Uutisia henkilöstä Andreas Lähteenoja

Ura Basketin joukkue valmis

Kaarinalaisen Ura Basketin miesten I divisioonassa pelaavaan edustusjoukkueeseen on löytynyt viimeinen palapelin pala. Joukkueeseen on liittynyt amerikkalainen korinaluspelaaja Ronald Douglas.

Miesten I divisioonan valmentajat piinapenkissä kauden kynnyksellä

Koripallon miesten I divisioona polkaistaan käyntiin torstaina 2.10. neljällä ottelulla, joiden joukosta löytyy todellinen herkkupala, kamppailu Pohjanmaan herruudesta, Lapua-Kauhajoki. Divisioonavalmentajien kyselyn mukaan pohjanmaalaiset lukeutuvat myös sarjan ennakkosuosikkeihin.

20.6.2005 Maajoukkue

Haastajamaajoukkue voitti Vantaan turnauksen

Vantaan Tikkurilassa pelatun kansainvälisen turnauksen voittajaksi nousi Suomen miesten haastajamaajoukkue, sillä se voitti kaikki kolme peliään.

2.6.2005 Maajoukkue

Nuorten NOKIA Teamit 2005 valittu

Suomen Koripalloliiton nuorten maajoukkuepelaajien tehoharjoitteluryhmien, NOKIA Teamien, pelaajat on valittu. Kutsun saaneita poikia on 24 ja tyttöjä 15. NOKIA Teamit suuntaavat ensi viikolla Tallinnaan viikon kestävälle leirille.

Petri Kallio Forssan Koripoikien takamieheksi

Turkulainen Petri Kallio siirtyy Aura Basketista FoKoPon takamieheksi. Kallion kanssa on tehty 1+1 sopimus.Kallion kaksi viime kautta ovat sujuneet Aura Basketin riveissä, jossa kaudella 2003–2004 tuloksena oli ykkösdivisioonan voitto.

29.4.2005 Pääjuttu

Aura Basketin kotimainen runko pysyy koossa

Erinomaisesti Sparliigan debyyttikaudellaan pärjännyt turkulaisjoukkue Aura Basket on solminut liudan jatkosopimuksia. Tuoreiden sopimuksien myötä Aura Basket on pitämässä koossa lähes koko kotimaisen runkonsa, jonka avulla se sijoittui Sparliigan runkosarjassa kolmanneksi.

17.4.2004 Maaottelu

Ruhjottu Suomi taisteli USA:ta vastaan, joutui antautumaan levypalloissa

Suomen 18-vuotiaat pojat sijoittuivat perinteikkäässä Albert Schweitzer –turnauksessa lopulta kuudenneksi. Lauantaisessa sijoitusottelussa Suomi kohtasi ärsytetyn Yhdysvaltain maajoukkueen. USA oli jäänyt ensi kertaa sitten vuoden 1971 mitalipelien ulkopuolelle ja uhkui näyttöhaluja. Suomi joutui antautumaan levypallokahinoissa, joiden myötä ottelu meni amerikkalaisille lukemin 96-69.

15.4.2004 Maaottelu

Suomen 18-vuotiaat kukistivat Saksan, pelaavat sijoista 5-6

Ei välttämättä kaunista, mutta tarpeeksi tehokasta. Siinä Suomen 18-vuotiaiden poikien resepti torstai-iltana isäntämaa Saksaa vastaan perinteikkään Alber Schweitzer –turnauksen jatkosarjan päätöspelissä. Suomi voitti Saksan lukemin 86-77 ja pelaa lauantaina turnauksen sijoista 5-6.

14.4.2004 Maaottelu

Suomi uinui avauspuoliskon, Turkki liian vahva

Ikäluokan EM-kisoihin selviytynyt Turkki osoitti vahvuutensa keskiviikkona Suomen 18-vuotiaiden maajoukkuetta vastaan Albert Schweitzer –turnauksessa. Suomi tosin avitti turkkilaisvyörytystä uinumalla onnensa ohi ensimmäisellä puoliajalla. Turkki voitti jatkosarjan avauspelin lopulta 95-78.

12.4.2004 Maaottelu

Espanjan fyysisyys liikaa Suomen pojille

Ensi kesänä 18-vuotiaiden poikien EM-kisoja isännöivä Espanja osoittautui liian suureksi palaksi Suomen nuorille Albert Schweitzer –turnauksen kolmantena päivänä. Fyysinen Espanja hallitsi korinalustoja ja vei voiton lukemin 76-63. Samalla Espanja otti ykkössijan alkulohkossa C. Kaksi ensimmäistä otteluaan voittanut Suomi sijoittui toiseksi ja eteni näin kovatasoisen turnauksen kahdeksan parhaan joukkoon.

11.4.2004 Maaottelu

Suomi kaatoi Hollannin, selviytyi kahdeksan parhaan joukkoon

Suomen 18-vuotiaiden eli vuonna 1986 syntyneiden poikien maajoukkue jatkoi hienoja otteitaan Albert Schweitzer –turnauksen toisena päivänä. Avauspäivänä napattu yllätysvoitto Australiasta sai jatkoa, kun Hollanti kaatui selvänumeroisesti 91-65. Voitollaan Suomi varmisti jo paikkansa huipputurnauksen kahdeksan parhaan joukossa.

10.4.2004 Maaottelu

18-vuotiaat pojat aloittivat Albert Schweitzer –turnauksen jymypaukulla

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue sai balsamia haavoilleen heti Albert Schweitzer –turnauksen avausottelussa. EM-jatkokarsinnoissa kaikki ottelunsa viime viikolla hävinnyt Suomi aloitti upeasti Mannheimissa pelattavan huipputurnauksen ja kaatoi Australian lukemin 81-77.

21.2.2004 Maaottelu

Suomen 18-vuotiaat nuoret puolustivat Viron kumoon

Suomen 18-vuotiaiden maajoukkue esittäytyi edukseen kotiyleisönsä edessä, kun joukkue kohtasi lauantaina Helsingissä Viron. Suomi kukisti vieraansa intensiivisellä puolustuspelillä ja iloisella hyökkäypelaamisella lukemin 97-55. Joukkueet kohtaavat toistamiseen Malmin Kauppaoppilaitoksella sunnuntaina 22.2. klo 14.

1.4.2003 Maajoukkue

17-vuotiaat pojat NEYBL-turnausvoittoon

Vuonna 1986 syntyneiden poikien maajoukkueryhmä osallistui viime viikonvaihteessa Riikassa pelattuun nuorten Pohjois-Euroopan liigan (NEYBL) turnaukseen kahdella joukkueella. Tuliaisina turnauksesta oli turnausvoitto sekä viides sija, joiden lisäksi Suomen joukkue selvitti tiensä kuuden joukkueen lopputurnaukseen, Super Finaaliin.

4.3.2003 Maajoukkue

17-vuotiaat jatkoivat NEYBL-turnauksien sarjaa

Suomen 17-vuotiaiden maajoukkueryhmästä koottu joukkue osallistui viime viikonvaihteessa Tallinnassa järjestettyyn nuorten Pohjois-Euroopan liigan (NEYBL) turnaukseen. Tiit Sokkin isälleen järjestämän muistoturnauksen oheen järjestetty turnaus opetti suomalaispojille jälleen sen, kuinka kovaa ulkomailla pelataan. Tuliaisina oli kahden voiton lisäksi aimo annos kokemusta ja yhdessäoloa.

11.12.2002 Pohjoinen alue

Canon All Star Cupin palkitut

Maanantaina 9.12. päättyneessä Canon All Star Cupissa oli mukana yli 250 tulevaisuuden koripallotoivoa. Maajoukkuetoimintaa varten kartoituksessa Vierumäellä olivat tapahtumassa 1986- ja 1988-syntyneiden ikäluokat. Seuraavassa Canon All Star Cupin palkittujen ja kisavoittajien lista.