Upea ura jatkuu: Taru Tuukkanen vahvistamaan ToPoa

5.8.2021 09:07 Suomalaisen naiskoripalloilun ikoni, Taru Tuukkanen, on solminut vuoden mittaisen sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Tuukkanen tekee paluun seuran edustusjoukkueeseen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

165 naisten maaottelua pelannut Tuukkanen vahvistaa ensi kaudella ToPoa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Viime kaudella Tapiolan Hongassa 43-vuotias Tuukkanen näytti, että hän on edelleen huippupelaaja. 38 ottelussa Tuukkanen pelasi keskimäärin yli 33 minuuttia ottelua kohden iskien 18 pistettä ja napaten 13 levypalloa per ottelu. Koriin johtaneita syöttöjä tuli 4,3 kappaletta ottelua kohden. Kausi päättyi lopulta voitettuun SM-hopeaan finaalisarjassa Peli-Karhuja vastaan.

- Minulla oli todella hyvä kausi Hongassa. Onnistuimme joukkueena hienosti, ja myös ensimmäistä kertaa töiden tekeminen pelaamisen ohella onnistui hyvin. Siihen tuli hyvä tuki valmennukselta ja seuralta, Tuukkanen sanoo ToPon tiedotteessa.

Alkavalle kaudelle nähdään siis pitkään odotettu paluu kasvattajaseuraan. Vaikka Tuukkanen ei pelaajana ole ToPossa vaikuttanut vuosikausiin, niin hän on mukana ToPon seuratoiminnassa eri tavoilla.

- Olen täällä valmentanut ja myös tytär on ToPossa pelannut. Eli paljon on aikaa tullut vietettyä Mykissä, vaikka itse toisaalla olen ollutkin pelaamassa.

Edellisen ja tätä ennen toistaiseksi ainoan kautensa ToPon kanssa naisten Korisliigassa Tuukkanen pelasi kaudella 2010–11. Viime kaudella ToPo sijoittui naisten Korisliigassa yhdeksänneksi. Tuukkanen myöntää, että alkavalla kaudella tavoitteet ovat korkeammalla, mitalipeleissä.

- Se on iso ja kova tavoite, mutta haluaisin taistella ToPon kanssa mitaleista. Kun olen Suomessa pelannut, niin aina olen tähdännyt siihen, että pelaan mitalipeleissä ja sen haluan tehdä myös täällä. Olen ollut treenaamassa kesällä tyttöjen kanssa, meillä on nuoria ja hyviä pelaajia joukkueessa ja uskon, että saamme hyvin yhteispelin toimimaan. Niin pitää myös tapahtua, jos haluamme edetä pitkälle sarjassa.

ToPo-valmentaja Jussi Syrjänen on koko seuran puolesta iloinen, että Tuukkanen palaa Munkkiniemeen.

- Meiltä on kaksi kautta ToPossa puuttunut kokemusta, pituutta ja syöttötaitoa. Taru tuo joukkueeseemme nämä kaikki ja paljon muuta. Tarun kokemus on todella arvokasta myös meidän nuorille pelaajille. Toimiminen samassa ympäristössä auttaa heitä varmasti ottamaan seuraavan askeleen pelaajina. Kokonaisuutena hieno juttu koko seuralle, että Taru palaa ToPoon.

165 naisten maaottelua pelannut Tuukkanen vietti Xavier-yliopistovuosien jälkeen suurimman osan ammattilaisurastaan Espanjassa, jossa hänelle kertyi maan pääsarjassa, Liga Femeninassa, peräti 208 ottelua yhdeksän kauden aikana. Tuukkanen juhli Suomen mestaruutta Hyvinkään Pontevan kanssa kaudella 2016–17.

Kanerva ja Ahola jatkavat, Tuomi uutena mukaan joukkueeseen

ToPo solmi jatkosopimuksen Meri Kanervan kanssa. 17-vuotias Kanerva teki läpimurtonsa viime kaudella naisten Korisliigassa, kun hän viimeisteli 6,9 pistettä ottelua kohden.

- Viime kausi oli ihan hyvä. Oli kiva pelata ja saada vastuuta enemmän kuin edellisellä kaudella. Nyt katseet ovat kuitenkin ensi kaudessa. Omat tavoitteet ensi kaudelle on pystyä pelaamaan hyvä sekä nousujohteinen kausi ja odotan innolla mihin taidoillani pystyn. Keskityn tällä hetkellä saamaan oman pelini uudelle tasolle, Kanerva sanoo.

- Merillä on halutessaan potentiaalia olla nopeallakin aikataululla naisten maajoukkuepelaaja. Merin pelin ymmärrys on korkealla tasolla ja hän pystyy tekemään kerta toisensa jälkeen oikeita valintoja, Syrjänen kommentoi.

Lisäksi ensi kaudella joukkueessa nähdään viime kaudella loukkaantumisista kärsineet Henna Ahola ja Senja Tuomi.

Naisten Korisliiga-joukkueiden sopimustilanteet >

Henkilöt

 
7.9.2021 10:41 Naisten Korisliiga

Henna Salomaa palaa naisten Korisliigaan – myös Kelsey McClure vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueeseen lisäkokemusta tuo paluun Korisliiga-kentille tekevä Henna Salomaa. Lisäksi seura solmi sopimuksen Kelsey McCluren kanssa.

6.9.2021 08:37 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Hallitseva Suomen mestari sai iloisia uutisia, kun naisten maajoukkueen takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta solmi yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

3.9.2021 08:30 Naisten Korisliiga

EBT:lle tärkeitä jatkosopimuksia: Vesiluoma, Mäntylä ja Niinikoski jatkavat

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team on solminut jatkosopimukset Lotta Vesiluoman, Kiia Mäntylän ja Amanda Niinikosken kanssa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Juliana Haddad ja Roberta Björnman.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

26.7.2021 08:23 Naisten Korisliiga

Rashida Timbilla vahvistaa Kouvottaria – Elli Salovaara jatkaa

Naisten Korisliigan Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen kanadalaisen 185-senttisen Rashida Timbillan, 28, kanssa. Timbillan lisäksi takapelaaja Elli Salovaara, 20, jatkaa Kouvolassa myös tulevalla kaudella.

23.7.2021 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 26.4.2022. Myös naisten Korisliigassa siirrytään formaattiin, jossa joukkueet jaetaan tammikuussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

17.7.2021 13:21 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Viime kausien luottopelaaja Magdalene Agyei, 22, jatkaa joukkueessa, jonka lisäksi myös Meri Damoiseaux, 20, on solminut jatkosopimuksen ToPon kanssa.

14.7.2021 13:03 Naisten Korisliiga

Elena Melto tekee paluun Lappeenrannan Catziin

Naisten Korisliigan Catz Lappeenranta sai riveihinsä kovan luokan paluumuuttajan, kun kaksi edellistä kautta Peli-Karhuissa pelannut Elena Melto, 35, palaa kasvattajaseuraansa. Melton ja Catzin välinen sopimus on yksivuotinen.

12.7.2021 14:43 Naisten Korisliiga

Vuoden kehittynein pelaaja Roosa Kosonen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliigan kauden 2020/21 kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Roosa Kosonen, 21, siirtyy Catz Lappeenrannasta Forssan Alkuun. Alku on myös tehnyt sopimuksen Tampereen Pyrinnöstä siirtyvän Tinna Rantalaisen kanssa.

28.6.2021 11:06 Susiladies

Minna Sten on päättänyt lopettaa koripallouransa

Kaksinkertainen naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja, kolminkertainen Suomen mestari ja 76 naisten maaottelua pelannut Minna Sten, 33, on päättänyt lopettaa uransa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

7.5.2021 14:40 Naisten Korisliiga

Linda-Lotta Lehtoranta on naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, mestari Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 29-vuotiaan Linda-Lotta Lehtorannan sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen edustajia palkittiin neljässä kategoriassa.

5.5.2021 10:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Zykera Rice vuoden jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

Tuore Suomen mestari Peli-Karhut solmi jatkosopimuksen Gonzagan yliopiston kasvatin Zykera Ricen kanssa.

29.4.2021 12:14 Naisten Korisliiga

Mestaruushaastattelussa Roosa Lehtoranta: ’’ Sillä on iso merkitys, että ensimmäinen mestaruus tulee siellä, mistä kaikki on lähtöisin’’

Kotkan Peli-Karhut juhli sunnuntaina Suomen mestaruutta. Joukkueen riveissä ensimmäisestä mestaruudestaan pääsi nauttimaan seuran oma kasvatti Roosa Lehtoranta.

25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

19.4.2021 20:16 Naisten Korisliiga

PeKa otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

Finaalien toinen ottelu pelattiin Espoossa. Honka oli pitkään ottelussa kuskin paikalla, mutta lopulta voitto matkasi Kotkaan 82-77. PeKa:lla on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus torstaina.

Näytä lisää vastaavia