Susiladiesin pelaajat hyvässä iskussa EM-karsintojen alla

1.2.2021 08:22 Susiladiesin pelaajat osoittivat hyvää kuntoa juuri ennen kuin Euroopan kärkisarjat jäivät maaottelutauolle. Annika Holopainen iski taululle jälleen hurjat tehot Islannissa, Sofia Pelander loisti Hernerin ottaessa viikolla kaksi voittoa ja Awak Kuier osoitti olevansa valmiina haastamaan Belgian ja Ukrainan.

Annika Holopainen ja Sofia Pelander taistelevat seuraavaksi EM-karsinnoissa Belgiaa vastaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Holopainen oli jälleen hurjana tilastoimalla Islannin liigassa 34 pistettä, 13 levypalloa ja viisi syöttöä. Holopaisen mahtipelistä huolimatta KR hävisi kotonaan Keflavikille 87-104 (44-52). KR on sarjassa viimeisenä ilman yhtään voittoa.

Vaikka KR on vielä voitoitta, niin Holopainen on aloittanut kautensa vakuuttavasti. Islannin liiga alkoi syyskuun lopussa ja jo kahden pelatun ottelun jälkeen liiga meni kiinni ja pelit jatkuivat vasta tammikuun puolivälissä. Holopainen on tilastoinut kauden seitsemässä ottelussa keskiarvoikseen hurjat 28,9 pistettä, 10,0 levypalloa ja 2,0 syöttöä. Holopainen pääseekin hyvistä lähtöasetelmista Susiladiesin mukaan EM-karsintaotteluihin.

- Islannin liiga pistettiin syksyllä tauolle ennen kuin se ehti edes kunnolla alkamaan, joten ennen viime karsintaikkunaa oma pelituntuma oli vähän hukassa sen takia. Onneksi pelit nyt vihdoin jatkuivat ja tiheän peliaikataulun takia olen saanut jo hyvän määrän pelejä ja minuutteja alle. Onnistumiset täällä totta kai nostavat itseluottamusta ja on ollut kiva huomata, että heitto uppoaa pienen tauonkin jälkeen. Innolla odotan maajoukkuepelejä ja sitä, että pääsee taas pelaamaan tuttujen kavereiden kanssa, Holopainen kertoo.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Pelander oli tositoimissa kahdesti viikon aikana ja Hernerin saldoksi tuli kaksi voittoa.

Herner aloitti viikon pelit voittamalla Marburgin 74-60 (38-23). Pelander oli loistovireessä 12 pisteen, kahdeksan levypallon, yhden syötön ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Viikon toisessa pelissä Herner kohtasi sarjassa toisena olevan suurseura Wasserburgin. Herner otti makean päänahan 76-63 (41-33) Pelander heitti neljä pistettä, otti kuusi levypalloa, antoi viisi syöttöä ja riisti kahdesti. Herner on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Italian liigassa Kuier tilastoi komean 12 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan Ragusan voittaessa Vigaranon 79-57 (46-29). Kuierin tilastoihin kirjattiin myös kolme syöttöä ja kaksi torjuntaa. Ragusa pitää hallussaan kolmatta sijaa.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Marianne Kalin urakoi myös kahdesti viikon aikana, mutta molemmista oli tuloksena tappio.

Viikon alkajaisiksi Bembibre kohtasi Sedis Basquetin häviten 61-74 (32-46). Kalinin tilastoihin kirjattiin kaksi pistettä ja neljä levypalloa.
Ottelutilastot

Toisessa ottelussa Bembibre matkusti suurseura Gironan vieraaksi ja taipui 69-87 (36-45). Aloitusviisikossa ollut Kalin jäi 21,5 minuutissa pisteittä, mutta nappasi kolme levypalloa. Bembibre on sarjassa toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Liga Femenina 2:n lohko A:ssa Anniina Äijänen pääsi juhlimaan 18. peräkkäistä voittoa, kun Ferrol murskasi sarjakolmosen Iraurgin 89-48 (36-16). Äijänen heitti seitsemän pistettä, otti kolme levypalloa sekä antoi yhden syötön.
Ottelutilastot

Helmi Tulonen oli taas vauhdissa, kun Ibaizabal otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kukistaessaan Arxilin 54-44 (35-29). Tulonen oli joukkueensa ykkönen 15 pisteen, viiden levypallon, kahden riiston ja kahden torjunnan tilastoilla. Koskimies saalisti kaksi pistettä, neljä levypalloa ja kolme syöttöä. Ibaizabalilla on 10 voittoa ja kahdeksan tappiota.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

LF2:n C-lohkossa Sara Rokkasen edustaman Andratxin tappioputki jatkui Almedaa vastaan 36-62 (20-31). Rokkasella oli vaikea heittopäivä, mutta auttoi joukkuettaan viiden pisteen, seitsemän levypallon, kuuden syötön ja kahden riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

 
4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

2.5.2021 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin kausi päättyi välierätappioon

Awak Kuierin kausi Italiassa päättyi, kun Ragusa hävisi toisessa välierässä Famila Wuber Schiolle.

29.4.2021 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin 17 pistettä eivät riittäneet voittoon

Awak Kuier oli Ragusan pistetykki, mutta se ei riittänyt voittoon Italian liigan ensimmäisessä välieräottelussa. Annika Holopainen sen sijaan jatkoi pistetehtailuaan Islannissa.

26.4.2021 09:02 Suomalaiset ulkomailla

Susiladiesin Annika Holopainen palaa ensi kaudeksi Ranskaan

Susiladiesin luottopelaaja, tällä hetkellä Islannin pääsarjan pistekärkipaikkaa hallussaan pitävä Annika Holopainen, 27, palaa tulevaksi kaudeksi Ranskaan. Holopaisen tulevan kauden osoite on BC Montbrison Feminines ja sarjana Ligue Feminine 2.

23.4.2021 09:18 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Ragusa eteni välieriin

Awak Kuierin Ragusa eteni Italian liigan välieriin suoraan kahdella voitolla. Annika Holopainen palasi tehokkaasti kentille ja Sofia Pelanderin kausi Saksassa päättyi.

20.4.2021 13:34 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä menestyksekäs kausi – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

16.4.2021 21:37 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Ragusa aloitti pudotuspelit voitolla

Vaikka Awak Kuier repäisi tällä viikolla suurimmat otsikot upeasta toisesta varauksestaan WNBA:han, niin hän ehti aloittaa myös Italian liigan pudotuspelit.

16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

16.4.2021 02:45 WNBA

Awak Kuier varattiin WNBA:han historiallisesti toisena – osoitteena Dallas Wings

WNBA:n varaustilaisuudessa tehtiin suomalaista koripallohistoriaa, kun Dallas Wings varasi Awak Kuierin numerolla kaksi.

15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

14.4.2021 12:30 WNBA

Yle näyttää suorana WNBA:n varaustilaisuuden torstain ja perjantain välisenä yönä

WNBA:n varaustilaisuus järjestetään Yhdysvalloissa torstaina ja perjantain välisenä yönä klo 2:00 Suomen aikaa. Yle näyttää varaustilaisuuden suorana lähetyksenä, kun Awak Kuieria povataan yhdeksi varaustilaisuuden ensimmäisiksi nimiksi.

14.4.2021 11:32 Susiladies

Susiladies-luotsi Pekka Salminen Awak Kuierin mahdollisuuksista: ”Awak on kaikin puolin poikkeuksellinen pelaaja”

Peli-Karhujen kasvatti ja Susiladiesin nuori tähti Awak Kuier, 19, on ollut suomalaisen koripalloväen tarkkaan seuraama lupaus jo muutaman vuoden ajan. Mutta minkälainen pelaaja Kuier oikein on ja mitä häneltä on odotettavissa ammattilaisuralla? Kysymykseen vastaa Kuieria HBA-Märskyssä ja Susiladiesissa viime vuodet valmentanut Pekka Salminen.

12.4.2021 10:23 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsen Ferrol juhli nousua ja tappiotonta kautta

Anniina Äijäsen Ferrol päätti kautensa upeasti varmistaen nousun Espanjan pääsarjaan. Ferrol pelasi kautensa kokonaan ilman tappioita.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 08:13 WNBA

Näin toimii WNBA Draft: Wingsillä tukku varausvuoroja, kansainvälisillä pelaajilla eri säännöt

WNBA:n varaustilaisuus pidetään virtuaalisesti torstaina 15. huhtikuuta. Ensimmäisellä kierroksella Dallas Wings on hamunnut ensimmäiseltä kierrokselta peräti neljä varausvuoroa. Varaustilaisuudessa varataan sekä Yhdysvaltojen yliopistopelaajia että kansainvälisiä pelaajia, jotka määritellään varauskelpoisiksi jo kaksi vuotta ennen yliopistopelaajia.

8.4.2021 08:27 Susiladies

WNBA on kahdentoista joukkueen ammattilaisliiga, joka pelataan kesäisin

Yhdysvaltojen naisten ammattilaisliiga WNBA juhlii tänä vuonna 25. kauttaan. Kun suomalaislupaus Awak Kuieria veikkaillaan WNBA:n varaustilaisuudessa kärkisijoille, niin tässä artikkelissa käydään läpi liigan historiaa ja formaattia.

7.4.2021 15:26 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen taistelee noususta – Kalinilla, Rokkasella, Koskimiehellä ja Tulosella hyvät kaudet

Espanjassa saatiin runkosarjat pelattua hiljattain ja samalla päättyivät Marianne Kalinin, Sara Rokkasen, Elina Koskimiehen sekä Helmi Tulosen kaudet. Anniina Äijäsen kausi sen sijaan jatkuu kauden loppuhuipennuksella, kun Ferrol taistelee noususta Espanjan pääsarjaan.

6.4.2021 11:45 Susiladies

WNBA:n varaustilaisuus lähenee – Awak Kuierilla edessään jännittävät viikot

Suomalaisen koripallon ystävät elävät kutkuttavia aikoja huhtikuun puolivälissä, jolloin Yhdysvaltain naisten ammattilaisliiga WNBA järjestää vuotuisen varaustilaisuutensa: kotkalaisen Peli-Karhujen kasvatti ja Susiladiesin kulmakivi Awak Kuier, 19, on kansainvälisten asiantuntijoiden spekulaatioissa ehdolla taalaliigaan kärkipään varausten joukossa.

3.4.2021 23:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Herner eteni välieriin Saksassa – ”Pelasimme hienosti joukkueena”

Saksan Bundesliigassa Sofia Pelanderin Herner TC selvitti tiensä välieriin voittamalla Eisvögel Freiburgin puolivälierissä suoraan kahdella voitolla. Italian liigassa runkosarja lähenee loppuaan ja Awak Kuierin Ragusa sinetöi kolmannen sijansa.

31.3.2021 12:45 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karstenilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän vietti menneen kauden Ruotsin liigassa pelaavan Wetterbygden Sparksin joukkueessa. Vaikka joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, niin kausi oli muuten positiivinen kokemus.

Näytä lisää vastaavia