Susijengi avasi kesänsä voitolla, Kotti kipusi maaotteluiden piikkipaikalle

30.7.2016 22:20 Belgia antoi Suomelle täyden vastuksen Susijengin kesän 2016 avausottelussa. Susijengi piti kuitenkin pintansa Hakametsän Jäähallin 4,526-päisen katsomon edessä ja vyörytti Belgian kumoon loppupistein 77-71 (45-38). Lauantaina nähtiin myös kolme maaotteludebyyttiä sekä Tuukka Kotin nousu pelattujen maaotteluiden listan jaetulle kärkisijalle.

Erik Murphy upotti Susijengin kesän avausottelussa 18 pistettä..

..ja Petteri Koponen naputti yhden enemmän.

Pelattujen maaotteluiden listan kärkeen noussut Tuukka Kotti piti Belgia-peliä kelpo avauksena.

Susiluotsi Henrik Dettmannin mukaan Belgia-peli oli tyypillinen kesän ensimmäinen ottelu.

Fiifi Aidoo häikäisi Tampereella puolustuksellaan. Kuvat: Ville Vuorinen.

EM-karsintoihin valmistautuva Belgia prässäsi, kairasi ja kahvasi Susijengin hyökkäyksen passiiviseksi ottelun avauspuoliskolla.

Hyökkäyspäässä urheilulliset belgialaiset ryntäsivät härkänä hyökkäyslevypalloihin ja pakottivat Susijengin vakavoitumaan nousemalla heti toisen neljänneksen alkajaisiksi 9-0-kiskaisullaan 25-29-johtoon.

Ottelun edetessä Susijengi löysi tasonsa puolustuksessa ja puristi Petteri Koponen (19/2/7 syöttöä) ja Erik Murphy (18/4) johtohahmoinaan riittävästi tehoja hyökkäyksessä Belgialta karatakseen. Periksiantamaton Belgia kauhoi tiensä kahdesti 15 pisteen takaa iskuetäisyydelle, mutta loppusummerin soidessa taululla komeilivat Susijengin kuuden pisteen voittolukemat.

- Kesän ensimmäinen peli. Paljon pelaajia uusissa rooleissa ja uusissa tehtävissä. On selvää, että pelituntuman saavuttaminen ottaa aikansa, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann arvioi.

- Välillä unohdimme yhdessä tekemisen tärkeyden, mikä on meille erityisen tärkeää. Hyviä suorituksia nähtiin kuitenkin sekä yksilö- että joukkuetasolla, jatkoi Dettmann.

Koponen ja Murphy pistekärjet, Kotti maaotteluiden piikkipaikalle

Ottelun avauspuoliskolla näkyvin susi oli Petteri Koponen, joka jojotteli belgialaispuolustuksella ennen taukovihellystä mielin määrin. Jälkipuoliskolla esille nousi puolestaan kolmatta Susijengi-kesäänsä pelaava Erik Murphy, joka katkaisi Belgian kiriyritykset onnistumisillaan läheltä ja kauempaa.

Tuukka Kotti (6/2) oli belgialaispelaajille ohittamaton este puolustuspäässä, kun taas Shawn Huff (10/6/3 syöttöä) teki sitä, mitä Shawn Huff parhaimmillaan tekee – oli molemmissa kenttäpäädyissä vaistomaisesti oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Penkiltä energiaa peliin toivat Matti Nuutinen (6/3) ja Jamar Wilson (6/2).

Viimeisen pariminuuttisen repsahdusta lukuun ottamatta Susijengin joukkuepuolustus oli toisella puoliajalla hyvällä tasolla. Etenkin kun kotijoukkue sai suljettua Belgian ison kaluston pois hyökkäyslevypalloista, Belgian hyökkäys oli hätää kärsimässä.

Ottelussa tehtiin myös historiaa, kun Tuukka Kotti nousi Jouko Heikkisen rinnalle kaikkien aikojen pelattujen maaotteluiden listan kärkeen. Niin Kotti kuin Heikkinenkin ovat pelanneet nyt 190 A-maaottelua.

- Ekassa vaihdossa keuhkoja poltti aika paljon, mutta kyllä se siitä lähti kulkemaan. Ei tässä missään loistokunnossa olla vielä, mutta ekaksi matsiksi tuntui ihan hyvältä, Kotti punnitsi.

Debytantit nauttivat illastaan

Hakametsän illassa nähtiin kolme Susijengi-debytanttia, kun Juho Nenonen (3/2), Shawn Hopkins (0/0) ja Fiifi Aidoo (0/0) juoksivat kentälle ensimmäiseen A-maaotteluunsa. Uudet sudet ottivat ennakkoluulottomasti paikkansa vanhempien susien rinnalla.

- Ensimmäinen peli omalla maajoukkueuralla ja joukkueelle kesän ensimmäinen peli, niin olihan tämä vielä hakemista niin itsellä kuin tiimilläkin. Toisella puoliajalla puolustus näytti jo siltä kuin sen kuuluisikin näyttää, arvioi runsaat 12 minuuttia pelannut Nenonen.

- Uudelle pelaajalle tällaiseen joukkueeseen on helpointa tulla sisään puolustuspelin kautta. Fiifi Aidoohan käytännössä herätti meidät omalla puolustuksellaan, jakoi Dettmann kiitoksia vastikään 20-vuotiaiden EM-kisat päättäneen sähäkän takamiehen suuntaan.

Belgialaistakamiesten painajaisiin tiensä uinut Aidoo kiitteli Dettmannia vastuusta ja kommentoi maajoukkuedebyyttiään hyväntuulisesti.

- Tehtäväni oli tuoda energiaa kentälle varsinkin puolustuspäässä. Mielestäni onnistuin siinä ihan hyvin. Kyllä tämä tästä lähtee.

Susijengi pelaa seuraavan kerran lauantaina 6.8. Helsingin Hartwall Areenalla, jolloin joukkueen vastustajaksi saapuu EM-kisojen vakiokävijä Saksa.

Suomi – Belgia 77-71 (25-20, 45-38, 65-54), miesten maaottelu, Tampere, 30.7.2016

Suomi: Mikko Koivisto 0/1, Shawn Huff 10/6/3 syöttöä, Sasu Salin 6/1, Tuukka Kotti 6/2, Petteri Koponen 19/2/7 syöttöä, Matti Nuutinen 6/3, Antto Nikkarinen 0/0, Carl Lindbom 0/3, Joonas Cavén 3/3, Juho Nenonen 3/2, Jamar Wilson 6/2, Shawn Hopkins 0/0, Erik Murphy 18/4, Fiifi Aidoo 0/0.

Ottelutilastot: Suomi – Belgia
 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

19.10.2017 13:30 Maaottelu

Dettmann nimesi 19 pelaajaa marraskuun MM-karsintaikkunaan

EM-kotikisoissa menestystä niittäneen Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 19 pelaajaa marraskuussa pelattaviin MM-karsintaotteluihin Bulgariaa ja Tshekkiä vastaan. Dettmannin koolle kutsuma lista koostuu yksinomaan Euroopassa ja Korisliigassa pelaavista ammattilaisista.

5.10.2017 Maaottelu

MM-karsintojen Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit myynnissä

Susijengi aloittaa uuden jahdin marraskuussa, kun vuoden 2019 MM-karsinnat käynnistyvät. Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit ovat nyt myynnissä.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

7.9.2017 00:10 Maaottelu

Islanti piinasi pitkään, Susijengi voitolla Istanbuliin

Suomen EM-alkulohko Helsingissä päättyi voitokkaasti kahden maan joukkueiden ja fanien ottaessa mittaa toisistaan Hartwall Arenalla. Sitkeä Islanti piinasi Susijengiä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Suomi veti ohitse 83-79 (42-40) -voittoon Sasu Salinin johdolla. Suomen EM-pelit jatkuvat viikonloppuna neljännesvälierissä Italiaa vastaan Istanbulissa.

5.9.2017 23:20 Maaottelu

Susijengin EM-jatkopaikka varmistui, Kreikka pysyi kanveesissa

Susijengi varmisti menolippunsa Istanbuliin EM-jatkosarjaan Hartwall Arenalla Suomen maajoukkuehistorian ennätysyleisön 12 327 katsojan edessä. Susijengi repi aikaisen johdon Petteri Koposen ilmiömäisellä pelillä Kreikasta, joka hiipi päätösneljänneksen aikana vielä neljän pisteen päähän, kunnes lopullisen niitin EM-kisojen kolmannelle voitolle 77-89 (33-45) löi ”Taikuri” Teemu Rannikko.

4.9.2017 00:15 Maaottelu

Uskomaton voitto! Susijengi nousi naruista, ulvoi toisella puoliajalla Puolan kumoon

Susijengi tarjosi jälleen EM-kotikisoissa kuin käsikirjoitetun jännitysnäytelmän, jossa tunneskaalat aaltoilivat edestakaisin epätoivosta riemunkiljahduksiin. Susijengi oli jo sillassa loppuunmyydyssä Helsinki Areenassa Puolaa vastaan, mutta nousi ällistyttävästi kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon 90-87 (36-32, 66-66, 78-78) kenraali Petteri Koposen ja superlupaus Lauri Markkasen johdolla.

2.9.2017 23:50 Maaottelu

Slovenia päihitti Susijengin niukasti EM-jännitysnäytelmässä

Suomen EM-kotikisojen kiihkeä lauantai-ilta jäi palkinnotta Helsinki Areenalla 11 963 katsojan edessä. Ensimmäisellä puoliajalla kymmenen pisteen taakse ajautunut Susijengi äityi kotiyleisön ulvonnan ja Areenan perusteita rymistäneen kannustuksen myötä mielettömään kiriin, mutta kalkkiviivoilla Slovenia oli etevämpi voittaen 78-81 (42-52).

1.9.2017 00:03 Maaottelu

EM-huuma käyntiin ennätysyleisön edessä, Susijengi sensaatiovoittoon Ranskasta

Susijengin EM-kotikisat Helsingissä alkoivat jymypaukulla, kun infernaaliseen kannustukseen äitynyt 12 167 -päinen 6. pelaaja huudatti Suomen ilmiömäiseen jatkoaikavoittoon tähtisikermä Ranskasta 84-86 (33-32, 72-72). Suomen sankarit olivat Jamar Wilson, joka nosti Susijengin voittoon viisi sekuntia ennen summeria ja Sasu Salin, joka onnistui häiritsemään Nando de Colon heittoyrityksen vajaaksi.

1.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: Suomen ensimmäiset kotikisat -67 olivat suursatsaus

Suomi sai historiansa ensimmäiset koripallon EM-kisat pelimenestyksen ja hyvin suhteiden ansiosta.

Näytä lisää vastaavia