Suomi unelmalohkoon MM-kisoissa: Susijengi haastaa USA:n Bilbaon alkulohkon avauspäivänä!

3.2.2014 22:20 ”Täydellinen arpaonni”, säteili Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann maanantaina Barcelonassa MM-alkulohkoarvontojen jälkeen. Susijengi kohtaa MM-kisojen C-alkulohkossa todellisia huippujoukkueita ympäri maailmaa ja kirsikkana kakun päällä joukkue aloittaa kisaurakkansa Bilbaossa hallitsevaa MM- ja olympiakultamitalistia USA:aa vastaan.

Susijengi kohtaa MM-kisojen avauspäivänä USA:n!

Sasu Salin saa mahdollisesti tilaisuutensa mitellä Kevin Durantia vastaan.

Petteri Koponen ja muut sudet ottavat myös mittaa Ukrainasta, Dominikaanisesta Tasavallasta, Turkista sekä Uusi-Seelannista.

MM-alkulohkot arvottiin maanantaina Barcelonassa.

Teemu Rannikko uskoo, että Susijengi-fanit tuovat auringon Bilbaoon. Kuvat: Tytti Nuoramo, Ville Vuorinen & FIBA World.

– Kukaan ei olisi voinut toivoa parempaa lohkoa. Kaikkien koripalloilijoiden unelma on kohdata USA tässä lajissa. Nyt se on todellisuutta suomalaiselle koripalloyhteisölle, Dettmann iloitsi arvontojen jälkeen.

 

Suomi arvottiin Bilbaossa pelattavaan MM-alkulohko C:hen, joka alkaa Susijengin osalta vuoden odotetuimmalla ottelulla USA:aa vastaan.

 

Viimeisimmät kaksi olympiakultaa ja vuoden 2010 MM-kultaa huuhtonut USA on dominoinut vuosikausia kansainvälistä koripalloa.

 

Edellisissä olympialaisissa USA:n supertähtinä kunnostautuivat Los Angeles Lakersin Kobe Bryant ja Miami Heatin LeBron James, kun taas neljän vuoden takaiset MM-kisat olivat NBA:n tämän hetken korikuninkaan, Oklahoma City Thunderin Kevin Durantin käyntikortti kansainvälisille parketeille.

 

USA:n lisäksi Susijengi saa Bilbaossa vastaansa viime EM-kisoissa kaatamansa Turkin, vuoden 2015 EM-kisojen isäntäjoukkue Ukrainan, viime kesän Amerikan mestaruuskisoissa neljänneksi sijoittuneen Dominikaanisen Tasavallan sekä kansainvälisten kisojen vakiokävijän Uusi-Seelannin. Kuuden joukkueen lohkosta jatkopeleihin etenee neljä joukkuetta.

 

– Lohkossa on joukkueita ympäri maailmaa, mikä kertoo jälleen tämän lajin maailmanlaajuisesta suuruudesta. Tämä on hieno palkinto pelaajille, koko joukkueelle ja faneille, Dettmann suitsutti.

 

Salin: ”Pakkohan tässä on hoitaa se Durant”


Susijengin raataja Sasu Salin sai tiedon alkulohko-arvonnoista iltayhdeksältä Suomen aikaa päästyään Union Olimpija Ljubljanan harjoituksista ja saatuaan puhelimensa täyteen tekstiviestejä.

 

– Useimmissa tekstareissa kuittailtiin, että nyt sain kaipaamani tilaisuuteni puolustaa Kevin Durantia. Pakkohan tässä on hoitaa se Durant kun kerran tilaisuus tarjoutuu, Salin naureskeli.

 

Susijengin pelinrakentajaveteraani Teemu Rannikko taputti samaan aikaan tyytyväisenä käsiään joukkueensa arpaonnelle.

 

– Aika hyvä arpaonni. Meidän lisäksemme joka joukkue lohkossa ajattelee, että tästä lohkosta on mahdollisuudet mennä jatkoon, ja niin mekin. Niin kauan kuin pysymme ehjinä ja pystymme pelaamaan omalla, kovalla tasollamme pelistä toiseen, meillä on täydet mahdollisuudet päästä lohkosta neljän joukkoon, Rannikko arvioi.

 

– USA-peli tietenkin kruunaa kaiken. Nyt on oikeasti maailman kaikkein parhaat pelaajat meitä vastassa samalla kentällä. Scouttauksen suhteen ei varmaan tarvitse tehdä ihmeitä, kun kaikki pelaajat ovat tuttuja ja monen kertaan nähtyjä.

 

Pohjois-Espanjan Baskimaassa sijaitseva Bilbao tunnetaan yleisesti eräänä Espanjan sateisimmista kaupungeista, mutta Rannikko ei ole Biskajanlahdelta kantautuvista sateista huolissaan.

 

– Bilbaolla on vähän sateisen paikan maine, mutta olen ihan varma, että Suomi-fanit tuovat kaupunkiin aurinkoa ja fiilistä, Rannikko kiitteli.

 

Zitting ja Dettmann: ”Fanit olivat Susijengin villi kortti”

 

Koripalloliiton tuore puheenjohtaja Antti Zitting oli Dettmannin, Salinin ja Rannikon tavoin ikionnellinen Susijengin arpaonnesta.

 

– Unelmalohko, ja ennen kaikkea Suomi-USA on unelmapeli. Tämän pelin näkyvyydellä tulee olemaan valtava merkitys suomalaisen koripallon kannalta, Zitting hehkutti.

 

Keskustelut eri maalaisten koripallovaikuttajien kanssa poikivat Zittingiltä ja Dettmannilta vielä erityiskiitoksen Susijengin fanien suuntaan. Angry Birdsin roolista Suomen villi kortti -valinnassa on spekuloitu kaksi päivää rutkasti kansainvälisessä mediassa, mutta vaikuttajien viestit kertovat nimenomaan fanien olleen ratkaiseva tekijä.

 

– Täällä saadun viestin perusteella juuri fanit ratkaisivat Suomelle villin kortin MM-kisoihin, Zitting kertoi.

 

– Fanit olivat meidän villi korttimme, täydensi Dettmann.

 

Susijengin alkulohkon ottelut MM-kisoissa

 

  • La 30.8. USA – Suomi
  • Su 31.8. Suomi – Ukraina
  • Ti 2.9. Suomi – Dominikaaninen Tasavalta
  • Ke 3.9. Turkki – Suomi
  • To 4.9. Suomi – Uusi-seelanti

 

C-alkulohkon ottelut pelataan Bilbaon Bizkaia Areenalla (kapasiteetti 15,414 katsojaa). Alkulohko pelataan 30.8.–4.9.2014, ja neljästä kuuden joukkueen lohkosta yhteensä 16 joukkuetta etenee jatkopeleihin.

 

Jatkoon päästessään Suomi pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina 6.9. tai sunnuntaina 7.9. Barcelonassa riippuen alkulohkon sijoituksesta.

 

Lisätietoja: MM-kisojen alkulohkot
 
23.11.2017 11:30 MM-kilpailut

Susijengi 14 miehen rintamana Bulgariaan

Susijengi matkustaa torstaiaamuna Bulgarian Botevgradiin, missä joukkue aloittaa perjantai-iltana karsinnat pääsystä Kiinan vuoden 2019 MM-kisoihin. Päävalmentaja Henrik Dettmann on kutsunut mukaan kaikki 14 pelaajaa, jotka ovat kuuluneet Susijengin marraskuun leiritykseen tällä viikolla.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

18.5.2017 13:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengi vuosien 2017-19 koitoksiin 34 pelaajan ringillä

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt peräti 34 pelaajaa Susijengin rinkiin. Nimetty rinki toimii Susijengin perustana kolmivuotisessa jatkumossa, joka alkaa tulevan kesän EM-kotikisoista ja etenee vuosien 2017-19 MM-karsintojen kautta aina Kiinan kesän 2019 MM-kisoihin asti.

8.5.2017 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsinnat vieraskentällä marraskuussa

MM-karsintojen alkulohko F:ssä pelaava Susijengi aloittaa karsintaurakkansa 24. marraskuuta, kun se kohtaa vieraskentällä myöhemmin selviävän MM-esikarsintojen lohkovoittajan. Karsinnat jatkuvat Suomen osalta 27. marraskuuta kotiottelulla Tshekkiä vastaan.

15.9.2014 10:45 MM-kilpailut

Koponen vei MM-kisojen syöttökuninkuuden

Susijengin Petteri Koposen meriittilistalle kirjattiin myöhään sunnuntai-iltana huima saavutus Espanjan MM-kisojen päätyttyä USA:n murskavoittoon Serbiasta finaaliottelussa. Koponen vei nimiinsä MM-kisojen syöttökuninkuuden 5,8 namupassillaan ottelua kohden ja jätti varjoonsa mm. Espanjan Ricky Rubion, Ukrainan Pooh Jeterin ja hopeajoukkue Serbian Milos Teodosicin.

12.9.2014 11:50 MM-kilpailut

Bilbaon Susijengi-fanit keräävät kiitosta eri medioissa

Suomen sinivalkovärejä Espanjan MM-kisojen Bilbaon alkulohkossa kantaneet 10,000 fania ovat keränneet osakseen kosolti kiitoksia ja ylistyksiä kansainvälisessä mediassa. Suomen Madridin-suurlähetystö pui ilmiötä kirjoituksessaan ”Bilbao, Suomen pääkaupunki” ja Ylen toimittaja Tero Karhu tutkaili ilmiötä Ylen ”Puoli seitsemän”-ohjelmassa.

4.9.2014 17:40 Maaottelu

Uupunut Susijengi taisteli lopussa, Uuden-Seelannin etumatka liikaa

Keskiviikon myöhäisillan Turkki-tappion jälkeen Susijengillä oli suuria vaikeuksia saada peliään käyntiin Bilbaon alkulohkon päätöspelissä Uutta-Seelantia vastaan. Teemu Rannikon ja Gerald Lee juniorin herättämä Suomi nousi huutomyrskyssä 20 pisteen takaa pisteen päähän ja sai lopussa potentiaaliset voitto- ja tasoitusheitot ilmaan, mutta Uusi-Seelanti piti pintansa.

4.9.2014 MM-kilpailut

Voitolla jatkoon: Bilbaon lohkon päätöspäivänä Susijengillä vastassa Uusi-Seelanti

Susijengin suunnitelma Bilbaon alkulohkon viimeiselle päivälle on harvinaisen yksiselitteinen: Uusi-Seelanti kumoon ja paikka neljännesvälierissä varmistuu. Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi luonnehtii Uutta-Seelantia omintakeiseksi vastustajaksi, jonka kanssa joukkueen on syytä pysyä tarkkana.

3.9.2014 20:45 Maaottelu

Turkki jatkoajalla voittoon Susijengistä, jatkopaikka vielä mahdollinen

Susijengin keskiviikon MM-kisaottelu päättyi pettymykseen, kun Susijengin vahva ote Turkista lipesi ja taistelevat turkkilaiset rynnistivät tuhansien suomalaiskannattajien harmiksi 77–73 (27–41, 68–68)-jatkoaikavoittoon. Tappiosta huolimatta Susijengin paikka Barcelonan jatkopeleissä on vielä voitolla mahdollinen saavuttaa.

3.9.2014 11:15 MM-kilpailut

Susijengi ja Turkki elintärkeässä ottelussa keskiviikkona

Jännitys Bilbaon alkulohkossa tiivistyy entisestään keskiviikkona, kun yhden voiton kolmesta ottelustaan hakeneet Suomi ja Turkki kohtaavat kamppailussa jatkopaikoista. Tuoreessa muistissa on joukkueiden viime kesän EM-kisakohtaaminen, jolloin Suomi väsytti Turkin tainnoksiin ja avasi kisansa 55–61-voitolla.

3.9.2014 00:45 Maaottelu

Dominikaaninen Tasavalta kaivoi Susijengille sudenkuopan

Susijengin kolmas MM-kisaottelu päättyi huokauksiin, kun korinalustaa hallinnut Dominikaaninen Tasavalta vei suomalaisilta pelihuumorin. Petteri Koponen ja Mikko Koivisto toivat loppuhetkillä Susijengin 16 pisteen takaa heiton päähän, mutta karibialaiset jäädyttivät pelin hyökkäyslevypalloillaan ja jäivät juhlimaan 68–74 (32–41)-voittoa.

1.9.2014 11:50 MM-kilpailut

Dominikaaninen Tasavalta on Susijengin seuraava haaste

Eurooppalaisen huippukoripallon standardeihin tottunut Susijengi saa tiistaina MM-parketeilla vastaansa hieman poikkeuksellisen kilpakumppanin Dominikaanisen Tasavallan muodossa. Tehokkaan aloitusviisikkonsa tähdittämän karibialaisen saarivaltion maajoukkue luottaa aloitusviisikkonsa iskuvoimaan, pelin levittämiseen ja 1-1-ratkaisuihin.

31.8.2014 19:00 Maaottelu

Susijengi selviytyi Ukrainan hermopaineesta, avasi voittotilinsä MM-kisoissa

Suomen Susijengin historian ensimmäinen MM-kisavoitto irtosi sunnuntaina Bilbaossa, kun viime kesän EM-kisoissa kuudenneksi sijoittunut Ukraina kaatui Susijengin kynsiin 81–76 (35–37). Ukraina kiri toisella puoliajalla kahdesti Susijengin runsaan johdon miltei umpeen, mutta Suomi osoitti tahtonsa lujuuden sekuntien kiertyessä kellosta vähiin.

31.8.2014 Maaottelu

Maailmanmestari USA juoksi Susijengiltä tassut alta

Historiansa ensimmäisissä MM-kisoissa pelaava Susijengi pysyi hallitsevan maailmanmestarin ja olympiakultamitalistin USA:n kyydissä kuutisen minuuttia täyteen ammutun Bilbao Areenan todistaessa. Saatuaan nopean vastahyökkäyspelinsä kulkemaan USA painoi kaasun pohjaan ja imi toisella neljänneksellä energian ja itseluottamuksen Suomen pelistä. USA kuittasi voiton pistein 114–54 (60–18).

31.8.2014 MM-kilpailut

Susijengi metsästää MM-avausvoittoaan Ukrainaa vastaan

Bilbaon alkulohkon tuoksinat jatkuvat Susijengin osalta sunnuntaina iltapäivällä, kun vastaan asettuu kesän 2013 EM-kisoissa kuudenneksi sijoittunut Ukraina. Ukraina peittosi avauspelissään Dominikaanisen Tasavallan, kun taas USA:lle taipunut Susijengi hakee ensimmäistä voittoaan.

31.8.2014 MM-kilpailut

Ukrainan valmentaja ja tähtipelaaja suitsuttivat Susijengiä

Peräti 16 kautta NBA:ssa Atlantaa, Clevelandia ja Memphisiä valmentanut Ukrainan päävalmentaja Mike Fratello sekä Ukrainan tähtipelinrakentaja Eugene ”Pooh” Jeter kehuivat Susijengiä kilvan Suomi-Ukraina-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

30.8.2014 12:50 MM-kilpailut

Amerikkalaismedialta kehuja Susijengille

Pohjoisamerikkalainen urheilumedia odottaa USA:n ja Suomen välistä lauantai-illan MM-avausottelua maltillisesti. Amerikkalaiskirjoittajat pitävät oikeutetusti USA:aa ottelun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta Susijengi saa ansaitut kehut osakseen journalistien lisäksi myös päävalmentaja Mike Krzyzewskiltä.

29.8.2014 15:50 MM-kilpailut

USA riistää, blokkaa ja juoksee

Susijengi pääsee lauantaina MM-kisojen avausottelussa mittaamaan taitojaan hallitsevaa maailmanmestaria vastaan, kun USA ja Suomi korkkaavat Bilbaon areenan klo 22:30 Suomen aikaa. Susijengin apuvalmentaja Pekka Salminen luonnehtii USA:aa joukkueeksi, joka käyttää urheilullisuuttaan sumeilematta hyödykseen.

29.8.2014 Katsojat

Koripalloliiton ja Elämysmatkojen tarjoama Sudenpesä avautuu lauantaina Bilbaossa

Lauantaina alkaa paitsi Susijengin, myös susijengifanien urakka Bilbaossa koripallon MM-kisoissa. Matka- ja matkatapahtumatoimisto Elämysmatkat avaa yhteistyössä Koripalloliiton kanssa Bilbaon keskustaan kisojen ajaksi Sudenpesän – kohtaamis- ja tapahtumapaikan kaikille suomalaisille kisavieraille.

28.8.2014 11:30 MM-kilpailut

MM-alkulohkovastustajat esittelyssä 5/5: Uusi-Seelanti elää heitoillaan

Bilbaon alkulohkon viimeiseksi vastustajaksi Susijengin eteen astelee Oseanian alueella Australialle kapuloita rattaisiin viskova Uusi-Seelanti. Uusi-Seelanti on Susijengille mielenkiintoinen haaste jo arvaamattomuudensakin johdosta; joukkue pystyy hyvänä heittopäivänä haastamaan kenet tahansa, mutta samalla sen heikkoudet ovat silmiinpistäviä.

Näytä lisää vastaavia