Ukraina kesytti Suomen miehet universiadeissa, puolivälieräpaikka lipesi käsistä

6.7.2019 23:40 Suomen miesten haastajamaajoukkueen tie nousi Napolin universiadien kärkikahinoissa pystyyn, kun Ukraina varmisti 72-65-voitollaan Suomesta paikan kahdeksan parhaan joukkoon. Suomi aloittaa maanantaina pelaamisen sijoista 9-16, kun se kohtaa Norjan.

Mikael Jantunen heitti 17 pistettä ollen Suomen kovin pisteiden tekijä Ukraina-ottelussa. Kuva: Vesa Koivunen

Suomi aloitti ottelun pirteästi, kun se johti parhaimmillaan toisen neljänneksen alkupuolella jo yhdeksällä (24-15) pisteellä. Ukraina onnistui kuitenkin nousemaan 37-32-puoliaikajohtoon. 

Heti puoliajan jälkeen Ukraina paino kaasua, mutta ratkaiseva irtiotto nähtiin neljännen neljänneksen alussa. Ukraina vei päätösjakson alun 8-0 kasvattaen eron suurimmillaan 16 pisteeseen. Suomi pääsi ottelun viimeisellä minuutilla vielä neljän pisteen päähän, mutta ei onnistunut nousemaan sen lähemmäs. 

- Vastustaja oli tänään parempi ja emme saaneet määrättyä tempoa ottelussa. Ukraina määräsi yli puolet ottelusta, miten pelataan. Vaikka saimme useilla neljänneksillä heidän joukkuevirheensä täyteen, emme pystyneet hyödyntämään sitä. Vapaaheittoviivalle jäi tänään kymmenkunta pistettä ja saman verran heitimme helppoja lay-upeja ohi, kommentoi joukkueen valmentaja Hanno Möttölä.

Suomi pääsi vapaaheittoviivalle 24 kertaa, mutta onnistui vain 14 kertaa. Koko turnauksessa kolmen pisteen heittojensa kanssa tuskaillut Suomi onnistui tänään kaaren takaa vain kolmesti. 

- Heitimme tänään vain 15 kolmen pisteen heittoa ja se on perinteisesti puolet liian vähän suomalaiselle joukkueelle. Tänään jätimme vapaita heittoja käyttämättä ja otimme sen sijaan huonoja ratkaisuja. Puolustuksemme oli hyvää ja yritimme kaikenlaista, mutta turha selittää – Ukraina oli tänään selvästi parempi.  

Suomen paras pistemies oli tänään 17 pistettä heittänyt Mikael Jantunen, joka haki kahdeksan levypalloa. 10 pistettä säkittivät mieheen Remu Raitanen ja Ville Tahvanainen. Ukrainan paras oli korinalustaa dominoinut Serhii Pavlov, joka heitti 24 pistettä ja haki 14 levypalloa. 

Suomen lohkosta jatkoon etenivät Yhdysvallat ja Ukraina. Suomi pelaa sijoista 9-16 maanantaina, kun se kohtaa omassa lohkossaan viimeiseksi jääneen Norjan kello 11.30 käynnistyvässä ottelussa. 

Ottelun tilastot >

 
6.8.2023 12:23 Susijengi

Rakkisudet historialliselle viidennelle sijalle universiadeissa

Suomen miesten universiadijoukkue – tuttavallisemmin ”Rakkisudet” – teki historiaa sunnuntaiaamuna Suomen aikaa nujertamalla Romanian 76-61 (37-34) Chengdun universiadien päätösottelussa ja varmistamalla siten viidennen sijan, joka on Suomen miesten kaikkien aikojen paras sijoitus universiadeissa.

1.8.2023 08:02 Susijengi

Rakkisudet kohtaa Tshekin universiadien puolivälierissä

Oman alkulohkonsa tappiottomana päättänyt Suomen miesten universiadijoukkue eli ”rakkisudet” kohtaa universiadien puolivälierissä Tshekin, joka taipui oman alkulohkonsa päätösottelussa Yhdysvalloille neljällä pisteellä.

30.7.2023 16:57 Susijengi

”Rakkisudet” alkulohkovoittoon universiadeissa Etelä-Korean kustannuksella

”Rakkisudet”-nimellä Suomen miesten universiadijoukkue varmisti universiadialkulohkonsa voiton Kiinan Chengdussa peittoamalla Etelä-Korean pistein 58-80 (24-33). Voiton kulmakiviä olivat erinomainen levypallopelaaminen sekä läpäisemätön joukkuepuolustus.

29.7.2023 08:54 Susijengi

Rakkisudet rymistelivät Azerbaidzanin nurin universiadiavauksessa

Suomen miehet eli Rakkisudet saivat Chengdun universiadeihin parhaan mahdollisen lähdön jyräämällä Azerbaidzanin alkulohkoavauksessaan pistein 105-43 (53-19). Joukkueiden tasoero kävi ilmiselväksi jo ensimmäisillä minuuteilla ja viisi suomalaispelaajaa pääsi nautiskelemaan kaksinumeroiset pisteet.

28.7.2023 14:45 Susijengi

”Rakkisudet” valmiina kisoihin: miesten universiadijoukkue hakee tulosta puolustuksen kautta

Suomen miesten universiadijoukkue sai lentävän lähdön kohti Chengdun universiadeja voittamalla Huangzhoussa pelatun kansainvälisen turnauksen viime viikolla. Huangzhoun turnauksen voitto kirkasti myös joukkueen identiteetin: yhdessä, tinkimättä ja puolustuksen kautta. Sama resepti kantaa joukkueen Chengdu’hun asti.

22.7.2023 12:28 Susijengi

Revanssivoitto! Miesten universiadijoukkue narrasi Liettuaa Huangzhoun turnauksen finaalissa

Suomen miesten universiadijoukkue sai Kiinan Huangzhon turnauksessa pelattavakseen vielä yhden ottelun, kun se sai turnausfinaalissa vastaansa uudelleen Liettuan. Toissapäivänä Liettualta kyytiä saanut Suomi oli lauantaina tulta ja tappuraa ja haki Liettuan päänahan sisukkaalla 75-79 (40-38)-voitolla.

11.7.2023 12:17 Susijengi

Miesten universiadijoukkue on valittu, Daniel Jansson päävalmentajaksi

Kahdestatoista vuosina 1998–2002 syntyneestä miesten maajoukkueen haastajapelaajasta koostuva miesten universiadijoukkue on valittu. Daniel Janssonin, Anton Mirolybovin ja Tuomas Ojan valmentama joukkue osallistuu ennen Chengdun universiadeja neljän joukkueen kansainväliseen turnaukseen Hangzhoussa.

1.12.2021 10:51 Susijengi

Suomelle paikat universiadien koripalloturnaukseen miehissä ja naisissa

Suomalainen koripalloyhteisö vastaanotti ilouutisen, kun kansainvälinen yliopistourheiluliitto FISU ilmoitti myöntäneensä Suomelle paikat niin miesten kuin naistenkin universiadien koripalloturnaukseen. Koronapandemian vuoksi jo kertaalleen vuodella lykätyt universiadit järjestetään Kiinan Chengdussa 26.6.-7.7.2022.

6.4.2021 08:35 Pääjuttu

Universiadit siirtyvät vuodella eteenpäin

Kansainvälinen opiskelijaurheiluliitto FISU on ilmoittanut siirtävänsä alun perin elokuussa 2021 pelattavaksi tarkoitetut Kiinan Chengdun kesäuniversiadit syyskesään 2022 vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi. Siirrettyjen kesäuniversiadien päivämäärät julkaistaan toukokuussa FISU:n järjestelykomitean seuraavan kokouksen jälkeen.

11.7.2019 22:30 Susijengi

Miesten haastajamaajoukkueen universiadit päätökseen, Kroatia kaatui trillerissä

Suomi sijoittui Italian Napolissa järjestetyissä universiadeissa yhdeksänneksi, kun se lopetti kisat kolmeen peräkkäiseen voittoon. Tiukka ottelu päättyi lopulta Suomen 80-78-voittoon. Universiadien mestaruus meni Yhdysvalloille.

Näytä lisää vastaavia