Mikael Jantusen hieno alkukausi noteerattiin Belgiassa

8.11.2021 00:01 Mikael Jantunen sai hienon kunnianosoituksen Belgiassa, kun hänet valittiin joukkueensa lokakuun parhaaksi pelaajaksi. Jantusen johdolla Oostende on aloittanut kautensa tappioitta ja sama meno sai jatkoa viikonloppuna. Susijengiläiset pääsivät muutenkin hyvin voittojen makuun.

Mikael Jantusen kausi Belgiassa on alkanut hienosti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Jantunen äänestettiin joukkueensa parhaaksi pelaajaksi lokakuussa. Lokakuun aikana Jantunen tilastoi 10,6 pistettä, 4,8 levypalloa ja 3 syöttöä.

Oostende on aloittanut kautensa tappioitta, vaikka se joutui sunnuntaina tiukoille Giants Antwerpenin kanssa. Oostende onnistui puristamaan jatkoajan jälkeen 88-85 (71-71, 37-36)-voiton. Jantunen iski sinettiä Oostenden voitolle upottamalla vapaaheitot sisään 19 sekuntia ennen loppua ja kasvattamalla eron kolmeen, jonka Oostende piti loppuun saakka. Jantuselle kirjattiin ottelussa 11 pistettä, viisi levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Hollannin puolella Edon Maxhuni pääsi Heroes Den Boschin kanssa hieman helpommalla voittamalla Den Helder Sunsin 90-61 (42-29). Maxhuni heitti 11 pistettä, jakeli seitsemän syöttöä ja nappasi kolme levypalloa. Heroes jatkaa puhtaalla pelillä.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Elias Valtonen pääsi juhlimaan voittoa Manresan kukistaessa Burgosin 90-82 (46-33). Valtosen tilastoriville raapusteltiin kolme pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

Voittoa pääsi tuulettamaan myös Sasu Salin, kun Teneriffa päihitti kotonaan Andorran 79-70 (35-22).. Teneriffa paukutteli voittotahtia jo heti alussa voittamalla avausneljänneksen 21-8 eikä Andorra siitä enää noussut. Salin saalisti kuusi pistettä ja kaksi levypalloa. Emir Sulejmanovicin saldoksi kertyi neljä pistettä, viisi levypalloa ja syöttö. Teneriffa on neljäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Japanin B2-liigassa Erik ja Alex Murphy pääsivät juhlimaan kahta voittoa Earthfriends Tokio Z:sta. Ensimmäisessä kohtaamisessa Firebonds oli vahvempi numeroin 80-76 (30-38). Murphyt olivat joukkueensa parhaita pistemiehiä Erikin pussittaessa 21 pistettä ja Alexin säestäessä 18 pisteen kerääntymällä. Erik nappasi myös seitsemän levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Alekx sen sijaan kasasi lisäksi viisi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Erik jatkoi vahvoja otteitaan myös 77-73 (39-34) päättyneessä toisessa ottelussa. Veljeksistä vanhempi sai tililleen 17 pistettä, kahdeksan levypalloa ja kolme syöttöä. Alexille merkattiin neljä pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Aapeli Alanen pääsi juhlimaan kahta voittoa loppuviikon aikana. Ensin St. Pölten kaatoi Aleksi Koskisen valmentaman Swans Gmundenin 78-71 (38-35) Alasen heittäessä yhdeksän pistettä, napatessa kahdeksan levypalloa ja antaen yhden syötön.
Ottelutilastot

St. Pölten kasvatti voittoputkensa jo kolmeen voittaessaan Klosterneuburg Dukesin 87-63 (45-28). Tällä kertaa Alanen sai tilastoihinsa 13 pistettä, kuusi pistettä, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Swans ei kauaa jäänyt murehtimaan St. Pölten-tappiota, vaan kuittasi sen komeasti viikonloppuna murskaamalla Kapfenberg Bullsin 103-77 (45-41).
Ottelutilastot

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentaman Baskets Bonnin hyvä alkukausi sai jatkoa 87-79 (47-35)-voitolla Würzburgista. Bonn on sarjan jaetulla kärkipaikalla viidellä voitolla ja kahdella tappiolla.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin aikalisällä piirtämät kuviot nostivat Tigers Tübingenin ensin varsinaisella peliajalla tasoihin viime sekunneilla, ja jatkoajalla 92-90 (79-79, 34-40)-voittoon Nürnberg Falconsista. Aatu Kivimäellä oli vaikeampi heittopäivä, mutta kantoi kortensa kekoon viidellä pisteellä, kahdella levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Tigers on aloittanut kauden hienosti ollen sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Puolassa Carl Lindbomin Sopot mureni päätösneljänneksellä Anwil Wloclawekin vieraana häviten sen peräti 6-28. Samalla Anwil karkasi 81-61 (35-37)-voittoon. Lindhom heitti kuusi pistettä ja sai kaksi raapaisua myös levypallo-, syöttö- ja riistotilastoihin. Sopot pitää sarjassa kymmenettä sijaa.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Shawn Hopkinsin Stjarnan hävisi Valurille 79-91 (42-46). Hopkins oli joukkueensa parhaimmistoa 18 pisteen, kuuden levypallon, syötön ja kahden riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg jatkoi voittoisasti kaatamalla Roannen 93-88 (44-46). Strasbourg on sarjassa kolmantena. Strasbourg on sarjassa jaetulla toisella sijalla.
Ottelutilastot

NM1:ssä Daniel Dolenc oli lähellä tupla-tuplaa yhdeksän pisteen ja 10 levypallon saldolla, kun Les Sables jatkoi nousuvirettään voittamalla Rennesin 83-72. Dolencille merkittiin myös yksi syöttö.
Ottelutilastot

Metro Areena täyttyy jälleen ulvovista susifaneista, kun Susijengi aloittaa MM-karsinnat marraskuussa. Torstaina 25.11. joukkue lähtee ryöstöretkelle länsinaapuri Ruotsiin, mutta palaa kotikentälle sunnuntaina 28.11., kun se isännöi kivikovaa Kroatiaa. Parhaat paikat kotiotteluun myydään nyt! Liput >>

 
23.11.2021 08:25 NBA

Markkanen palasi 22 pisteen voimin NBA-parketeille – Cavs taipui niukasti Netsille

Lauri Markkanen palasi Cleveland Cavaliersin kokoonpanoon 22 pisteen ja 8 levypallon voimin, kun Cavs hävisi Brooklyn Netsille 117-112 (52-63). Markkanen oli sivussa yhdeksän ottelua NBA:n koronaprotokollan takia.

22.11.2021 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset hyvässä iskussa MM-karsintoihin

Miesten korissarjoissa pelattiin viikonloppuna viimeiset pelit ennen maajoukkuetaukoa. Sasu Salin, Murphyn veljekset, Ilari Seppälä ja Daniel Dolenc osoittivat hyvää virettä ennen liittymistään Susijengin mukaan.

20.11.2021 06:56 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin Sopot jatkoon FIBA Europe Cupissa

Carl Lindbomin Sopot varmisti jatkopaikkansa FIBA Europe Cupissa. Edon Maxhunin ja Heroes Den Boschin jatkohaaveet sen sijaan kariutuivat.

19.11.2021 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä viihtynyt Romaniassa – ”Täällä on kiva pelata”

Ilari Seppälä, 28 aloitti kolmannen vuotensa ulkomailla tehtyään sopimuksen romanialaisen Arges Pitestin kanssa. Pienen loukkaantumisen jälkeen Susijengin MM-karsintajoukkueeseen valittu Seppälä on päässyt jälleen tositoimiin.

15.11.2021 07:51 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Valtonen voiton makuun Espanjassa – Jantusen Oostende jatkaa tappioitta

Viikonlopun otteluissa Sasu Salin ja Elias Valtonen pääsivät tuulettamaan voittoja Espanjan kentillä ja Belgiassa Mikael Jantusen Oostende jatkaa puhtaalla pelillä. Murphyn veljekset olivat vauhdissa Japanissa ja Shawn Hopkins merkkautti tupla-tuplan Islannissa.

11.11.2021 10:18 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Manresa varmisti jatkopaikan Mestarien liigassa

Elias Valtosen edustama Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Eurokentillä tärkeitä voittoja pääsivät tuulettamaan myös Sasu Salin, Mikael Jantunen sekä Carl Lindbom.

3.11.2021 23:52 Suomalaiset ulkomailla

Madsen säväytti donkillaan – Seppälä ja Dolenc kovassa pistevireessä

Alexander Madsen auttoi vahvalla pelillään VEF Riian avausvoittoon Mestarien liigan lohkovaiheessa. Ilari Seppälä ja Daniel Dolenc esittivät myös parastaan, mutta Carl Lindbom sekä Edon Maxhuni kokivat viimeisen sekunnin tappiot FIBA Europe Cupissa.

1.11.2021 09:15 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alanen ratkaisijana Itävallassa – ”Oli tärkeä ja maukas voitto”

Aapeli Alanen oli St. Pöltenin sankari Itävallan liigassa upottamalla voittoheiton sisään viime sekunnilla. Aatu Kivimäen vahvat edesottamukset saivat jatkoa ja lisäksi Elias Valtonen, Edon Maxhuni, Murphyn veljekset sekä Shawn Hopkins ylsivät kaksinumeroisille.

26.10.2021 23:46 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Mikael Jantunen isoissa rooleissa Mestarien liigassa

Elias Valtonen ja Mikael Jantunen olivat joukkueiden avainpelaajia Mestarien liigassa tiistaina.

25.10.2021 10:37 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä debytoi vahvasti Romaniassa

Ilari Seppälä teki ensiesiintymisensä Romanian liigassa ja pelasi heti vahvasti. Aatu Kivimäki merkkautti Saksassa tupla-tuplan ja Edon Maxhunin Heroes Den Bosch jatkaa puhtaalla pelillä.

23.10.2021 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin joukkue jatkaa puhtaalla pelillä FIBA Europe Cupissa

Heroes Den Bosch otti toisen voittonsa FIBA Europe Cupissa Edon Maxhunin jaellessa peräti kahdeksan syöttöä. Mikael Jantunen sen sijaan ratkaisi Oostendelle voiton Belgiassa.

22.10.2021 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi lähti hakemaan uusia haasteita Belgiasta – ”Uskomattoman paljon lisää motivaatiota”

Viime kauden päätteeksi Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, koki kauden jälkeen, että on aika kokeilla jotain uutta. Järvi teki jo alkukesästä sopimuksen belgialaisen Phoenix Brysselin kanssa ja siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaan kentille.

18.10.2021 14:09 NBA

Lauri Markkanen viidenteen NBA-kauteensa uusissa vermeissä, Cavaliersin väreissä

NBA:n 75. kausi käynnistyy tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kahdella ottelulla. Lauri Markkanen ja Cleveland Cavaliers taas aloittavat kautensa keskiviikon ja torstain välisenä yönä Memphis Grizzliesiä vastaan.

18.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Salin juhli kovaa voittoa – suomalaisvalmentajat voitokkaina

Sasu Salinin Teneriffa otti kovan päänahan kaataessaan Euroliigajoukkue Baskonian. Hollannissa ja Belgiassa Edon Maxhunin sekä Mikael Jantusen kaudet jatkuivat voittoisina, Japanissa Murphyn veljekset olivat hyvässä vireessä ja suomalaisvalmentajat johdattivat joukkueensa voittoihin.

15.10.2021 13:14 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni nauttii suuresta roolista – ”Olen tottunut siihen”

Edon Maxhuni, 23, johdatti Pärnun viime kaudella Viron liigan hopealle ja täksi kaudeksi hän siirtyi Hollannin viime kauden hopeajoukkue Heroes Den Boschin joukkueeseen. Maxhuni on ottanut alkukaudesta heti ison ja johtavan roolin joukkueessa.

14.10.2021 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen merkittävässä roolissa Manresan voitossa Mestarien liigassa

Elias Valtonen auttoi Manresan komeaan voittoon Mestarien liigan ottelussa Hapoel Jerusalemia vastaan. Edon Maxhuni oli sen sijaan liekeissä FIBA Europe Cupin debyytissään.

11.10.2021 07:32 Suomalaiset ulkomailla

Luukas Vaara debytoi Strasbourgissa - Susijengin pelaajat kovassa iskussa

Kesällä Lassi Tuovin valmentamaan SIG Strasbourgiin siirtynyt 20-vuotias Luukas Vaara teki debyyttinsä joukkueen riveissä viikonloppuna. Vaaran lisäksi viikonloppuun mahtui useita suomalaisonnistujia.

9.10.2021 10:39 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins aloitti upeasti Islannissa

Shawn Hopkinsin ura Islannin liigassa alkoi räväkästi, kun hän heitti peräti 29 pistettä. Mikael Jantusen, Edon Maxhunin ja Alexander Madsenin kaudet jatkuivat voittoisasti.

8.10.2021 13:08 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen saanut jo oppia ammattilaisuransa alkutaipaleella – ”Tein urani kannalta oikean ratkaisun”

Mikael Jantunen, 21, jätti USA:n yliopistokentät taakseen kahden vuoden jälkeen ja otti ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan tehtyään sopimuksen Belgian hallitsevan mestari Filou Oostenden kanssa. Jantunen on ollut tyytyväinen kauden alkuun.

7.10.2021 11:37 Susijengi

Carl Lindbom komennukselle Puolan liigaan

Jo aiemmalla ammattilaisurallaan kaksi ja puoli kautta Puolan liigassa pelannut Tapiolan Hongan kasvatti ja Susijengin laituri Carl Lindbom, 29, palaa Puolaan. 206-senttinen Lindbom on solminut molemminpuolisella jatko-optiolla varustetun kaksikuukautisen sopimuksen loukkaantumisten verottaman viime kauden Puolan välieräjoukkueen Trefl Sopotin kanssa.

Näytä lisää vastaavia