ToPo luottaa nuoriin takamiehiin

1.9.2008 Korisliigaan valmistautuva helsinkiläisjoukkue ToPo luottaa tulevalla kaudella nuoriin suomalaisiin lupauksiin. ToPo antaa luottoa lahjakkaille nuorille ja tulee lähtemään kauteen suomalaisilla takamiehillä.

ToPon valmentaja Tomi Kaminen tunnetaan pelaajien erinomaisena kehittäjänä. Nyt hänellä on käsissään viisi nälkäistä pelimiestä jotka kilvoittelevat tiukasti aloitusviisikon paikasta. Ilpo Pehkonen, Juhani Jämsä, Roope Ahonen, Jarkko Kyllönen ja legendaarisen Larry Poundsin poika Michael kuuluvat kaikki nuorten maajoukkueiden luottopelaajiin.  

Kyllönen palaa ToPo-paitaan Team Componentasta ja Pounds siirtyy Helsinkiin KTP Basketista.

- Meillä on erinomainen takamiestilanne, sillä meillä on nuoria ja nälkäisiä jätkiä. Kaikki ovat nuorten maajoukkuepelaajia. Heidän välillään syntyy ihan varmasti tervettä kilpailua. Meillä oli viime vuonna dominoiva jenkkipointti, joka voitti meille pelejä yksilösuorituksillaan. Tällä kaudella meillä ei ehkä sellaista ole, mutta toisaalta pallon liike ja nuorten pelaajien kehittyminen tulee olemaan parempaa, Kaminen perustelee ToPon linjausta.

Jo mainituista etenkin Ahoseen on ladattu todella runsaasti odotuksia tulevaisuuden suhteen ja sama koskee peräti 209-senttistä Mikael Sandbergia. Vasta 17-vuotias Sandberg muuttaa Helsinkiin kasvattajaseurastaan Turun NMKY:stä.

- Meillä on selkeä tehtävä pyrkiä kehittämään ja koulimaan näistä nuorista lupauksista pelaajia, kertoo Kaminen.

Heinonen, Kajander ja Majala jatkavat

Kokemusta ToPossa edustavat muun muassa Timo Heinonen, Elias Kajander, Panu Majala sekä Eero Lehtinen, joka viime kaudella edusti Pussihukkia. Lisäksi joukkueessa jatkavat Antti Niskanen sekä Panu Vertio.

Jatkajista Heinonen valittiin viime kauden päätteeksi sarjan kehittyneimmäksi pelaajaksi. 198-senttinen ja 27-vuotias Heinonen heitti Korisliigan runkosarjassa 12,6 pistettä ottelua kohden.

- Meillä on hyvä joukkue kasassa. Nuoret pelaajat tuntevat toisensa hyvin, sillä he ovat leireilleet toistensa kanssa monta kertaa maajoukkueleireillä ja heillä on hyvä henki. Vanhemmat pelaajamme ovat tosi fiksuja ja erinomaisia joukkuepelaajia, Kaminen toteaa.

- Joukkueideni tärkein vahvuus on aina ollut tempopeli. Pyrimme menemään kovaa, nauttimaan pelistä ja iskemään heti, kun paikka on.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

26.4.2024 10:13 Korisliiga

Salon Vilpas naarasi Vili Nymanin siirtomarkkinoilta

Vilpas on solminut yksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan Vili Nymanin kanssa. Päättyneellä kaudella KTP-kasvatti tilastoi KTP-Basketille 10,6 pistettä ottelua kohti.

26.4.2024 10:03 Korisliiga

Darko Mihajlovic KTP-Basketin päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella Korihaita luotsannut Darko Mihajlovic on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Seura tiedotti samalla, että Michael Pounds toimii joukkueen apuvalmentajana.

26.4.2024 08:10 Korisliiga

Ivan Ivanovic Korihaiden päävalmentajaksi

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella viime syksynä Uuteenkaupunkiin saapunut montenegrolainen Ivan Ivanovic, 43.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

25.4.2024 11:40 Korisliiga

Greg Gibson tiimeineen jatkaa Nokian peräsimessä

BC Nokia tiedottaa valmennusryhmänsä pysyvän ennallaan myös ensi kaudelle.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

23.4.2024 12:49 Korisliiga

Timo Heinoselle 4000 pudotuspeliminuuttia täyteen

Helsinki Seagullsin Timo Heinonen rikkoi maanantaina ensimmäisenä pelaajana kautta aikain SM-playoffseissa 4000 otteluminuutin rajan.

Näytä lisää vastaavia