Ville Mäkäläinen: ”Paketti on aika hyvin kasassa”

21.12.2012 Hallitsevan miesten Suomen mestarin Nilan Bisonsin alkusyksyn käynnistymisvaikeudet jäivät väliaikaisiksi. Korisliigan siirryttyä joulutauolle on Bisons voittanut 18 ottelustaan 15 ja viimeisestä 15 ottelustaan yhtä lukuun ottamatta jokaisen. Ensimmäistä täyttä kauttaan Biisoneissa pelaavan Ville Mäkäläisen, 27, mukaan joukkueen suoritusvarmuus on kasvanut mestaruuden voittamisen myötä.

Loimaan Liikuntahallin lehtereillä nähtiin alkusyksystä paikoin huolestuneita katseita, kun Bisons aloitti kautensa voittamalla vain yhden kolmesta ensimmäisestä ottelustaan ja hakemalla vain täpärästi voitot Kouvoista, Vilppaasta ja Korikobrista seuraavissa peleissään.

 

Syksyn kuluessa ja joulun lähestyessä Biisonit on ollut kuitenkin Korisliigassa aivan omassa kastissaan. Joukkue on voittanut 15 viimeisestä ottelustaan 14, ja loimaalaisten ainoa tappio viimeiseen kahteen kuukauteen on tullut viime kevään finaalivastustajansa Joensuun Katajan kotikentällä.

 

– Meillä oli omat ongelmamme ihan kauden alussa. Maajoukkuepelaajat palasivat remmiin vain viikko ennen kauden alkua. Kimmo (Muurinen) loukkaantui ihan kauden alussa ja kesti aikansa, että hän pääsi mukaan kuvioihin, arvioi uransa 300. runkosarjaottelun keskiviikkona pelannut Bisons-laituri Ville Mäkäläinen.

 

– Nyt paketti on aika hyvin kasassa. Samat jätkät pelaavat toista kautta yhdessä ja mestaruuden voittamisen jälkeen suoritusvarmuus on ollut vielä viime kauttakin korkeammalla tasolla. Meillä on sen verran rutiinia peruspelaamisessamme, että vaikka emme olisi joka matsissa parhaimmillamme, pystymme kääntämään ottelut lopussa voitoksemme.

 

”Pyrintö-matsit ovat hienoja kohtaamisia”

 

Ensimmäisellä liigakaudellaan mestaruuteen kiilannut Bisons erottui muista liigajoukkueista ilmiömäisessä kyvyssään kääntää tiukat ottelut voitokseen. Tällä kaudella loimaalaiset ovat hakeneet voittonsa eri käsikirjoituksen mukaan. Joukkue on voittanut viidestätoista ottelustaan yhdeksän vähintään 20 pisteen erolla.

 

– Liigan kärjen ja häntäpään joukkueiden suurin ero on siinä, että kärkipään joukkueet pystyvät ottamaan vastustajan aseet pois paljon tehokkaammin. Toisaalta jos me pääsemme oikeaan rytmiin kärkijoukkueita vastaan, pystymme hakemaan voittoja isolla erolla myös kärkipään joukkueista, Mäkäläinen miettii.

 

Runkosarjakauden kohokohtina Mäkäläinen pitääkin Bisonsin otteluita muita liigan kärkijoukkueita vastaan. Nuori liigapaikkakunta Loimaa on nauttinut eritoten Bisonsin ja Tampereen Pyrinnön välisistä kohtaamisista.

 

– Pyrinnön ja meidän välille tuli jo viime kevään välierissä pieni ”rivalry”. Tunteet olivat pinnassa kentällä ja katsomossa. Tälläkin kaudella molemmat Pyrintö-matsit ovat olleet hienoja kohtaamisia, hymyilee Mäkäläinen.

 

– Ja kyllähän nämä pelit Kauhajokea, Kotkaa, Katajaa ja vastaavia vastaan aina sytyttävät ihan omalla tavallaan. Joukkueet valmistautuvat niihin pitkään ja pelaajat ovat valmiit antamaan kaikkensa joukkueen eteen. Hyvää preppausta pleijareita varten.

 

”Palkinto Urheilugaalaassa olisi suuri kunnianosoitus”

 

Mäkäläinen vaihtoi kasvattajaseuransa Namika Lahden edustusjoukkueen peliasun Biisoni-pukuun kesken viime talven. Kokenut tsemppari toi ”glue guyn” ominaisuudessa loimaalaisille viimeisen puristuksen, joka johti nousijajoukkueen suoraan mestaruuteen.

 

Mäkäläinen on nyt kotiutunut Loimaalle ja nauttii päivittäin pikkupaikkakunnan tunnelmasta, joka on lajia kohtaan jopa fanaattinen.

 

– Loimaalla on mukava asua. Kaikki on lähellä ja turhaa aikaa ei mene matkustamiseen. Koripallo näkyy katukuvassa. Jos vaikka kauppareissulle menee yksin, ilman kommentteja ei kaupasta ulos pääse, laituri nauraa.

 

Loimaan huippu-urheiluilmiö nousi suomalaisen urheilumaailman huulille viime keväänä, kun Bisons haki koripallon miesten Suomen mestaruuden ja paikallinen Hurrikaani lentopallon SM-hopeaa.

 

Bisonsilla on mahdollisuus kasvattaa Loimaan kokoa Suomen urheilukartalla entisestään tammikuussa, sillä organisaatio on ehdolla Suomen Urheilugaalassa peräti kahdessa yleisöäänestyskategoriassa: vuoden urheilumarkkinointiteko sekä vuoden sykähdyttävin urheiluhetki. Urheilutoimittajien äänestyksissä Bisons on puolestaan ehdolla vuoden joukkueeksi ja joukkueen päävalmentaja Greg Gibson vuoden valmentajaksi.

 

– Bisons on organisaatio, jonka taustahahmot tekevät päivittäin todella paljon töitä kehittääkseen toimintaansa. Urheilugaala-ehdokkuutemme on suuri kunnianosoitus etenkin seuraihmisille. Voitto missä tahansa kategoriassa olisi suuri kunnianosoitus paitsi Loimaalle ja Bisonsille, myös koko Suomi-korikselle, odottaa Mäkäläinen.

 


 

 

 
28.11.2020 10:50 Susijengi

Jamar Wilson: “Ihmisille tilaisuus saada ajatukset hetkeksi pois arjesta”

Susijengin kulmakiviin EM-kisakesästä 2015 asti lukeutunut Jamar Wilson, 36, on haastavan vuoden päätteeksi vertymässä verrattain hyvään pelikuntoon. ”Jammun” pelinrakennus- ja korintekokyky nousevat arvoon arvaamattomaan, kun Georgia ja Serbia asettuvat Susijengiä vastaan Espoo Metro Areenan EM-karsintakuplaan.

26.11.2020 10:34 Susijengi

Elias Valtonen: ”Näitä matseja varten on pitkään treenattu”

Elias Valtosen, 21, ensiesiintymisestä Susijengi-ympyröissä on kohta jo kaksi vuotta, mutta virallista arvokisa- tai arvokisakarsintaottelua ei Euran Veivin kasvatti ole vielä ansioluetteloonsa kirjannut. Viime kesän Viro-otteluissa taitojaan väläytelleen Valtosen katse onkin nyt tiiviisti EM-karsintojen Georgia- ja Serbia-mittelöissä.

25.11.2020 10:45 Susijengi

Max Besselink: ”Olin tosi yllättynyt maajoukkuekutsusta”

Yksi kesä voi tehdä ihmeitä. Saatuaan kutsun ensimmäiseen Susijengin Open Gym -leiritykseensä kesällä 2020 Max Besselink päätti tunnustella, olisiko hänestä harjoittelemaan maan parhaiden pelaajien kanssa. Kesä jälkeen Besselink otti evoluutioloikan pelaajana, löi läpi Korisliigassa ja ansaitsi kutsun Susijengin EM-karsintaleiritykseen.

24.11.2020 12:00 Susijengi

Matti Nuutinen: ”Pidetään huoli, että vastustaja saa tehdä ylitöitä”

Susijengi lähtee marraskuun EM-karsintakuplaan Georgian ja Serbian jättikokoisia joukkueita vastaan tutusta pienen ja aggressiivisen joukkueen asemasta. Susijengin puolustuksen monitoimikoneeksi vuosien varrella kasvanut Matti Nuutinen, 30, uskoo omiensa kykyyn tehdä EM-karsintavastustajien elämä hankalaksi.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

16.11.2020 11:44 Susiladies

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen: ”Olemme oikealla tiellä”

Susiladies voitti viime viikonloppuna ensimmäisen EM-karsintaottelunsa kuuteen vuoteen. Päävalmentaja Pekka Salminen nostaa hattua koko suomalaiselle koripalloyhteisölle ja sanoo, että suomalainen nais- ja tyttökoripallo on oikealla tiellä.

11.11.2020 08:43 Susiladies

Susiladies-debytantti Henna Sandvik: “Kesän treenit antoi tosi paljon”

Susiladies on matkustanut Portugaliin tähtäimessään ensimmäinen voitto vuosien 2020–21 EM-karsinnoissa. Aikuisten maaotteludebyyttiään kärkkyvä Tapiolan Hongan nuori komeetta Henna Sandvik, 17, uskoo vahvistavansa Susiladiesin pelitapaa omilla luontaisilla vahvuuksillaan.

10.11.2020 15:30 Susiladies

Äärimmäisen atleettinen Alina Iagupova on Ukrainan syömähammas

Susiladiesin torstain vastustajana EM-karsinnoissa on Ukraina, jonka tähtipelaaja on 28-vuotias Euroliigan hallitseva MVP, Alina Iagupova. Päävalmentaja Pekka Salminen ja takakentän taituri Lotta-Maj Lahtinen nostavat yhdeksi pelin ratkaisevaksi tekijäksi Iagupovan pysäyttämisen.

9.11.2020 15:46 Susiladies

Susiladiesin Sofia Pelander puhkuu intoa EM-karsintakuplassa

Eilen Portugalin EM-karsintakuplaan saapunut Sofia Pelander, 28, kertoo kuplan tunnelmapaloista yhden päivän kokemuksella, Susiladiesin vastustajista Ukrainasta ja Portugalista sekä omasta paluustaan joukkueeseen vuoden mittaisen tauon jälkeen.

7.11.2020 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheim lähtee taistelemaan sarjapaikasta

Saksan Bundesliigassa saadaan kausi käyntiin viikonloppuna. Merlins Crailsheimissan nähdään taas vahva suomalaisedustus, kun Tuomas ja Joonas Iisalo jatkavat joukkueen valmennusvastuussa. Lisäksi Juho Kailio liittyi kesän aikana täydentämään valmennusryhmää.

1.11.2020 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen aloittaa ammattilaisuransa Daniel Janssonin alaisuudessa

Daniel Jansson nimettiin talvella Saksan ProA:ssa pelaavan Tübingen Tigersin päävalmentajaksi ja hän hankki riveihinsä muun muassa USA:n yliopistosta Eurooppaan palanneen Elias Valtosen sekä apuvalmentajakseen Hussain Dassoukin. Nyt kolmikko pääsee vihdoin tositoimiin, kun Tigersin kausi käynnistyy sunnuntaina.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

15.10.2020 08:33 Naisten I divisioona

”Kova taistelu käydään molemmissa päissä sarjataulukkoa” – Naisten divari alkaa sunnuntaina

Naisten ykkösdivisioonassa pelataan ensimmäiset viisi ottelua ympäri Suomen sunnuntaina 18.10. Sarjaennakossa paneudutaan ykkösdivisioonan ennakkoasetelmiin BC Nokian päävalmentaja Denis Kucevicin avustuksella.

14.10.2020 16:12 Miesten I divisioona A

”Näyttää todella laadukkaalta” – Divisioona A vilisee Korisliiga-konkareita

Miesten Divisioona A:n ensimmäiset ottelut pelataan jo torstaina ja todenteolla sarja pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna. Sarjaennakossa käydään lävitse tulevaa kautta Jyväskylä Basketball Academyn näkökulmasta asiantuntijanaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

13.10.2020 10:15 Miesten I divisioona B

Divisioona B pyörähtää käyntiin, Karkkilasta kajahtaa taas kerran

Divisioona B käynnistyy tällä viikolla ja viikonlopun jälkeen jokainen joukkue on saanut tulikasteensa kauteen 2020/21. Sarjaennakossa käydään alkavaa kautta lävitse piskuisen Karkkilan näkökulmasta asiantuntijanaan päävalmentaja Kimmo Tolvanen.

13.10.2020 08:17 Korisliiga

Osku Heinonen on Tampereen Pyrinnön uusi keulakuva

Kun Petri Heinonen lopetti mittavan koripallouransa ja Antero Lehto siirtyi BC Nokiaan, Tampereen Pyrinnön kokenein paljasjalkainen pyrintöläinen on Osku Heinonen, 28. Nyt tarkkakätinen Heinonen on se, joka edustaa pyrintöläisyyttä sekä parketilla että parketin ulkopuolella.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

8.10.2020 08:19 Naisten Korisliiga

EBT:n Lotta Hämäläinen on jo 24-vuotiaana Korisliiga-veteraani

EBT:n pelinrakentaja ja luottopuolustaja Lotta Hämäläinen, 24, vasta kolkuttelee ikänsä puolesta urheilijan kulta-aikoja. Korisliiga-kokemusta Hämäläiseltä ei kuitenkaan puutu, sillä hän aloittaa ensi viikonloppuna ja kymmenennen kautensa naisten Korisliigassa.

Näytä lisää vastaavia