Susijengiläisten joukkueet jatkoon Saksan cupissa – Nuutinen ja Ahonen pirteinä

8.10.2018 08:57 Viimeisetkin Susijengin pelaajat pääsivät tositoimiin Euroopan korisparketeilla viikonloppuna. Erik Murphy jatkoi vahvoja otteitaan Saksan Bundesliigassa, Matti Nuutinen ja Roope Ahonen aloittivat vahvasti Espanjan LEB Orossa ja Carl Lindbom väläytteli osaamistaan Puolassa.

Erik Murphyn vahva alkukausi sai jatkoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Saksassa vietettiin cup-viikonloppua ja suomalaisten joukkueista sekä Shawn Huffin, Erik Murphyn ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners että Petteri Koposen Bayern München olivat taistelemassa paikasta kahdeksan parhaan joukkoon.

Frankfurt eteni seuraavalle kierrokselle kukistaessaan niukasti Ulmin 78-74 (34-42). Murphy oli jälleen joukkueen johtohahmo 15 pisteellä, seitsemällä levypallolla ja torjunnalla. Huff keräsi tilastoikseen viisi pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston. Voitolla Frankfurt eteni kahdeksan parhaan joukkoon.
Ottelutilastot

Bayern München ei antanut Giessenin yllättää itseään, vaan eteni jatkoon 106-92 (60-33)-voitolla. Koponen pussitti 11 pistettä, antoi neljä syöttöä ja torjui vastustajan heiton kertaalleen.
Ottelutilastot

Nuutinen ja Ahonen debytoivat vahvasti

Salinin Malaga vietti todellista härkäviikkoa, johon mahtui kolme peliä. Tiistaisen EuroCup-ottelun jälkeen Malaga oli Espanjan ACB-liigassa tulessa torstaina Fuenlabradan vieraana hakien 93-79 (45-43)-voiton. Salin kuului joukkueensa tehokkaimpiin tykittäen 19 minuutissa 12 pistettä ja koristellen tilastojaan vielä neljällä levypallolla ja syötöllä.
Ottelutilastot

Malagan viikko päättyi sunnuntaina Real Madridin vieraana. Malaga oli voitossa kiinni vielä 1,5 minuuttia ennen loppua johdettuaan 82-81, mutta Facundo Campazzon kori bonusvapaaheitolla sekä Sergio Llullin kolmonen päättivät Malagan voittohaaveet. Lopulta Real piti pisteet 89-82 (48-36)-voitolla. Salin upotti ottelussa kahdeksan pistettä, otti neljä levypalloa ja tilastoi syötön ja sekä riiston.
Ottelutilastot

Matti Nuutinen avasi vahvasti Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan LEB Orossa Nuutisen ja Roope Ahosen Oviedo aloitti kautensa niukalla 77-82 (72-72, 43-40)-jatkoaikatappiolla Bilbaolle. Suomalaispelaajat olivat heti isossa roolissa ja Nuutinen oli joukkueen ykkösnimi 20 pisteellä, kuudella levypallolla ja kahdella riistolla. Ahonen esiintyi niin ikään vahvasti yhdeksän pisteen, kahden levypallon, viiden syötön ja riiston saalillaan. Suomalaiskaksikko sai runsaasti vastuuta Nuutisen pelatessa lähes 36 minuuttia ja Ahosen saadessa peliaikaa 32,5 minuutin verran. Kaksikko oli myös teholuvuissa joukkueensa parhaat.
Ottelutilastot

Lindbom ja Kanervo avasivat kautensa

Carl Lindbom sai runsaasti vastuuta debyytissään puolalaisen Rosa Radomin riveissä, mutta Rosa Radom hävisi 70-89 (31-45) Stal Ostrow Wielkopolskin vieraana. Lindbom uurasti kentällä 30 minuuttia tilastoiden kahdeksan pistettä, viisi levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Antti Kanervo teki ensiesiintymisensä Islannin liigassa, kun hänen joukkueensa Stjarnan voitti kotikentällään 94-77 (45-55) IR:n. Stjarnanin voiton takeena oli hurja viimeinen neljännes, jonka se vei nimiinsä 25-8. Kanervo kirjautti pelissä 35 minuuttia, kuusi pistettä, kahdeksan levypalloa ja kolme syöttöä.
Ottelutilastot

Antti Kanervo avasi kauden voitolla Islannissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Jamar Wilsonin Lietkabelis otti niukan 81-77 (36-42)-voiton Utenos Juventuksesta Liettuan liigan ottelussa. Lietkabelis oli takaa-ajajana suurimman osan ottelusta, mutta nousi vahvan viimeisen neljänneksen (23-12) turvin voittoon. Wilson kieputti seitsemän pistettä ja neljä levypalloa.
Ottelutilastot

Gerald Lee Junior käynnisti kautensa Israelin liigassa Ironi Ness Zionan kanssa 90-84 (44-43)-voitolla Maccabi Rishonin vieraana. Lee käytti saamansa 16 minuuttia tehokkaasti nostellen 12 pistettä ja käsiin tarttui myös kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Unkarin liigassa Alex Murphyn Szolnoki Olaj jatkaa puhtaalla pelillä kahden kierroksen jälkeen, kun se voitti kotikentällään Szombathelyn 88-68 (45-33). Murphy koristi tilastojaan kuudella pisteellä, neljällä levypallolla ja kolmella syötöllä.
Ottelutilastot

Suomalaisvalmentajat voittoisia

Ranskan ProA-liigassa Lassi Tuovin valmentama haki 86-81 (44-38)-voiton Antibesin vieraana. Strasbourg on voittanut neljästä ottelustaan kaksi.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin Strasbourg on aloittanut kautensa vahvasti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Luxemburgin liigassa Anton Mirolybovin valmentama Racing otti kauden kolmannen voittonsa kaadettuaan kotonaan Eschin 90-73 (56-36). Racing jatkaa puhtaalla pelillä.
Ottelutilastot

Saksan ProB-joukkue OrangeAcademy Ulmia koutsaava Daniel Jansson joutui pettymään, kun Ulm hävisi Bayern München II:lle 57-67 (31-29).
Ottelutilastot

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

Näytä lisää vastaavia