Susijengin pelaajat hyvässä vireessä Euroopan kentillä

17.1.2021 23:19 Henri Kantonen ja Ilari Seppälä osoittivat tasoaan Ranskassa ja Alexander Madsen sekä Edon Maxhuni jatkoivat vahvoja esityksiään Virossa ja Latviassa. Myös Sasu Salin ylsi kaksinumeroisille pisteille viikonlopun otteluissa.

Henri Kantosen hieno ottelu ei riittänyt voittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ranskassa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg liihottaa vahvassa myötätuulessa, sillä joukkue nappasi jo kuudennen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan Roannen 82-78 (35-39). Aiemmin tällä viikolla Strasbourg varmisti jatkopaikan Mestarien liigassa. Voitolla Strasbourg hinasi voittoprosenttinsa yli 50, kun sillä on viisi voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sarjaporrasta alempana ProB:ssä Henri Kantonen ja Ilari Seppälä olivat Aix-Mauriennen tehopelaajia, mutta Aix-Maurienne taipui Fos-sur-Merin vieraana 74-84 (35-39). Kantonen tehoili tilastorivilleen 14 pistettä, neljä levypalloa, kahdeksan syöttöä ja peräti seitsemän riistoa. Hänen teholukunsa 25 oli myös joukkueen paras. Seppälä ei jäänyt juuri huonommaksi 15 pisteen, kolmen levypallon, kolmen syötön ja riiston saaliilla. Ottelu oli Aix-Mauriennelle vasta kauden viides ja voittoja on kaksi.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Sasu Salin rankaisi entistä seuraansa Gran Canariaa 11 pisteen, kahden levypallon ja viiden syötön edestä, kun Teneriffa jatkoi vahvaa kauttaan voittamalla saarinaapurinsa 108-87 (55-53). Emir Sulejmanovic oli loistovireessä 18 pisteen, neljän levypallon ja syötön tilastoilla. Tenriffa on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

LEB Platassa Fiifi Aidoo pääsi juhlimaan voittoa Benicarlon kukistaessa kotonaan CB Pratin 77-70 (40-39). Aidoo saalisti seitsemän pistettä ja neljä levypalloa. Benicarlo paranteli asemiaan sarjassa nousemalla kuuden voiton ja seitsemän tappion saldoon.
Ottelutilastot

Aiemmin viikolla 31 pistettä tykittänyt Edon Maxhuni jatkoi vahvasti myös viikonloppuna, kun hän heitti 17 pistettä, poimi kolme levypalloa ja jakeli kahdeksan syöttöä Pärnun voittaessa Raplan 93-88 (43-37). Voitolla Pärnu nousi Viron lohkon kärkipaikalle. Sillä on nyt 14 voittoa ja kolme tappiota.
Ottelutilastot

Alexander Madsenin 14 pisteen ja 12 levypallon tupla-tupla oli laiha lohtu, kun VEF Riika hävisi yllättäen Ventspilsille 77-83 (43-39). Madsenin tilastoihin kirjattiin myös kaksi syöttöä, riisto ja torjunta. Tappiosta huolimatta VEF jatkaa Latvian lohkon kärjessä.
Ottelutilastot

Topias Palmin viiden pisteen ja kahden levypallon tilastot eivät riittäneet tuomaan Vanoli Cremonalle voittoa, kun Trieste kävi hakemassa pisteet 100-80 (47-51)-voitolla. Cremona on sarjassa jaetulla kahdeksannella sijalla kuudella tappiolla ja kahdeksalla tappiolla.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim palasi voittojen tielle voittamalla kotonaan Bayreutherin 82-77 (36-35). Merlins on sarjassa toisena ja on hävinnyt kauden 13 ottelustaan vain kaksi.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen  hävisi Rostock Seawolvesin vieraana 79-83 (35-41). Elias Valtosen tilastoihin merkittiin kahdeksan pistettä, yksi levypallo, yksi syöttö ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskisen valmentama Swans hävisi St. Pöltenin vieraana 71-82 (46-39). Daniel Dolenc saalisti neljä pistettä, neljä levypalloa ja kaksi riistoa. Swans on sarjassa neljäntenä.

Ottelutilastot

 
20.3.2023 09:54 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekitti Teneriffan voittoon – Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni voittojen takuumiehiä

Sasu Salin oli hyvässä heittovireessä, kun Teneriffa tukevoitti asemiaan Espanjan liigan kärkinelikossa. Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat myös hyvässä iskussa joukkueidensa voitoissa.

16.3.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon Bonn varmisti lohkovoiton Mestarien liigassa - Alexander Madsenin AEK sinetöi jatkopaikan

Tuomas Iisalon valmentama Bonn varmisti Mestarien liigan jatkolohkon voiton. Alexander Madsenin AEK sen sijaan varmisti paikan puolivälierissä.

13.3.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Rostock pönkitti pudotuspelihaaveita tärkeällä voitolla

Elias Valtosen Seawolves Rostock nousi pudotuspelipaikan kantaan, kun se otti viikonloppuna tärkeän voiton. Tärkeitä voittoja juhlivat myös Sasu Salin, Mikael Jantunen ja Alexander Madsen.

9.3.2023 09:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn varmistivat puolivälieräpaikat Mestarien liigassa

Teneriffa jatkaa Mestarien liigan voiton puolustamista, kun se sinetöi paikan puolivälieriin. Saman tempun teki Tuomas Iisalon valmentama Bonn. He saattavat saada seuraa vielä Alexander Madsenin AEK:sta, joka otti ison voiton.

6.3.2023 10:39 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi liekitti 29 pistettä Romaniassa

Topias Palmi palasi maajoukkuetauolta hyvässä iskussa, kun hän upotti 29 pistettä johdattaessaan Craiovan voittoon Romanian liigassa.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

19.2.2023 23:11 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffalle kirvelevä finaalitappio cupissa

Sasu Salin ei päässyt toistamiseen viikon sisään nostelemaan pokaalia, kun Teneriffa joutui pettymään Espanjan cupissa häviämällä finaalissa. Alex Murphy ei sen sijaan jatka Levanga Hokkaidon riveissä.

18.2.2023 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Espanjan cupin välieriin

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana ja Sasu Salinin Teneriffa raivasi tiensä välieriin. Kreikan cupissa Alexander Madsenin AEK eteni niin ikään välieriin.

13.2.2023 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli FIBA Intercontinental Cupin voittoa

Sasu Salin pääsi juhlimaan toista kertaa urallaan FIBA Intercontinental Cupin voittoa, kun Teneriffa kaatoi finaalissa brasilialaisen Sao Paulon.

12.2.2023 08:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin siivitti Teneriffan FIBA Intercontinental Cupin finaaliin

Sasu Salin oli tarkkakätisenä, kun Teneriffa eteni FIBA Intercontinental Cupin finaaliin ja Shawn Hopkins johdatti Craiovan Romanian cupin välieriin. Mikael Jantunen auttoi Trevison tärkeään voittoon Italiassa.

10.2.2023 12:55 Susijengi

Miro Littlelle kutsu NBA:n Basketball Without Borders -maailmanleirille

Susijengin viime kesän EM-kisajoukkueessa esiintynyt ja paraikaa high school -koripalloa Yhdysvalloissa pelaava Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Miro Little, 18, on saanut kutsun NBA:n All-Star -viikonlopun yhteydessä Salt Lake Cityssä järjestettävälle Basketball Without Borders -maailmanleirille 17.-19. helmikuuta.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

9.2.2023 09:10 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn kiinni jatkopaikassa Mestarien liigassa – Maxhuni ja Palmi tulikuumina

Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tukevat otteet jatkopaikoista. Edon Maxhunin 28 pisteen iltapuhde ja Topias Palmin 22 pistettä eivät sen sijaan riittäneet voittoihin FIBA Europe Cupissa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

2.2.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajille kovia pisteitä, hienoja voittoja ja kirveleviä tappiota eurokentillä

Susijengin pelaajat olivat vahvassa iskussa viikon peleissä Mestarien liigassa, FIBA Europe Cupissa ja kansallisissa sarjoissa. Topias Palmi ja Remu Raitanen rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja muutkin tositoimissa olleet pääsivät kymmenen paremmalle puolelle.

26.1.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoi jatkolohkovaihe – Maxhuni ja Palmi tehokkaina FIBA Europe Cupissa

Mestarien liigassa saatiin 16 parhaan joukkueen kesken pelattava jatkolohkovaihe käyntiin ja FIBA Europe Cupissa Edon Maxhuni piti Merlins Crailsheimin kiinni jatkopaikassa, kun taas Craiovan jatkohaaveet menivät Topias Palmin vahvasta pelistä huolimatta.

23.1.2023 10:07 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni heitti Merlins Crailsheimille tärkeän voiton

Edon Maxhuni oli viikonlopun suomalaisnimi, kun hän heitti 24 pistettä siivittäessään Merlins Crailsheimin tärkeään voittoon. Ilari Seppälä sai koneensa käyntiin Ranskassa, Alex Murphy jatkoi vahvasti Japanissa ja Mikael Jantunen flirttaili tupla-tuplan kanssa Italiassa.

Näytä lisää vastaavia