurocupia pelaavassa Kelternissä nähdään tällä kaudella siis kaksi suomalaispelaajaa, kun joukkueessa on jo ennestään Elina Koskimies.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

25.9.2023 08:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten kaudet saatiin käyntiin Espanjassa ja Belgiassa

Ensimmäiset naisten korissarjat pyörähtivät käyntiin Euroopassa, kun pallo nousi ilmaan Espanjassa ja Belgiassa. Elina Aarnisalo ja Lotta-Maj Lahtinen tekivät samalla debyyttinsä ammattilaissarjoissa.

18.9.2023 13:26 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen Espanjan pääsarjan AE Sedis Bàsquetiin

Lotta-Maj Lahtinen, 23, ja Espanjan Liga Femeninassa pelaava AE Sedis Bàsquet ilmoittivat viikonloppuna tehneensä pelaajasopimuksen. Häkellyttävän yliopistouransa jälkeen Catz Lappeenrannan kasvatti ei pelannut viime kaudella loukkaantumisen vuoksi.

31.8.2023 11:36 Susiladies

Elina Koskimies siirtyy Saksan mestarijoukkueeseen, EuroCupissa pelaavaan Kelterniin

Elina Koskimies, 26, jatkaa Saksassa myös ensi kaudella, kun Rutronik Stars Keltern tiedotti sosiaalisessa mediassa tehneensä sopimuksen Susiladiesin luottopelaajan kanssa. Keltern on Saksan Bundesliigan hallitseva mestari, joka pelaa ensi kaudella myös EuroCupissa.

7.7.2023 11:14 Susiladies

Helmi Tulonen vaihtaa joukkuetta Italiassa ja siirtyy sarjanousija Milanoon

Susiladiesin Helmi Tulonen, 24, vaihtaa ensi kaudeksi joukkuetta Italian pääsarjassa Serie A1:ssä. Viime kaudella Le Mura Luccassa pelannut Tulonen siirtyy sarjanousija Sanga Milanoon.

Näytä lisää vastaavia