Naisten Korisliigan finaalit 2014: Yhtä tappiota vaille täydellinen Catz

20.5.2020 09:58 Voitettuaan Naisten Korisliigan mestaruuden jo kahtena edellisenä keväänä Lappeenrannan Catz nytkähti todelliseen dynastiamoodiin, kun joukkue selvitti kauden 2013-14 runkosarjan ja kaksi ensimmäistä pudotuspelikierrosta kokonaan tappioitta. Finaaleissa Peli-Karhut haki Catzista yhden otteluvoiton, mutta kolmas perättäismestaruus matkasi silti Lappeenrantaan.

1. osaottelu

16.4.

Catz, Lappeenranta – Peli-Karhut, Kotka 79-69 (15-11, 32-24, 57-40)

Catz:
Alexandria Anderson 23/12/7 syöttöä/4 riistoa, Jordan Murphree 16/11/5 syöttöä/4 riistoa, Lena Reshetko 13/4, Dionne Pounds 11/2, Anni Mäkitalo 10/3.
PeKa: Taru Tuukkanen 20/17/4 blokkia, Andrea Barbour 17/12/6 syöttöä/5 riistoa/3 blokkia, Krystal Vaughn 15/9.

Ottelutilastot

Kevään 2014 finaaleihin lähdettäessä Catz oli suurin piirtein unohtanut miltä häviäminen tuntuu. Jos laskettiin mukaan vielä edellinenkin pelikausi, oli Catz hävinnyt edellisen kerran vajaat puolitoista vuotta aiemmin, joulukuussa 2012, ja voittoputki oli yltänyt jo 54 matsin mittaan.

Peli-Karhut hyökkäsi kuitenkin koolla, ryminällä ja kyynärpäillä Catzin selustaan. Taru Tuukkanen, Andrea Barbour ja Krystal Vaughn hakeutuivat kolhuja kaihtamatta korin alle, repivät 16 hyökkäyslevypalloa jo ennen taukoa ja pitivät kotkalaisia pinnalla. Catzin suoritusvarmuudesta tosin kertoo paljon se, että vaikka kotijoukkue hermoili, haparoi ja menetti palloa yhtenään, se siirtyi tauolle 32-24-johdosta.

Tuumaustauon jälkeen Catz palasi normaalitasolleen. Kotijoukkue keskittyi sulkupeliin ja levypalloihin ja saatuaan viimein levypallot näppeihinsä pystyi kontrolloimaan tempoa. Alexandria Anderson ja Jordan Murphree keihäänkärkinään Catz nosti johtonsa parhaimmillaan yli 20 pisteen ja sitä tarvittaessa Lena Reshetko, Dionne Pounds ja Anni Mäkitalo toivat hyökkäyspeliin leveyttä.

2. osaottelu

19.4.

Peli-Karhut, Kotka – Catz, Lappeenranta 72-81 (27-15, 42-35, 58-70)

PeKa:
Reetta Piipari 30/1, Andrea Barbour 16/6, Taru Tuukkanen 14/14/2 blokkia, Krystal Vaughn 6/7.
Catz: Jordan Murphree 21/7/5 riistoa, Lena Reshetko 20/6, Dionne Pounds 19/3, Alexandria Anderson 15/10/5 syöttöä.

Kaikki Karhuvuoren yleisön edessä koskaan pelanneet tietävät Kotkan pahaksi paikaksi. Nytkin satamakaupungin fanaattiset katsojat riemuitsivat ja tuulettelivat, kun ihan kaiken nähnyt Reetta Piipari upotti ennen taukoa kuudelle yrittämällä viisi kolmosta naruihin. Kun samalla Tuukkanen, Barbour ja Vaughn kaapivat levypallot haltuunsa, lähti Peli-Karhut pukukoppiin 42-35-johtoasemassa.

Kuten edellisessäkin ottelussa, tauolla Catz keräsi itsensä. Kolmannen jakson alusta alkaen lappeenrantalaiset keskittyivät levypallopelaamiseen, huolellisuuteen ja puolustuspään match-upeihin. Kentän hahmoksi kohosi Lena Reshetko, joka heitti puolimatkasta ja viimeisteli korin alta, toi hetkittäin palloa ylös ja pakitti Peli-Karhujen Andrea Barbourin pimentoon. Catz tyylitteli kolmannen jakson nimiinsä 16-35 eikä päätösjaksolla PeKa päässyt enää voittoon kiinni.

Catzin 56. perättäinen voitto toi joukkueen asetelmiin, joissa kolmas perättäinen Suomen mestaruus oli enää yhden kotivoiton päässä.

3. osaottelu

22.4.

Catz, Lappeenranta – Peli-Karhut, Kotka 57-72 (16-14, 30-39, 42-59)

Catz:
Alexandria Anderson 14/9, Lena Reshetko 12/9, Anni Mäkitalo 9/1, Jordan Murphree 6/7/5 syöttöä/3 riistoa.
PeKa: Andrea Barbour 21/11/3 syöttöä, Taru Tuukkanen 20/17/3 syöttöä/3 blokkia, Laura Lehtoranta 12/4, Reetta Piipari 10/2/5 syöttöä, Krystal Vaughn 8/6/3 syöttöä.

Lappeenrannassa valmistauduttiin juhlatunnelmiin ennen kolmatta osaottelua – juhlatila oli varattu, mestaruuslippikset painettu ja sakset teroitettu sukanleikkuutta varten. Peli-Karhut saapui kuitenkin Saimaan rannoille määrätietoisena ja varmana siitä, että Catz olisi kaadettavissa. Ottelu eteni tasaisena tilanteeseen 25-24, jolloin Reetta Piiparin kolmonen lävisti korisukan ja petasi Peli-Karhuille 15-6-spurtin ja yhdeksän pisteen taukojohdon.

Tauolta tullessa Peli-Karhujen puolustus lukkiutui läpäisemättömäksi. Catzin tähtisikermä oli hätää kärsimässä. Andrea Barbour huokui voitontahtoa, Taru Tuukkanen pyörähteli Catzin ison pään lomassa miten tahtoi. Kotkalaiset haalivat kaikki mahdolliset irtopallot. Pelin jokerikorttina kunnostautui aloitusviisikkoon nostettu Laura Lehtoranta, joka kolmella onnistuneella kolmosella helpotti PeKan avainpelaajiston työtä.

Viidenkymmenenkuuden ottelun mittainen Catz-voittoputki katkesi ja yhtäkkiä Peli-Karhut palasi Kotkaan tietoisena siitä, että jättiläisen itsetuntoa oli horjutettu ja seuraavassa matsissa kotiyleisö auttaisi heitä tasoittamaan finaalien otteluvoitot.

4. osaottelu

24.4.

Peli-Karhut, Kotka – Catz, Lappeenranta 77-90 (20-19, 36-42, 55-64)

PeKa:
Andrea Barbour 25/10, Taru Tuukkanen 23/17/2 blokkia, Krystal Vaughn 19/14/3 syöttöä.
Catz: Jordan Murphree 27/15/4 syöttöä, Dionne Pounds 24/3, Lena Reshetko 16/2, Alexandria Anderson 12/11, Anni Mäkitalo 8/5/3 syöttöä.

Jälleen kerran Karhuvuoressa murisi karhu. Peli-Karhut tunsi alusta asti vahvuutensa ja sai kokemuksen siitä, että Catz olisi kaadettavissa. Rummut paukkuivat ja räikät rätisivät, kun Peli-Karhut rynni levypalloihin, ruokki Barbouria ja Vaughnia ja Tuukkasta lähietäisyyksille ja asetti heittäjänsä kaarelle valmiina ottamaan syötön vastaan.

Mutta kerran kaaduttuaan Catz sisuuntui. Jordan Murphree antoi isossa päässä Peli-Karhuille kovan kovaa vastaan 15 peliminuutin ajan, kunnes Dionne Poundsin kolmonen viimein rikkoi kuparisen. Saatuaan heittojyvänsä kohdilleen nosti Catz vierasjohdon 12 pisteeseen. Peli-karhut puristautui vielä kuuden pisteen päähän, kunnes Catz pääsi viimein juoksemaan nopeaa hyökkäystä ja ajautui kotkalaisten saavuttamattomiin.

Viimeisen kolmeminuuttisen ajan Catzin penkillä käynnisteltiin jo mestaruusjuhlia. Ja sen makeammat juhlat olivat, kun edellisessä osaottelussa Peli-Karhut oli antanut lappeenrantalaisille muistutuksen kuolevaisuudesta.

”Tiistai-iltainen tappio oli todella vaikea meille, joten henkinen nousu siitä kuopasta oli jotain uskomatonta”, Catzin päävalmentaja Mika Haakana tuuletteli kolmannen perättäisen mestaruuden matkustettua Lappeenrantaan.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.