16-vuotiaiden vastus koveni Bosnia-Hertsegovinassa

21.6.2004 Suomen 16-vuotiaiden eli vuonna 1988 syntyneiden poikien maajoukkueen vastustajat Bosnia-Hertsegovinan kiertueella kovenivat, kun se kohtasi Doboj’n ja Tuzlan parhaimmistoa. Erityisesti tuzlalainen Sloboda-Dita tarjosi Suomelle esimakua hyvän koripallomaan ja -joukkueen pelaamisesta.

Suomi otti perjantaina Doboj’ssa mittaa FinDon joukkueesta. Suomalaisnuoret tulivat otteluun kahden helpohkosti voitetun ottelun jälkeen lepsulla asenteella ja saikin oppitunnin balkanilaisesta perusosaamisesta: heittämisestä. FinDo takoi ensimmäisellä jaksolla peräti 33 pistettä, joka tasaisella menolla olisi tiennyt 132 pisteen otteluvauhtia. Suomen yksi vastaan yksi -puolustaminen oli aneemista ja vastustaja pääsi rokottamaan ajoillaan. Pahimmillaan Suomi oli tappiolla ottelussa 26 pistettä, kunnes aloitti kirinsä toisen jakson loppupuolella.

Suomen puolustuspeli parani ja hyökkäyksessä tehoja tuli laajalta rintamalta. Kun peliä oli jäljellä vajaat neljä minuuttia, nousi Suomi tasalukemiin 82-82 Petteri Koposen nostolla. Minuuttia myöhemmin tilanne oli vielä tasan 85-85. Ohjat otti kuitenkin viimeisten minuuttien aikana käsiinsä FinDon taitava, vuonna 1987 syntynyt, takamies Bojan Starcevic, joka vahvoilla yksilösuorituksillaan käänsi voiton kotijoukkueelle. FinDo korjasi pelin nimiinsä lukemin 93-87.

Lauantaina Salinas Falconss osoittautui köykäiseksi vastukseksi. Suomen joukkueen vaikeudet ainoastaan yksilösuorituksiin turvautuneen vastustajan pysyttämisessä sekä oman hyökkäyksen rakentelussa pitivät ottelun tiukkana yllättävän pitkään. Suomi mm. menetti pallon avausneljänneksellä 11 kertaa, mutta johti silti kymmenen minuutin jälkeen 20-11. Kontrolli hävisi myös kolmannella jaksolla, jolloin Salinas nousi parhaimmillaan neljän pisteen päähän (39-43). Päätösjaksolla voiton varmisti nopean hyökkäyksen löytyminen sekä onnistuneet kaukoheitot. Ottelussa 12 pistettä heittänyt Sami Marouf teki pisteistään valtaosan viimeisellä neljänneksellä. Sad Niskanen pääsi lähelle ns. "tripla-tuplaa" 15 pisteellään, 16 levypallollaan ja seitsemällä riistollaan. Kapteeni Aleksi Huuskonen taisteli joukkueelle 18 pistettä.

Sunnuntain vastustaja Sloboda-Dita oli Bosnia-turneen selkeästi fyysisin joukkue tähän mennessä. Tuzlalaiset rynnivät väkivahvasti hyökkäyslevypalloihin ja Suomi oli hätää kärsimässä. Sloboda-Dita pelasi kaiken kaikkiaan kovaotteista ja yritteliästä koripalloa tarjoten hyvän herätyksen suomalaisnuorille sulkupelin tärkeydestä levypallokahinoissa. Sloboda-Dita vei ottelussa 20 hyökkäyspään levyriä, kun Suomi sai pelissä haltuunsa yhteensä 24 irtopalloa. Sisäpelin dominoinnillaan Suomen vastus meni kolmannella jaksolla 63-48-johtoon. Paikkapuolustukseen siirtyminen tukahdutti Sloboda-Ditan pahimman rynnistyksen korille, mutta hyvän joukkueen tavoin se löysi lääkkeet ongelmiinsa. Sloboda-Dita ryhtyi upottamaan vaikeista paikoista kaukoheittoja ja vei pelin lukemin 83-66. Suomi ei saanut kaukoheittopeliään toimimaan missään vaiheessa ja kolmosten osumatarkkuus jäikin vaatimattomaan 19 prosenttiin (3/16).

Suomen kiertue Bosnia-Hertsegovinassa jatkuu vielä kolmella ottelulla Srebrenikin, Ugljevikin ja Doboj’n kaupungeissa. Suomen kohtaamat joukkueet ovat vuosina 1987 ja 1988 syntyneistä pelaajista koottuja seura- ja kaupunkijoukkueita. Bosnian-kiertue on 16-vuotiaiden maajoukkueelle osa valmistautumista B-divisioonan EM-kisoihin, jotka pelataan Englannin Brightonissa 6.-15.8. EM-kisoissa Suomi kohtaa isäntämaa Englannin lisäksi Hollannin, Irlannin, Islannin, Itävallan, Makedonian, Ruotsin, Tshekin ja Unkarin.

/3 riistoa

Lepovuorossa Altti Iiskola, Petrus Heinonen, Kim Sivén. Suomen heittoprosentit: 1P 63 % (15/24), 2P 47 % (21/44), 3P 45 % (10/22).

6/12

Lepovuorossa Tuomas Järvinen, Eero Hautaniemi, Henri Kämärä. Suomen heittoprosentit: 1P 42 % (10/29), 2P 55 % (26/47), 3P 19 % (3/16).

/3 syöttöä

Lepovuorossa Tuomas Tenkanen, Jere Päivinen, Petri Heinonen. Suomen heittoprosentit: 1P 60 % (17/28), 2P 44 % (20/43), 3P 19 % (3/16).

Lisätietoja: /maajoukkueet/poikien_maajoukkueet/16-vuotiaat_pojat/

1.7.2018 23:51 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Viroa vastaan

Suomen nuorisomaajoukkueista 18- ja 16-vuotiaat tytöt jatkavat tappiottomina Pohjoismaiden mestaruuskisojen toiseksi viimeisenä päivänä. Sudenpentujen kokonaissaldo Viroa vastaan oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

30.6.2018 23:20 Sudenpennut

Kolme joukkueellista Sudenpentuja jatkaa puhtaalla pelillä PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmantena päivänä nähtiin Suomelta kolme voittoa neljästä Tanskasta. Voittojen myötä kolme Suomen nuorisomaajoukkuetta jatkaa PM-kisoissa ilman tappioita.

30.6.2018 00:27 Sudenpennut

Sudenpennut löylytti Norjaa neljästi PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä todistettiin Sudenpentujen puhdasta päivää, kun jokainen neljästä ikäluokasta pieksi Norjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

28.6.2018 22:15 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme Islannin päänahkaa PM-kisojen avauspäivänä

Suomen 18- ja 16-vuotiaat tytöt sekä pojat käynnistivät Pohjoismaiden mestaruuden tavoittelun Kisakallion Susi Training Centerissä tänään torstaina. PM-kisojen avauspäivän saldo Islantia vastaan oli Sudenpennuille kolme voittoa neljästä.

27.6.2018 10:25 Pääjuttu

Suomen nuorisomaajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden mestaruudesta Kisakalliossa

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta 28.6.-2.7. Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisoihin ottaa osaa Suomen lisäksi Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti.

17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

20.8.2017 Maaottelu

16-vuotiaat tytöt kahdeksan parhaan joukkoon EM-kisoissa, 16-vuotiaiden poikien EM-kisat päätökseen

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue varmisti paikkansa B-divisioonan EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon selättämällä Norjan selkeästi 23-58 (11-42). Suomen 16-vuotiaat pojat voittivat EM-kisojen viimeisessä ottelussaan Venäjän.