Ura Basket valmis alkavaan divarikauteen

27.9.2017 Viime kaudella kolmanneksi miesten I divisioona B:ssä sijoittunut Ura Basket lähtee kauteen vahvistuneella rosterilla ja uudella päävalmentajalla. Seuran tavoitteena on nousu Korisliigaan kauteen 2022 mennessä.

PuHu Juniorit Divari B:n mestaruuteen valmentanut Kristian Palotie otti valmennusurallaan seuraavan askeleen ja lähtee johtamaan Ura Basketia kohti tavoitettaan. Palotie jatkaa myös Sykin -02/-03 -poikien mukana, joista nuoremmat voittivat viime keväänä seurahistoriansa ensimmäisen SM-mestaruuden silloisessa C-poikien (nykyisin U14) sarjassa.

Ura Basketissa Palotien apuna toimivat seuran viime kauden päävalmentaja Jukka Valpola sekä viime vuosina erinomaista juniorityötä seuralle tehnyt Jukka Lindberg. Edustusjoukkueen GM:n roolissa toimii Petri Mäkitalo.

Päävalmentajan mielestä kesän tärkein prioriteetti oli oheisharjoittelun, huolto- ja tapahtumahenkilökunnan sekä taustatiimin kehittäminen Korisliiga -joukkueen vaatimalle tasolle.

- Tavoitteena on myös olla vammojen ehkäisyissä koko seuran tasolla Suomen tehokkain, Palotie jatkaa.

Viime kauden joukkueesta jatkavat kapteeni Eero Aaltonen, Joona Forsström, Matias Suomi, Joona Airenne, Karri Sällylä sekä kolmen vuoden sopimuksen tehnyt Korisliiga -kokemusta Vilppaan paidasta omaava Ville Hänninen.

- Edustusjoukkueen täytyy myös edustaa Ura Basketin identiteettiä. Oli ehdottoman tärkeää saada joukkueeseen jatkuvuutta ja siinä uskon, että olemme jo tässä vaiheessa onnistuneet!" päävalmentaja iloitsee.

Salon Vilppaan joukkueessa pelaava Ura Basket-kasvatti Riku Laine nähdään myös ajoittain joukkueen vahvuudessa.

- Yhteistyö ja kommunikointi Joonas Iisalon kanssa on ollut todella hyvää. Heidän ehdoillaan me ehdottomasti menemme Rikun suhteen. Molemmilla seuroilla on yhteinen halu tarjota ympäristö, jossa nuoresta miehestä voi tulla niin hyvä pelaaja kuin mahdollista, Palotie kertoo.

Kaarinalaisjoukkue hankki täksi kaudeksi riveihinsä ison määrän Korisliiga- ja M1DA -kokemusta, kun joukkueeseen liittyivät Aleksi Akpaso, Pyry Rainamaa, Eero Sahlberg, Joakim Jousisto sekä amerikkalaissentteri Brian Moultrie. Myös -98 ikäluokan Sykki -kasvatti ja Yhdysvaltoihin pyrkivä Trey Niemi muutti Helsingistä Turun seudulle.

- Kun katsoin niitä palasia, mitä Ura Basketilla jo oli, näin että meillä on iso mahdollisuus olla sarjan nopein ja urheilullisin joukkue. Tavoitteena on, että tämä näkyy myös meidän pelitavassamme, jonka uskon olevan myös faneille erittäin viihdyttävä.

- Haluan myös tarjota nuorille pelaajillemme mahdollisimman laadukkaan harjoitusympäristön, Palotie linjaa lopuksi.

Ura Basketin kausi alkaa tulevana perjantaina 29.9., kun joukkue vierailee Järvenpäässä JKS:n vieraana. 

 
9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

Näytä lisää vastaavia