Suosikin viitta Panttereiden harteilla naisten SM-sarjassa

23.9.2003 Naisten SM-sarjakauden alkaessa ennakkoasetelma on tuttu viime vuosilta. Suosikin viittaa kantaa helsinkiläisjoukkue Pantterit, joka on neljästä viimeisestä Suomen mestaruudesta napannut nimiinsä kolme. Ennakkoon Panttereiden takana kisa on tiukkaa vahvimman haastajan tittelistä.

Tulevalla kaudella naisten mestaruussarja on sikäli poikkeuksellinen, että ensimmäistä kertaa moneen vuoteen sarjassa ei tulla näkemään EU-/ETA-alueiden ulkopuolisia vahvistuksia. Ennen kauden alkua EU-pelaajakin on vain Äänekosken Huimalla. BC Nokia ja Peli-Karhut tosin ilmaisivat sarjan avausinfotilaisuudessa aikeensa hankkia EU-vahvistuksen. Kotimaisille pelaajille on joka tapauksessa luvassa aimo annos vastuuta.  

Kotimaiselta materiaaliltaan vahvimmalta vaikuttaa kiistatta Pantterit. Joukkueen runko pysyi Espanjaan suunnannutta Mari Puustista lukuunottamatta koossa. Puustisen tilalle Pantterit sai laituri Johanna Lautalan BC Nokiasta ja pelintekijä Lotta Koskelan Pussihukista. Joukkueen peräsimessä ovat vuoden tauon jälkeen Mikko Kurki ja Annamaija Keturi, jotka juhlivat joukkueen kanssa mestaruutta keväällä 2002. Viime kaudella Pantterit joutui tyytymään hopeisiin mitaleihin, kun Huima rynni historialliseen mestaruuteen.  

- Viime kauden hopeasijan jälkeen motivaatio-ongelmia ei ole ollut. Tempo on harjoituksissa lisääntynyt ja hymyssä suin mennään lujaa, kertoi Panttereiden ja maajoukkueen luottopelaajiin kuuluva Susanna Rinta.  

Hurjaa kuntoaan Pantterit on ennättänyt osoittaa mm. Suomen Cupissa, jossa se on varmistanut jo paikkansa joulukuisessa finaalissa. SM-sarjajoukkueista Pantterit kohtasi Cupissa sarjanousija KaPo Basketin sekä Pussihukat. Tulos oli molemmissa peleissä mykistävä: KaPo hävisi Panttereille 50 ja PuHu 52 pisteellä.  

Toisin kuin Pantterit on moni haastajista kokenut suuria muutoksia sitten viime kauden. Mestaruutta puolustavan Äänekosken Huiman iskukyky on arvoitus, kun maajoukkuetason kolmikko Minna Hartikka-Minna Myllylä-Sari Puranen vetävät ainakin toistaiseksi henkeä SM-sarjakoripallosta. Huima paikkasi takakenttänsä aukkoja Italian passilla matkustavalla Samantha Bincatilla, joka yhdessä Sanna Puskalan ja Saara Lindin sekä rauhanturvaajan tehtävistä Suomeen takaisin palanneen Anu Päivärinnan kanssa muodostavat Huiman iskunyrkin.  

Viime kauden pronssijoukkue Espoo Basket Team on sekin menettänyt pelaajia, kun Eva Mäkelä siirtyi Florida International –yliopistoon, Pauliina Oksanen Forssan Alkuun, Anni Junnila Tapiolan Honkaan ja Katja Mäntylä jäähdyttelemään. EBT on kuitenkin tunnettu vahvasta juniorityöstään, joka takaa jatkuvuuden. Juniorisarjoista nostettujen kasvattiensa lisäksi EBT sai riveihinsä kesällä Anu Mahlamäen. Kun joukkueesta löytyvät edelleen mm. viime kauden paras kotimainen korintekijä Heidi Adlerin (keskiarvo 19,2), Hanna Junnila, Salla Järviluoma, Heidi Lönnberg ja Suvi Saunamäki, lukeutuu EBT joukkoon, joka lähtee tavoittelemaan SM-mitaleita.  

- Tavoite on mitali ja mielellään kirkkaampi kuin viime kauden pronssi. Menetyksistämme huolimatta meillä on suhteellisen kokenut joukkue. Uskon, että meillä on sanamme sanottavana, selvitti Adler joukkueensa lähtökohtia kauteen.  

Oman sanansa kaudella tulevat varmasti sanomaan myös vantaalainen Pussihukat, BC Nokia ja Forssan Alku, jotka kaikki saavat jalkeille iskukykyiset sikermät. PuHu on kesällä kokenut suuria muutoksia, mutta North Carolinasta palannut Jenni Laaksonen sekä hänen pikkusiskonsa Niina Laaksonen yhdessä Hanna Rotisen kanssa muodostavat korinaluskolmikon, joka tullee aiheuttamaan monille murhetta kauden aikana. BC Nokia hakee vielä lopullista koostumustaan mahdollisen EU-pelurin myötä. Paula Penttilän paluu rapakon takaa Suomeen on kuitenkin jo nyt piristänyt joukkuetta. FoA on puolestaan kesän aikana vain vahvistunut. Sen viime kauden kokoonpanoon on lisätty Pauliina Oksasen (EBT), Siiri Nuutisen (PuHu), Sanna Ruottisen (HNMKY) ja Johanna Saukkosen (SalPa) nimet.  

- Uudet tulokkaat ovat tuoneet joukkueeseemme toivottua syvyyttä ja pituutta, arvioi FoA:n pelintekijä Erja Hakamäki.  

FoA:n penkin päässäkin on tapahtunut vaihdos, kun ruoriin on astunut Kyösti Kantakoski.  

- Pidän joukkuettamme erittäin kehityskelpoisena. Joukkueesta löytyy useampi pelaaja, jotka pitävät puolustamisesta. Se antaa hyvät lähtökohdat, vaikka paljon on töitä vielä tehtävänä, Kantakoski kertoi.  

Eräänlaisina kirjoittamattomina lehtinä kauteen lähtevät kovasti entisestään nuorentuneet Peli-Karhut ja Tapiolan Honka sekä sarjanousijat KaPo Basket ja Turun Riento. Erityisesti Turun suunnalta tuntuu kuitenkin löytyvän mielenkiintoinen seurattava, jota ei tule yhdenkään joukkueen aliarvioida. TuRi nimittäin selvitti Suomen Cupissa tiensä aina finaaliin saakka kaataen matkalla SM-joukkueista sekä BC Nokian että Hongan. Rientoa valmentaa tulisieluisena pelaajana muistettu Ray Ailus, joka on ilmeisesti saanut joukkueensa syttymään kauden kynnyksellä.  

- Asenne on ainoa asia, jolla on merkitystä. Jos haluaa voittaa, ovat mahdollisuudet siihen huomattavasti paremmat, selvitti Ailus joukkueeseensa iskostamiaan teemoja.  

Naisten mestaruusarjakausi käynnistyy 24.9. ottelulla Pantterit-PeKa. Avauskierroksen muut ottelut pelataan sunnuntaina 28.9., jolloin pelataan ottelut BC Nokia-Honka, TuRi-PuHu ja Huima-FoA sekä tiistaina 30.9., kun EBT saa vieraakseen KaPo Basketin.  

 
25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

16.8.2023 10:11 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajana palkittu Roosa Kosonen ja Peli-Karhut jatkosopimukseen

Viime kaudella naisten Korisliigassa SM-kultaa voittanut Peli-Karhut on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen päättyneen kauden naisten Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valitun Roosa Kososen kanssa.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

4.6.2023 17:44 Naisten Korisliiga

Petra Noponen palaa Tapiolan Honkaan

Välikauden verran sivussa ollut Petra Noponen, 26, palaa Naisten Korisliigaan kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueeseen. Noponen, 174 cm, pelasi pääsarjatasolla edellisen kerran kaudella 2021-22, jolloin hän juhli Peli-Karhujen kanssa Suomen mestaruutta.

1.6.2023 13:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vuoden pelaaja Roosa Kosonen: ”Yksin ei pärjää, vaikka pelaisi kuinka hyvin”

Monipuolinen laitapelaaja Roosa Kosonen liittyi syksyllä Kotkan Peli-Karhujen menestysjoukkueeseen uutena mutta jätti välittömästi jälkensä.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

21.4.2023 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen Suomen mestaruus

Peli-Karhut nappasi seurahistorian kahdeksannen mestaruuden. Se vei kolmannen ottelun 85-83 ja koko finaalisarjan otteluvoitoin 3-0.

18.4.2023 21:25 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei huiman trillerin ja siirtyi finaaleissa 2-0 johtoon

PeKa nappasi toisen voiton naisten finaalisarjassa. Joukkue haki vierasvoiton kahden jatkoajan jälkeen 103-93 ja on voiton päässä mestaruudesta.

16.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ViVe avasi mitalitilinsä

Vimpelin Veto päätti kautensa pronssijuhliin, kun joukkue kukisti pronssiottelussa Forssan Alun jännittävien vaiheiden jälkeen 80-76. Mitali oli ViVe:n seurahistorian ensimmäinen.

15.4.2023 18:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen

Kotkan Peli-Karhut aloitti finaalisarjan väkevästi. Joukkue nappasi johdon itselleen, kun se voitti kotikentällään 80-71.

14.4.2023 07:00 Naisten Korisliiga

Suomen Cupin finaalista tutut PeKa ja ToPo taistelevat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigakausi huipentuu lauantaina alkavaan finaalisarjaan. Vastakkain ovat viidettä peräkkäistä mestaruuttaan tavoitteleva PeKa sekä ensimmäistä mestaruuttaan havitteleva ToPo.

11.4.2023 16:37 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy lauantaina 15.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

10.4.2023 19:18 Naisten Korisliiga

ToPo:lle ensimmäinen finaalipaikka

ToPo nappasi seurahistoriansa ensimmäisen finaalipaikan Naisten Korisliigassa. Joukkue voitti neljännessä ottelussa vieraskentällä ViVe:n 84-77 ja eteni finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

9.4.2023 19:09 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen finaalipaikka

PeKa eteni jälleen finaaleihin ja tavoittelee viidettä peräkkäistä mestaruutta. Se haki päivän ottelussa vierasvoiton 95-67 ja vei välieräsarjan 3-1.

7.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ToPo:lle toinen kiinnitys finaalipaikkaan

Torpan Pojat otti toisen voiton välierissä, kun se kaatoi ViVe:n 78-66. Helsinkiläiset johtavat välieräsarjaa 2-1.

6.4.2023 21:10 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut voiton päässä finaaleista

Kotkan Peli-Karhut oli toipunut tappiosta ja esiintyi vakuuttavasti kotiyleisönsä edessä. Se ei antanut FoA:lle mahdollisuutta ryöstöön, vaan voitti selvästi 95-61. Samalla se siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

5.4.2023 20:30 Naisten Korisliiga

ViVe tasoitti ottelusarjan

Vimpelin Vedon ja ToPo:n välieräsarjassa pelattiin toinen ottelu. Vimpeli oli vahvempi kotonaan 88-81 ja tasoitti ottelusarjan tilanteeseen 1-1.

Näytä lisää vastaavia