Kataja Basket ei onnistunut nujertamaan voittamatonta Bakken Bearsia

19.12.2018 22:07 Tanskalaisjoukkue on voittanut nyt kauden kaikki kahdeksan otteluaan FIBA Europe Cupissa.

Ilari Seppälä ja Kataja eivät onnistuneet pysäyttämään vahvaa Bakken Bearsia. Kuva: FIBA Basketball

Joensuun Kataja Basket jatkaa vielä voitoitta FIBA Europe Cupin jatkolohkossaan, kun tanskalainen Bakken Bears vieraili Lähitapiola Areenassa. Kauden kaikki FIBA Europe Cupin ottelunsa voittanut Bears oli odotetun vahva, koriluvut 89–104 (32–53) eivät jättäneet jossittelulle sijaa.

– Ensiksi haluan antaa tunnustusta Bakken Bearsille. Heillä on loistava joukkue ja siihen on syynsä, etteivät he ole vielä hävinneet kertaakaan tässä kilpailussa, Katajan päävalmentaja Juha Sten kehui.

Avauspuoliskolla Kataja jäi molemmilla jaksoilla jälkeen kymmenisen pistettä. Bakken Bearsin pelätty aktiivinen puolustaminen tuotti kotijoukkueelle peräti 14 menetystä ennen puoliaikataukoa.

– Me emme pystyneet vastaamaan Bakkensin aggressiivisuuteen ensimmäisellä puoliajalla. He tekivät 22 pistettä ennen puoliaikaa meidän menetyksistä, Sten harmitteli.

Toisella puoliajalla Kataja sai pelijuonestaan kiinni. Kirivaihde alkoi kuitenkin lopulta turhan myöhään hyvin laadukasta vierasjoukkuetta vastaan.

– Olen tyytyväinen, kuinka tulimme vielä takaisin peliin. Meillä oli miltei mahdollisuus vielä taistella ottelun voitostakin, mutta Bakken piti meidät takanaan. He olivat parempia, Sten myönsi.

Palmi jatkoi huimaa virettään

Katajalta kolme tuttua pelaajaa vastasi jälleen pääosin korinteosta. Hurjavireinen Topias Palmi (24/4), energinen Daniel Mullings (20/6/5 syöttöä) ja pelintekijä Ilari Seppälä (12/2/7s) jäivät hyökkäyspäässä liiaksi vaille taustatukea.

– Meillä oli tosiaan puoliaikaan mennessä 14 menetystä ja lopulta menetyksiä tuli yhteensä vain 16. Se kertoo esityksestämme ensimmäisellä puoliajalla. Tiesimme hyvin, mitä Bakken Bears haluaa kentällä tehdä, silti emme olleet valmiina heidän yliaggressiivisuuteensa. Olimme toisella puoliajalla parempia, mutta se ei riitä, jos annamme vastustajan esittää 20 minuuttia parastaan, pettynyt Seppälä totesi.

Katajan taival FIBA Europe Cupin jatkolohkossa jatkuu 9. tammikuuta hollantilaisen ZZ Leidenin vieraana. Nyt kaksi otteluaan hävinneellä Katajalla on jäljellä neljä kamppailua neljän joukkueen lohkossa, josta kaksi parasta marssii pudotuspeleihin.

Ottelutilasto

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

27.11.2019 21:36 FIBA Europe Cup

Kataja päätti FIBA Europe Cupin riemukkaaseen kotivoittoon

Unkarilaisen BC Körmendin kaataminen ei riittänyt Katajalle jatkopaikkaan. Kuudesta lohkovaiheen ottelustaan joensuulaisjoukkue voitti kaksi.

30.10.2019 21:57 FIBA Europe Cup

Kataja kärsi tappion Tanskassa Bakken Bearsille

Joensuulaisjoukkue ei onnistunut avaamaan voittotiliään FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa.

22.10.2019 16:27 FIBA Europe Cup

Kataja aloittaa keskiviikkona FIBA Europe Cupin lohkovaiheen Puolassa: "Haluamme pelata mahdollisimman kovia pelejä"

H-lohkossa pelaavat Katajan lisäksi puolalainen Legia Varsova, tanskalainen Bakken Bears sekä unkarilainen BC Körmend.

6.2.2019 21:49 FIBA Europe Cup

Kataja kaatoi ZZ Leidenin, muttei ihan riittävästi – Jatkopaikka on yhä kysymysmerkki

Katajan jatko FIBA Europe Cupissa ratkeaa myöhemmin.

6.2.2019 11:54 FIBA Europe Cup

Kataja Basketilla on sittenkin vielä sauma FIBA Europe Cupin pudotuspeleihin

Voittamalla tänään Joensuussa hollantilaisen ZZ Leidenin saattaa Kataja edetä jatkoon.

5.2.2019 13:24 Susijengi

Korista VeikkausTVssä viikolla 6: Salin ja Murphy vastakkain Espanjassa, saako Katajan eurotaival jatkoa?

Tällä viikolla VeikkausTV:llä nähdään muun muassa Espanjan liigan suomalaiskohtaaminen, kolme Chicago Bullsin NBA-ottelua sekä Kataja Basketin kohtalonottelu FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

30.1.2019 22:12 FIBA Europe Cup

Kataja Basketin jatkohaaveet murskaantuivat selvän tappion myötä Tanskassa

Katajan ottelut FIBA Europe Cupissa päättyvät ensi keskiviikkona kotiottelulla hollantilaista ZZ Leidenia vastaan.

28.1.2019 14:23 Susijengi

VeikkausTV:n korisviikko tarjoaa 12 suomalaispelaajien ottelua

Koriksen ystävät voivat viettää pakkaspäiviä viihtyisästi vastaanottimien äärellä, kun VeikkausTV välittää suomalaisten otteita kansainvälisiltä kentiltä peräti 12 ottelun verran tällä viikolla.

23.1.2019 21:27 FIBA Europe Cup

Kataja otti jatkolohkossa avausvoittonsa, komea nousu 18 pisteen takaa Avtodor Saratovin ohi

Joensuulaisjoukkue piti voitolla elossa haaveitaan FIBA Europe Cupin pudotuspeleistä.