Tuomas Iisalolla pitänyt kiirettä myös tauon aikana – ”Välillä on ollut aika hektistä”

17.4.2020 20:30 Tuomas ja Joonas Iisalon valmentaman Crailsheim Merlinsin sensaatiomainen kausi Bundesliigassa keskeytyi, kun koronapandemia lopetti pelit myös Saksassa. Tuomas Iisalo on pitänyt itsensä kiireisenä perheen parissa sekä valmennustietouttaan syventäen.

Tuomas Iisalo ei ole ollut toimettomana tauon aikanakaan. (Kuva: Oma Design)

Karanteenin aikana Iisalo on pystynyt keskittymään entistä enemmän viettämään aikaa perheen kanssa. Iisalon vaimo on aamupäivisin töissä radiologialla ja Tuomas hoitaa sillä välin perheen arkea.

- Tämä on ollut aika intensiivistä kamaa. Lapset ovat olleet kotona kohta viisi viikkoa ja tämän on ollut sellaista 24/7 kolmen pienen lapsen kanssa kotona. Se on tuonut perspektiiviä arkeen ja samalla syventänyt suhdetta lapsiin. Välillä on ollut aika hektistä ja vaihtoehdot ovat rajalliset siinä mitä saa ja voi tehdä. Itse olen yrittänyt pysyä rauhallisena, vaikka kärsivällisyys on kyllä välillä testissä niin kuin varmasti kaikilla, Iisalo valottaa.

Vaikeasta tilanteesta huolimatta Iisalo on päässyt myös valmentamiseen käsiksi, kun Baden-Württembergin osavaltio vapautti hieman rajoituksia.

- Osavaltio päätti hiljattain, että ammattiurheilijoilla on lupa aloittaa pienryhmissä harjoittelu. Kolme pelaajaa ilmoittautui vapaaehtoiseksi ja me olemme harjoitelleet tunnin päivässä turvaväleillä ja jokaisella on oma pallo. Siinä mielessä nyt on tullut mukaan aavistuksen enemmän koripalloa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tilanne on sekä pelaajille että valmentajille vaikea. Bundesliiga on tauolla vähintään huhtikuun loppuun saakka eikä kauden jatkosta ole varmuutta.

- Tämä on todella hassu tilanne, kun kausi ei ole virallisesti päättynyt eikä kukaan tiedä jatkuuko kausi eikä tulevaisuutta voi oikein suunnitella. Tietyllä tapaa olemme sellaisessa limbossa.

- Yleinen tahtotila on se, että kautta jatkettaisiin, jos se mitenkään onnistuu. Pääasiassa taloudellisten asioiden takia. Siinä on kuitenkin sumplimista miten asiat saadaan tehtyä turvallisesti ja terveys edellä.

Mikäli kautta päätettäisiin jatkaa, kantaa Iisalo huolta pelaajien tilanteesta. Pitkä tauko jättää jälkensä, vaikka pelaajat pystyvät pitämään jonkinlaista kuntoa yllä omatoimiharjoittelulla.

- Pelaajat ovat olleet yli kuukauden tekemättä intensiivistä treeniä, ja missä kunnossa he ovat, jos kautta jatkettaisiin. Me teimme tunnin taitoharjoituksen ja pelaajat olivat sen jälkeen aivan puhki. Täällä on puhuttu kahden viikon harjoitusjaksosta, mutta ei se riitä siihen, että pelaajat tulisivat kuntoon ja pelaisivat sen jälkeen kolme peliä viikossa. Se on vain resepti loukkaantumisille.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Vaikka kotityöt ovat vieneet ison osan Iisalon päivistä, on hän myös käyttänyt ajan hyväkseen valmennuksellisesti.

- Olen yrittänyt jäsennellä ajatuksia, ja tehdä ne asiat mitä teen keskittyneesti ja spesifisesti.  Pidän esityksen kansainvälisessä valmennusklinikassa, joka käydään Zoomin välityksellä ja laittamalla alas asioita joita esittelen, tunnen ottaneeni loikan myös niiden asioiden syvemmässä ymmärryksessä. Lisäksi olen katsonut ajan salliessa muiden klinikoita ja tehnyt niistä muistiinpanoja. Olen myös laajentanut ja jäsentänyt oman joukkueen videokirjastoa eli ei tässä ole työttömänä oltu.

Iisalo myöntää tauon tuoneen myös positiivia asioita – etenkin pääkopalle.

- Olen ollut täällä aika lailla tasan neljä vuotta ja nyt kaikki loppui kuin seinään. Ajattelulle vapautui yhtäkkiä paljon kapasiteettia. Ei voinut oikein tehdä mitään tämän kauden osalta eikä tulevaisuudestakaan tiedä, kun minulla loppuu sopimus huhtikuun loppuun. Oli outo fiilis. Tämä asia tuli ulkopuolelta etkä itse voi vaikuttaa siihen mitenkään, Iisalo miettii.

 
4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

30.6.2020 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonilla hienot jäähyväiset Ulmille – ”Rotsi oli aika tyhjä”

Daniel Janssonin kuusi vuotta kestänyt valmennustaival Ulmin kanssa päättyi ainakin toistaiseksi Bundesliigan lopputurnauksen välierään. Seuraavaksi Janssonia odottavat Tigers Tübingenin päävalmentajatehtävät.

25.6.2020 22:06 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo tyytyväinen Merlins Crailsheimin kauteen – ”Löysimme perusajatuksen nopeasti eikä menestys ollut sattumaa”

Iisalon veljesten Tuomaksen ja Joonaksen valmentama Merlins Crailsheim jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa jumbosijalle. Päävalmentaja Tuomas Iisalo oli kuitenkin tyytyväinen lopputurnauksen antiin ja kokonaisuudessaan sensaatiomaiseen kauteen.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

6.6.2020 10:49 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Herbertin valmentama Skyliners lähtee hakemaan yllätystä Bundesliigan lopputurnauksesta

Saksan Bundesliigan kauden päättävä turnaus käynnistyy lauantaina. Frankfurt Skylinersin apuvalmentajana toimiva Daniel Herbert uskoo joukkueensa yllätysmahdollisuuksiin.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

3.6.2020 20:21 Suomalaiset ulkomailla

Iisalojen Merlins Crailsheim vaikeista lähtökohdista Bundesliigan lopputurnaukseen

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Merlins Crailsheim lähtee viikonloppuna Bundesliiga-kauden päättävään lopputurnaukseen haastavista lähtökohdista.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

28.5.2020 21:01 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Jansson hakee Ulmin kanssa positiivista päätöstä kaudelle

Saksan Bundesliiga teki päätöksen kauden jatkosta ja sarja pelataan loppuun turnausmuotoisena. Ulmin apuvalmentaja Daniel Jansson odottaa turnauksesta mielenkiinnolla.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

29.4.2020 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

25.4.2020 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

Näytä lisää vastaavia