Gerald Lee Junior käänsi vaikeudet voitokseen

7.10.2018 11:22 Viime kaudella Israelin liigassa pelaavan Maccabi Ashdodin riveissä hienosti esiintynyt Gerald Lee Junior, 30, jatkaa Israelissa myös tällä kaudella, mutta vaihtoi seuraa tehtyään kesällä sopimuksen Ironi Ness Zionan kanssa. Alku uudessa seurassa oli karikkoinen, mutta keskiviikkona Lee pääsi tekemään debyytin FIBA Europe Cupin ottelussa.

Gerald Lee Junior on selättänyt loukkaantumiset. (Kuva: Ville Vuorinen)

Viime vuosina pienistä vammoina kärsinyt Lee jätti maajoukkuepelit, kun kuormitus maajoukkueen ja seurajoukkueen peleissä alkoi näkyä entistä useampina loukkaantumisina. Tähän kauteen Lee pääsi lähtemään hyvä harjoituskausi allaan, mutta uudessa seurassa tuli heti takaisku, joka piti hänet sivussa aina viime viikkoon saakka.

- Kesällä ei ollut mitään ongelmia. Treenasin yksikseni koko kesän tosi hyvin, mutta ehdin olla täällä viikon, niin heti pohkeisiini tuli pienet revähdykset. Ulkomailla usein pelaajat halutaan takaisin kentälle mahdollisimman nopeasti, vaikka käynnissä olisi harjoituskausi, joten en lepuuttanut itseäni tarpeeksi kauan. Jos olisin vain heti levännyt loukkaantumisen jälkeen, olisi sairausloma ollut varmasti myös lyhyempi, Lee kertoo.

Lee myöntää, että tuorein takaisku veti mielen todella matalaksi.

- Kyllä siinä käytiin aika alhaalla yhdessä vaiheessa, mutta ei siinä auttanut muuta kuin muuttaa ajatukset positiivisiksi. Tällä hetkellä kaikki on taas hyvin.

Leen työ palkittiin, kun hän juoksi parketille FIBA Europe Cupin ottelussa Cluj Napocaa vastaan ja tilastoi komeasti 17 minuutissa 12 pistettä ja viisi levypalloa. Ironi Ness Ziona tarrasi tiukasti kiinni lohkopaikkaan voittamalla kotikentällään 91-78.

- Olin yhtä hymyä koko pelin ja oli mukava olla taas osa joukkuetta, iloitsee Lee.

"Junnu" on viihtynyt hyvin Israelissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lee on ensimmäinen suomalaispelaaja, joka pelaa Israelin liigassa ja aloittaa nyt toisen kautensa maassa.

- Täällä on mukava asua. Sää on lämmin, ihmiset ovat mukavia ja sarja on hyvä. Myös joukkueessa on kivoja kavereita, hyvä koutsi ja seura on tähän asti hoitanut kaikki asiat erittäin hyvin.

Viime keväänä Lee oli johdattamassa Maccabi Ashdodia hurjaan lentoon keväällä, kun joukkue taisteli runkosarjan voitosta viime kierroksille saakka ja sijoittui lopulta neljänneksi. Pudotuspeleissä sen matka katkesi kuitenkin ensimmäisellä kierroksella Hapoel Tel Aviville otteluvoitoin 1-3. Ironi Ness Zionan viime kausi päättyi niin ikään pudotuspelien avauskierroksella.

- Joka vuosi tavoitteet ovat korkeammalla, mutta mennään yksi peli kerrallaan. Ensin yritämme varmistaa paikan FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa ja sitten menestyä Israelin liigassa. Seuralla on varmasti vähintään pudotuspelit tavoitteena ja uskon meillä olevan mahdollisuuksia päästä niihin, Lee toteaa.

Israelin liiga käynnistyy Ironi Ness Zionan osalta sunnuntaina Maccabi Rishonia vastaan.

Henkilöt

 
11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia