Susijengin pelaajat hyvässä vireessä Euroopan kentillä

17.1.2021 23:19 Henri Kantonen ja Ilari Seppälä osoittivat tasoaan Ranskassa ja Alexander Madsen sekä Edon Maxhuni jatkoivat vahvoja esityksiään Virossa ja Latviassa. Myös Sasu Salin ylsi kaksinumeroisille pisteille viikonlopun otteluissa.

Henri Kantosen hieno ottelu ei riittänyt voittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ranskassa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg liihottaa vahvassa myötätuulessa, sillä joukkue nappasi jo kuudennen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan Roannen 82-78 (35-39). Aiemmin tällä viikolla Strasbourg varmisti jatkopaikan Mestarien liigassa. Voitolla Strasbourg hinasi voittoprosenttinsa yli 50, kun sillä on viisi voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sarjaporrasta alempana ProB:ssä Henri Kantonen ja Ilari Seppälä olivat Aix-Mauriennen tehopelaajia, mutta Aix-Maurienne taipui Fos-sur-Merin vieraana 74-84 (35-39). Kantonen tehoili tilastorivilleen 14 pistettä, neljä levypalloa, kahdeksan syöttöä ja peräti seitsemän riistoa. Hänen teholukunsa 25 oli myös joukkueen paras. Seppälä ei jäänyt juuri huonommaksi 15 pisteen, kolmen levypallon, kolmen syötön ja riiston saaliilla. Ottelu oli Aix-Mauriennelle vasta kauden viides ja voittoja on kaksi.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Sasu Salin rankaisi entistä seuraansa Gran Canariaa 11 pisteen, kahden levypallon ja viiden syötön edestä, kun Teneriffa jatkoi vahvaa kauttaan voittamalla saarinaapurinsa 108-87 (55-53). Emir Sulejmanovic oli loistovireessä 18 pisteen, neljän levypallon ja syötön tilastoilla. Tenriffa on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

LEB Platassa Fiifi Aidoo pääsi juhlimaan voittoa Benicarlon kukistaessa kotonaan CB Pratin 77-70 (40-39). Aidoo saalisti seitsemän pistettä ja neljä levypalloa. Benicarlo paranteli asemiaan sarjassa nousemalla kuuden voiton ja seitsemän tappion saldoon.
Ottelutilastot

Aiemmin viikolla 31 pistettä tykittänyt Edon Maxhuni jatkoi vahvasti myös viikonloppuna, kun hän heitti 17 pistettä, poimi kolme levypalloa ja jakeli kahdeksan syöttöä Pärnun voittaessa Raplan 93-88 (43-37). Voitolla Pärnu nousi Viron lohkon kärkipaikalle. Sillä on nyt 14 voittoa ja kolme tappiota.
Ottelutilastot

Alexander Madsenin 14 pisteen ja 12 levypallon tupla-tupla oli laiha lohtu, kun VEF Riika hävisi yllättäen Ventspilsille 77-83 (43-39). Madsenin tilastoihin kirjattiin myös kaksi syöttöä, riisto ja torjunta. Tappiosta huolimatta VEF jatkaa Latvian lohkon kärjessä.
Ottelutilastot

Topias Palmin viiden pisteen ja kahden levypallon tilastot eivät riittäneet tuomaan Vanoli Cremonalle voittoa, kun Trieste kävi hakemassa pisteet 100-80 (47-51)-voitolla. Cremona on sarjassa jaetulla kahdeksannella sijalla kuudella tappiolla ja kahdeksalla tappiolla.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim palasi voittojen tielle voittamalla kotonaan Bayreutherin 82-77 (36-35). Merlins on sarjassa toisena ja on hävinnyt kauden 13 ottelustaan vain kaksi.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen  hävisi Rostock Seawolvesin vieraana 79-83 (35-41). Elias Valtosen tilastoihin merkittiin kahdeksan pistettä, yksi levypallo, yksi syöttö ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskisen valmentama Swans hävisi St. Pöltenin vieraana 71-82 (46-39). Daniel Dolenc saalisti neljä pistettä, neljä levypalloa ja kaksi riistoa. Swans on sarjassa neljäntenä.

Ottelutilastot

 
28.6.2022 09:41 Susijengi

Ilari Seppälä palaa Ranskaan

Susijengin helmikuun Slovenia-voiton pääarkkitehteihin kuulunut, erinomaisen kauden Romanian liigan Pitestissä pelannut Ilari Seppälä, 29, palaa yhden tauon jälkeen Ranskan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Lapualaislähtöisen Seppälän uusi työnantaja on 1+1-vuotisen sopimuksen suomalaistakamiehen kanssa allekirjoittanut Saint-Chamond.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

15.6.2022 18:19 Susijengi

Luukas Vaara Strasbourgista Phoenix Hageniin

Susijengin nuoreen kalustoon lukeutuva Lahti Basketball Junioreiden kasvatti, viime kaudella Lassi Tuovin valmentamaa SIG Strasbourgia edustanut 206-senttinen ja 21-vuotias Luukas Vaara, vaihtaa seuraa. Vaaran uusi työnantaja on Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Pro A:ssa, pelaava Phoenix Hagen.

14.6.2022 14:06 Susijengi

Mikael Jantunen kaksivuotisella sopimuksella Italian Trevisoon

Belgian kansallisen liigan mestarina päättyneellä seurajoukkuekaudella palkittu Susijengin ison pään kulmakivi Mikael Jantunen, 205 cm ja 22 vuotta, jatkaa uraansa Italiassa. Wartti Basketin juniorimyllystä ponnistaneen Jantusen uusi työnantaja on Italian Serie A:n Treviso, joka on kiinnittänyt Jantusen kaksivuotisella sopimuksella.

12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

9.6.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Kirvelevät tappiot päättivät viimeistenkin suomalaisten kaudet Euroopassa

Edon Maxhunin ja Mikael Jantusen kaudet Belgian ja Hollannin yhteisliigassa päättyivät välieriin. Saman kohtalon koki Saksassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Bonn.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

30.5.2022 09:27 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunista Hollannin mestari – ”Onnellinen olo”

Edon Maxhuni seurasi Mikael Jantusen ja Alexander Madsenin viitoittamalla tiellä, kun hän pääsi tuulettamaan Hollannin mestaruuden kunniaksi.

28.5.2022 07:41 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta Belgian mestari – ”Nyt on hetki aikaa nauttia tästä”

Mikael Jantunen pääsi ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan juhlimaan Belgian mestaruutta, kun Oostende kaatoi Kangoroes Basket Mechelenin neljässä pelissä. Edon Maxhuni sen sijaan taistelee edelleen Hollannin mestaruudesta.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

24.5.2022 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Hollannin ja Belgian finaalisarjoissa tasaista

Belgian ja Hollannin kansallisten sarjojen finaalit alkoivat tasaisissa merkeissä. Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen hävisi finaalisarjan kovan taistelun jälkeen.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

20.5.2022 23:07 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista taas Latvian mestari – ”Aikamoinen lopetus kaudelle”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan kolmatta Latvian mestaruuttaan VEF Riian kaataessa finaalisarjassa Ventspilsin. VEF Riika voitti kauden aikana myös Viron ja Latvian yhteisliigan sekä Latvian cupin.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

Näytä lisää vastaavia