Shawn Hopkins ja Aapeli Alanen tupla-tupliin

23.1.2022 09:32 Shawn Hopkins ja Aapeli Alanen tehoilivat tupla-tuplat omissa otteluissaan. Espanjassa Elias Valtosen edustaman Manresan voittokulku sai jatkoa ja kovilla pisteille ylsivät myös Murphyn veljekset sekä Edon Maxhuni.

Shawn Hopkins oli vahvassa vireessä tärkeässä voitossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Shawn Hopkins sinetöi komean voiton Stjarnanille iskemällä viimeiset naulat kärkijoukkue Keflavikin arkkuun 98-95 (88-88, 39-50) jatkoaikavoitossa. Hopkins oli muutenkin isossa roolissa 17 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplallaan. Lisäksi hän sai tilastoihinsa syötön.

Voitolla Stjarnan nousi kuudenneksi.

- Ei se kaunista ollut, mutta otetaan se ja vielä kärkijengistä. Tulimme peliin kirvelevän tappion jälkeen ja pelasimme hengettömästi viime pelin. Tähän otteluun tiesimme, että pitää tuoda kaikki panos ja kääntää kurssi 180 astetta siitä mitä pelasimme alkuviikosta, sillä se oli ihan luokaton esitys. Sen me teimme. Treenasimme todella kovaa ja pistimme paljon ylimääräistä työtä ja pidimme positiivisen mielen. Saimme käännettyä viime pelin laahustamisen sykkimiseen tähän peliin. Silloin, kun pelaamme aggressiivisesti ja otamme sen ensimmäisen kontaktin, niin silloin voitamme näitä pelejä. Porukkamme pystyy taistelemaan ihan mestaruudesta, ja tässä sen näimme. Me olemme ihan kärkipään joukkueita.

- En voi sanoa, että pelasimme hyvin tässä pelissä. Kuten sanoin, niin ihan puhtaasti taisteluvoitto. Vaikea matsi kummallakin puolella kenttää, mutta jos me jossain vaiheessa pelasimme hyvin ja fiksusti, niin jatkoajalla. Todella hyvää puolustusta, hyviä levypalloja ja olimme oikeassa paikassa.

- Sinetöin voiton, otin levypallon, he rikkoivat ja pistin pisteet päälle ja saimme voiton. Tupla-tupla oli siinä mielessä iso asia itselle, että se on ollut henkilökohtaisesti sellainen kompastuskivi, ettei ole aiemmin tullut sellaista aggressiivisuutta ja saanut itsestään irti sitä, että olisin lähtenyt levypalloille, vaikka jokainen koutsi on aina sitä toitottanut. Onneksi täällä Islannissa on löytynyt sellainen eri vaihde. Ehkä se paine luo sen, että pitää olla ulkomailla ammattilaisena ja hienoa, että on löytynyt se yksi vaihde lisää hakea niitä levypalloja ja tupla-tuplia. Kaikkeni teen, että joukkue voittaa, ja jos duunini on ottaa levypalloja, niin sitten niitä otan.

- Tosi hyvät fiilikset, sillä tarvitsimme tämän voiton. Nyt vain seuraavaa peliä kohti. Kaikki nämä ovat aika lailla samanlaisia pelejä ja samalla tavalla pitää jokaiseen peliin mennä, Hopkins mietiskeli ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Valtosen Manresan huippuvire sai jatkoa, kun joukkue nousi 16 pisteen takaa-ajoasemasta 82-79 (36-47)-voittoon Andorran vieraana. Valtonen oli jälleen joukkueensa tukipylväitä 10 pisteen, levypallon, syötön ja riiston tilastoilla. Manresa nousi sarjassa jo toiseksi.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Aapeli Alasen 24 pisteen ja 12 levypallon tupla-tupla eivät riittäneet siivittämään St. Pölteniä voittoon, kun joukkue koki kolmannen peräkkäisen tappionsa hävitessään Klosterneuburg Dukesille 73-80 (43-40). Alanen sai tilastoihinsa myös neljä syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Aleksi Koskisen johdatti Swans Gmundenin viidenteen peräkkäiseen voittoon Anton Mirolybovin ollessa vielä sairauslomalla, kun Swans voitti Kapfenberg Bullsin 76-66 (34-27). Swans on sarjassa toisena ja Alasen St. Pölten neljäntenä.
Ottelutilastot

Alexander Madsen oli edelleen sivussa VEF Riian kokoonpanosta, kun Latvian mestarin tie Mestarien liigassa tuli päätökseen 79-83 (37-44)-tappiolla ranskalaiselle Dijonille.
Ottelutilastot

Lassi Tuovi nousi Strasbourgin päävalmentajaksi korvatessaan Vincent Collet'n ja nyt hän kohtasi entisen "oppi-isänsä" ensimmäistä kertaa päävalmentajan roolissa, kun Strasbourg vieraili Boulogne-Levallois Metropolitansin kotisalissa. Collet'n valmentama sarjakärki oli niukasti Strasbourgia vahvempi voittaen 85-80 (44-39). Strasbourgin kokoonpanossa nähtiin myös Luukas Vaara, mutta hän ei saanut peliaikaa ottelussa. Strasbourg jatkaa sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolencin Les Sables hävisi kärkijoukkue Angersin vieraana 74-86. Dolenc kunnostautui levypalloissa kahmien niitä käsiinsä yhdeksän ja muuten tilastoiin kirjailtiin kolme pistettä, kaksi syöttöä ja levypallo. Les Sables on kahdeksantena.
Ottelutilastot

Murphyn veljekset olivat vauhdissa Japanin B2-liigassa, kun molemmat merkkauttivat 18 pistettä Fukushima Firebondsin voittaesa Koshigaya Alphasin 104-63 (51-25). Alex sai tililleen myös seitsemän levypalloa ja syötön, kun taas Erikille merkittiin viisi levypalloa, kolme syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Edon Maxhuni lähenteli tupla-tuplaa 15 syötöllä ja seitsemällä syötöllä, mutta Feyenoord nappasi kotikentällään 82-72 (44-40)-voiton. Maxhuni sai tilastoihinsa myös kaksi riistoa. Tappiosta huolimatta Heroes johtaa Hollannin lohkoa.
Ottelutilastot

 
12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

20.4.2023 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa ja Iisalon Bonn Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salinin edustama Teneriffa ja Tuomas Iisalon valmentama Bonn etenivät Mestarien liigan Final Four -lopputurnaukseen. Romaniassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin kausi tuli päätökseen.

13.4.2023 09:45 Suomalaiset ulkomailla

Tilanteet tasoittuivat Mestarien liigassa – puolivälieräparit venyivät ratkaisevaan otteluun

Mestarien liigan puolivälierät venyivät suomalaisten osalta kolmanteen peliin. Sasu Salinin Teneriffa ei saanut otteluparia katkaistua ja Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tärkeät voitot.

6.4.2023 09:25 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa tarrasi kiinni Mestarien liigan Final Fouriin - Madsenin ja Iisalon joukkueille tappio

Mestarien liigan puolivälierät saatiin käyntiin ja Sasu Salinin Teneriffa avasi voitolla. Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn kokivat avausotteluissaan tappiot.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

23.3.2023 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn lohkovoittoihin Mestarien liigassa – Palmi taas hurjana Romaniassa

Mestarien liigassa saatiin jatkolohkovaihe päätökseen ja kahdeksan parasta joukkuetta ovat selvillä. Suomalaisista pudotuspeleissä nähdään Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo. Topias Palmi oli taas iskussa Romaniassa heittäen 28 pistettä.

16.3.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon Bonn varmisti lohkovoiton Mestarien liigassa - Alexander Madsenin AEK sinetöi jatkopaikan

Tuomas Iisalon valmentama Bonn varmisti Mestarien liigan jatkolohkon voiton. Alexander Madsenin AEK sen sijaan varmisti paikan puolivälierissä.

9.3.2023 09:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn varmistivat puolivälieräpaikat Mestarien liigassa

Teneriffa jatkaa Mestarien liigan voiton puolustamista, kun se sinetöi paikan puolivälieriin. Saman tempun teki Tuomas Iisalon valmentama Bonn. He saattavat saada seuraa vielä Alexander Madsenin AEK:sta, joka otti ison voiton.

9.2.2023 09:10 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn kiinni jatkopaikassa Mestarien liigassa – Maxhuni ja Palmi tulikuumina

Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tukevat otteet jatkopaikoista. Edon Maxhunin 28 pisteen iltapuhde ja Topias Palmin 22 pistettä eivät sen sijaan riittäneet voittoihin FIBA Europe Cupissa.

2.2.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajille kovia pisteitä, hienoja voittoja ja kirveleviä tappiota eurokentillä

Susijengin pelaajat olivat vahvassa iskussa viikon peleissä Mestarien liigassa, FIBA Europe Cupissa ja kansallisissa sarjoissa. Topias Palmi ja Remu Raitanen rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja muutkin tositoimissa olleet pääsivät kymmenen paremmalle puolelle.

26.1.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoi jatkolohkovaihe – Maxhuni ja Palmi tehokkaina FIBA Europe Cupissa

Mestarien liigassa saatiin 16 parhaan joukkueen kesken pelattava jatkolohkovaihe käyntiin ja FIBA Europe Cupissa Edon Maxhuni piti Merlins Crailsheimin kiinni jatkopaikassa, kun taas Craiovan jatkohaaveet menivät Topias Palmin vahvasta pelistä huolimatta.

12.1.2023 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK raivasi tiensä jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK selvitti tiensä Mestarien liigan 16 parhaan jatkolohkovaiheeseen peitottuaan turkkilaisen Bursan toistamiseen. Ilon aiheisiin kuului myös Ilari Seppälän paluu pelikentille.

6.1.2023 10:42 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni palautti Merlinsin voittojen tielle

Edon Maxhuni aloitti vuotensa väkevästi, kun hän siivitti Merlins Crailsheimin takaisin voittojen tielle Saksan Bundesliigassa. Alexander Madsenin AEK otti tärkeän voiton Mestarien liigassa.

22.12.2022 08:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK hurjan nousun jälkeen jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK Ateena nousi jatkoon Mestarien liigan lohkovaiheesta. Sasu Salinin Teneriffa sen sijaan varmisti lohkovoiton.

15.12.2022 07:21 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni näpäytti entistä seuraansa – taikoi Merlinsille voiton loppuminuuteilla

Edon Maxhuni otti Merlins Crailsheimin reppuselkäänsä ja kantoi joukkueen voittoon entistä seuraansa Heroes Den Boschia vastaan FIBA Europe Cupin jatkolohkovaiheen avausottelussa. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti lohkovoiton.

8.12.2022 06:38 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo johdatti Bonnin lohkovoittoon Mestarien liigassa

Mestarien liigassa Tuomas Iisalon Bonn varmisti lohkovoiton voitettuaan omassa ottelussaan Pinar Karsiyakan ja Alexander Madsenin AEK voitti omassa ottelussaan Reggio Emilian. Samalla AEK piti jatkohaaveensa elossa.

1.12.2022 09:09 Suomalaiset ulkomailla

FIBA Europe Cupissa alkulohkovaihe päätökseen – Maxhunin, Palmin ja Hopkinsin joukkueet jatkoon

FIBA Europe Cupissa saatiin alkulohkovaiheet päätökseen ja suomalaispelaajista Shawn Hopkinsin, Topias Palmin ja Edon Maxhunin kamppailut jatkuvat jatkopeleissä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa on lähellä lohkovoittoa.

24.11.2022 07:37 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni juhli FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa – ”Iso voitto meille”

Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

27.10.2022 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset voittoisia FIBA Europe Cupissa

Viikolla pelattiin taas europelejä ja Elias Valtosen Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiovan tappiotili on koskematon FIBA Europe Cupissa ja Edon Maxhunin Merlins otti tärkeän avausvoiton.

Näytä lisää vastaavia