Susiladiesin pelaajat hyvässä iskussa EM-karsintojen alla

1.2.2021 08:22 Susiladiesin pelaajat osoittivat hyvää kuntoa juuri ennen kuin Euroopan kärkisarjat jäivät maaottelutauolle. Annika Holopainen iski taululle jälleen hurjat tehot Islannissa, Sofia Pelander loisti Hernerin ottaessa viikolla kaksi voittoa ja Awak Kuier osoitti olevansa valmiina haastamaan Belgian ja Ukrainan.

Annika Holopainen ja Sofia Pelander taistelevat seuraavaksi EM-karsinnoissa Belgiaa vastaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Holopainen oli jälleen hurjana tilastoimalla Islannin liigassa 34 pistettä, 13 levypalloa ja viisi syöttöä. Holopaisen mahtipelistä huolimatta KR hävisi kotonaan Keflavikille 87-104 (44-52). KR on sarjassa viimeisenä ilman yhtään voittoa.

Vaikka KR on vielä voitoitta, niin Holopainen on aloittanut kautensa vakuuttavasti. Islannin liiga alkoi syyskuun lopussa ja jo kahden pelatun ottelun jälkeen liiga meni kiinni ja pelit jatkuivat vasta tammikuun puolivälissä. Holopainen on tilastoinut kauden seitsemässä ottelussa keskiarvoikseen hurjat 28,9 pistettä, 10,0 levypalloa ja 2,0 syöttöä. Holopainen pääseekin hyvistä lähtöasetelmista Susiladiesin mukaan EM-karsintaotteluihin.

- Islannin liiga pistettiin syksyllä tauolle ennen kuin se ehti edes kunnolla alkamaan, joten ennen viime karsintaikkunaa oma pelituntuma oli vähän hukassa sen takia. Onneksi pelit nyt vihdoin jatkuivat ja tiheän peliaikataulun takia olen saanut jo hyvän määrän pelejä ja minuutteja alle. Onnistumiset täällä totta kai nostavat itseluottamusta ja on ollut kiva huomata, että heitto uppoaa pienen tauonkin jälkeen. Innolla odotan maajoukkuepelejä ja sitä, että pääsee taas pelaamaan tuttujen kavereiden kanssa, Holopainen kertoo.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Pelander oli tositoimissa kahdesti viikon aikana ja Hernerin saldoksi tuli kaksi voittoa.

Herner aloitti viikon pelit voittamalla Marburgin 74-60 (38-23). Pelander oli loistovireessä 12 pisteen, kahdeksan levypallon, yhden syötön ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Viikon toisessa pelissä Herner kohtasi sarjassa toisena olevan suurseura Wasserburgin. Herner otti makean päänahan 76-63 (41-33) Pelander heitti neljä pistettä, otti kuusi levypalloa, antoi viisi syöttöä ja riisti kahdesti. Herner on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Italian liigassa Kuier tilastoi komean 12 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan Ragusan voittaessa Vigaranon 79-57 (46-29). Kuierin tilastoihin kirjattiin myös kolme syöttöä ja kaksi torjuntaa. Ragusa pitää hallussaan kolmatta sijaa.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Marianne Kalin urakoi myös kahdesti viikon aikana, mutta molemmista oli tuloksena tappio.

Viikon alkajaisiksi Bembibre kohtasi Sedis Basquetin häviten 61-74 (32-46). Kalinin tilastoihin kirjattiin kaksi pistettä ja neljä levypalloa.
Ottelutilastot

Toisessa ottelussa Bembibre matkusti suurseura Gironan vieraaksi ja taipui 69-87 (36-45). Aloitusviisikossa ollut Kalin jäi 21,5 minuutissa pisteittä, mutta nappasi kolme levypalloa. Bembibre on sarjassa toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot
Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Liga Femenina 2:n lohko A:ssa Anniina Äijänen pääsi juhlimaan 18. peräkkäistä voittoa, kun Ferrol murskasi sarjakolmosen Iraurgin 89-48 (36-16). Äijänen heitti seitsemän pistettä, otti kolme levypalloa sekä antoi yhden syötön.
Ottelutilastot

Helmi Tulonen oli taas vauhdissa, kun Ibaizabal otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kukistaessaan Arxilin 54-44 (35-29). Tulonen oli joukkueensa ykkönen 15 pisteen, viiden levypallon, kahden riiston ja kahden torjunnan tilastoilla. Koskimies saalisti kaksi pistettä, neljä levypalloa ja kolme syöttöä. Ibaizabalilla on 10 voittoa ja kahdeksan tappiota.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

LF2:n C-lohkossa Sara Rokkasen edustaman Andratxin tappioputki jatkui Almedaa vastaan 36-62 (20-31). Rokkasella oli vaikea heittopäivä, mutta auttoi joukkuettaan viiden pisteen, seitsemän levypallon, kuuden syötön ja kahden riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

 
18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

22.1.2024 13:12 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds heittivät kovat pisteet voitoissa

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds johdattivat Susiladies-pelaajien laajaa rintamaa Euroopan korisparketeilla. Sara Rokkanen kirjautti niin ikään hienon pistemäärän ja Helmi Tulonen auttoi joukkueensa tärkeään voittoon Italiassa.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

Näytä lisää vastaavia