Valtteri Leino ja Veeti Helakorpi Kouvoihin

24.7.2020 08:32 Korisliiga-kauteen valmistautuva kouvolalaisseura solmi yksivuotisen sopimuksen Valtteri Leinon ja 1+1-mallisen Veeti Helakorven kanssa.

Viime kausi oli Valtteri Leinolle ensimmäinen täysi Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

25-vuotias ja 183-senttinen Leino on kouvolalaisille tuttu nimi. Koripallohokin kasvatti pelasi juniorina Kouvoissa ja oli voittamassa 19-vuotiaiden SM-kultaa keväällä 2014. Leino on pelannut miesten Korisliigaa Kouvojen paidassa 14 ottelua 2014-18. Viime kaudella Leino pelasi Korihaissa 34 ottelua 2,6 pisteen keskiarvolla.

- Valtteri tuo etenkin kokemusta ja heittotaitoa Korikouvojen kokoonpanoon ja tulee varmasti kauden aikana auttamaan myös edustusjoukkuetta omalla panoksellaan, Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja kommentoi seuran tiedotteessa.

Veeti Helakorpi, 18, on pelannut koko koripallouransa Tapiolan Hongan väreissä. 206-senttinen laituri pelasi viime kaudella 19-vuotiaiden poikien SM-sarjaa ja miesten 1 divisioona B:tä. 19-vuotiaissa Helakorpi viimeisteli 11,1 pistettä ja 6,4 levypalloa sekä miesten divarissa 6,4 pistettä ja 5,8 levypalloa ottelua kohden. 

- Täällä ollaan iloisin mielin ja odotellaan uutta kautta uudessa joukkueessa ja ympäristössä. Kouvot pystyy tarjoamaan hyvän harjoittelu- ja kehittymisympäristön sekä sopivaa kilpailua ja haastetta päivittäin. Joukkueessa on hyvä ilmapiiri ja energia sekä halu kehittyä. Toivon ensi kauden olevan kaikin puolin ehjä ja tuottoisa niin joukkueelle kuin itsellekin. Kehittymisvaraa on paljon ja toivottavasti siitä saadaan kaikki irti, Helakorpi kommentoi.

Molemmat harjoittelevat ja pelaavat pääsääntöisesti Korikouvojen I-divisioona-joukkueessa.

Kouvojen pelaajasopimukset kaudelle 2020-21: Teemu Knihtinen, Vili Nyman, Severi Kaukiainen, Ilmari Toikkanen, Oscar Storgård, Henri Permanto, Aapeli Syrjämäki, Jacoby Armstrong (USA), Joel Mäntynen, Antonio Ballard (USA), Valtteri Leino ja Veeti Helakorpi.

Asiat

 
11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

10.4.2024 10:25 Korisliiga

Ilmari Toikkanen ja Tampereen Pyrintö jatkosopimukseen

Kesken viime kauden Pyrintöön liittynyt 207-senttinen Ilmari Toikkanen ja Pyrintö ovat solmineet 1+1-mallisen sopimuksen.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia