BC Nokia rynnisti murskavoitolla puolivälieriin – Kataja nappasi kotiedun

16.4.2019 21:19 Ura Basketin kausi jatkuu vielä karsinaotteluiden merkeissä.

BC Nokia ja Sean O'Mara pääsevät haastamaan puolivälierissä Juho Nenosen Vilpasta. Kuva: Ville Vuorinen

BC Nokia teki kovan tempun ja piti kynsin hampain kiinni viimeisestä pudotuspelipaikasta. Nokialaisjoukkue haki sarjapisteet Helsinkin Seagullsin kotipesästä koriluvuin 63–87 (33–42).

Vierasvoittonsa turvin BC Nokia piti niukin naukin Lapuan Kobrat takanaan. BC Nokia pääsee puolivälieriin kahdeksannelta sijalta. Vastaan asettuu runkosarjan ykkönen, Salon Vilpas.

– Peli oli kahden vajaan kokoonpanon kamppailu. Välillä näytti siltä, että pelissä tuli karmaisevia mokia molemmissa päissä kenttää molemmilta joukkueilta. Tällä esityksellä ja tekemisellä me nyt ansaitsimme kahdeksannen sijan. Pääsemme nyt haastamaan suurta ja mahtavaa Salon Vilpasta, BC Nokian käskyttäjä Tero Vasell hehkutti.

Ennen päätöskierrosta Seagulls oli jo varmistanut seitsemännen sijansa. Niinpä helsinkiläisjoukkue pystyi lepuuttamaan puolikuntoisia pelaajiaan, kuten Juwan Statenia ja Chris Ortizia. Seagullsin puolivälierät alkavat perjantaina Kauhajoella Karhu Basketin vieraana.

– Onnittelut Nokialle. He pelasivat selkä seinää vasten hyvin. Tietysti se näkyi, että meillä ei enää panosta ollut. Se ei kuitenkaan parasta mahdollista valmistautumista ole, että heitämme lay-uppeja ohi. Jokainen vähän suojelee itseään, kun tietää, että playoffit on tulossa, Seagullsin valmentaja Mikko Larkas kertoi.

– Siellä täytyy täydellinen onnistuminen saada, että pystymme Kauhajoen tiputtamaan. Jos aiomme yhdenkin ottelun voittaa, niin sen täytyy olla erinomaisesti pelattu. Isona altavastaajana lähdetään. Jokaisesta matsista lähdetään taistelemaan ja tekemään gameplania peli kerrallaan. Toivottavasti saamme jätkiä takaisin parketin puolelle ja saadaan mahdollisimman pitkä kevät.

Myös BC Nokialla oli tiistaina merkittäviä poissaoloja. Muun muassa Juan Davis Jr ja Niko Mattila eivät pystyneet joukkuettaan kentällä auttamaan.

BC Nokia otti kuitenkin lopulta selvän murskavoiton Seagullsin vieraana. Seagullsin runkosarja päättyikin neljään peräkkäiseen tappioon.

Seagullsin parhaat olivat Tuukka Kotti (16/9/4r) ja Wayne Blacshear (12/0). BC Nokian puolivälieriin raahasivat etenkin Sean O’Mara (27/10/3s) ja Teemu Sulonen (18/3/3s). Myös Dragan Labovic (15/9) teki osuutensa mallikaasti.

Seagulls lähtee haastamaan hallitsevaa Suomen mestaria epävarmoista lähtökohdista loukkaantumisten takia. Myös BC Nokialta vaaditaan valtavaa venymistä, mikäli Vilpas aiotaan pistää ahtaalle.

Ottelutilasto

Kobrat jäi tylysti yhdeksänneksi, Ura karsintoihin

Lapuan Kobrat suoriutui päätöskierroksen ottelustaan kunnialla kukistamalla kotiparketillaan Kaarinan Ura Basketin 102–88 (54–41).

Kaikesta huolimatta Lapuan parketilla oli ottelun jälkeen kaksi hyvin pettynyttä joukkuetta. Kun BC Nokia voitti oman ottelunsa Helsingissä, jäi Kobrat juuri ja juuri ulos pudotuspeleistä. Uralle tappio sen sijaan tiesi kauden jatkumista muutamalla viikolla karsintaotteluiden merkeissä.

– Liian monta kertaa tällä kaudella meitä vastaan on tehty yli sata pistettä. Kaikki kunnia Lapualle, olen sitä mieltä, että he olisivat ansainneet pudotuspelipaikan. Varsinkin Nenad Stefanovicin tulon jälkeen he ovat pelanneet hyvin, Uran sentteri Mikael Sandberg kehaisi.

Myös Kobrien pelaajistosta kiiteltiin kovasti Stefanovicin panosta. Helmikuussa Kobrien valmennusvastuun ottanut Steafanovic johdatti joukkonsa putoamistaistelusta aivan pudotuspelien kynnykselle.

– Haluan kiittää Nenadia. Menimme hänen alaisuudessaan jatkuvasti eteenpäin. Itsekin kehityin harppauksin hänen opissaan. Loppukauteen voi olla tyytyväinen, tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen, 31 pistettä tehtaillut Jaron Hopkins (31/7/7s) mietti.

Kobrat kasasi lopulta runkosarjassa 16 voittoa. Matkaa pudotuspeleihin jäi lopulta vain yksi voitto.

– Kyllä olen pettynyt. Onnittelut Nokialle. Toivotaan, että he haastavat Vilpasta tosissaan, Stefanovic toivotti.

– Kauden viimeisessä pelissä kauden eniten syöttöjä, 23 kappaletta. Siihen voi olla tyytyväinen.

Stefanovic oli hyvin mielissään tuloksesta, mitä hänen johtamansa Kobrat sai aikaan. Kobrat voitti Stefanovicin alaisuudessa 13 pelistä seitsemän.

– Minulla on ollut tässä kolme vuotta aikaa opiskella korista. Se mielestäni näkyi tässä kahden kuukauden aikana. Olin valmentajana valmiimpi kuin edellisellä kerralla. Katsotaan, mitä ensi kaudella tapahtuu.

Uralla on edessään vielä karsintaottelut Divisioona A:n toiseksi sijoittunutta vastaan. Sarjanousijan ensimmäinen kausi Korisliigassa oli repaleinen ja hankala. Yhdeksän voittoa 40 ottelusta on kaarinalaisjoukkueelle pettymys.

– Sitä saa, mitä tilaa. Fakta on, että debyyttikausi Korisliigassa ei ollut millään tavoin kovinkaan onnistunut. Tulos on ansaittu, Uran päävalmentaja Kristian Palotie myönsi.

– Uskon ja toivon kuitenkin, että jatkamme myös ensi kaudella tässä sarjassa. Tämä oli hienon Korisliiga-tarinan hankala alku. Ensi kaudelle eri ilmeellä, Palotie maalaili.

Kobrilla Hopkinsin lisäksi viimeisessä ottelussa onnistuivat Zane Waterman (19/6), Larry Anderson (18/8/6s), Khalil Small (14/3/5s) ja Lauri Toivonen (11/4/3s). Uran tehomiehinä häärivät entisessä kotisalissaan pelanneet Jesse Perry (27/10) ja Stephen Croone (24/5/7s).

Ottelutilasto

Vaikka kapteeni Lauri Toivonen ja Kobrat nappasivat viimeisestä viidestä pelistä neljä voittoa, jäi pudotuspelit haaveeksi. Kuva: Pasi Ahola

Kataja pääsee puolivälieriin kotiedun turvin

Joensuun Kataja Basket onnistui nostamaan päätöskierrokselle sarjasijoitustaan yhdellä pykälällä, kun vierailija Kauhajoen Karhu Basket kaatui 85–65 (37–32).

Voitto nosti Katajan neljänneksi ohi Kotkan KTP-Basketin. Kataja pääsee siis puolivälieriin kotiedun avittamana juuri KTP:tä vastaan.

Jo runkosarjan toisen sijansa varmistanut hallitseva Suomen mestari saapui Joensuuhun pahasti siipirikkoisena. Poissa olivat kokoonpanosta muun muassa Greg Mangano, Cameron Jones, Antti Niskanen ja Okko Järvi.

Lähes täydellä miehistöllään operoinut Kataja repi eroa tasaisesti toisesta jaksosta lähtien. Katajan parhaat olivat Ilari Seppälä (18/4/7s) ja Adrian Diaz (22/7).

Karhu Basketilta parhaat tilastot kasasivat Rene Rougeau (15/12) ja Marvin Singleton Jr. (13/4/5s).

Kataja siis aloittaa puolivälierät kotiparketillaan KTP:tä vastaan. Karhu Basket saa puolestaan vieraakseen Helsinki Seagullsin.

Ottelutilasto

Vilpas päätti runkosarjan 33. voittoonsa

Päätöskierroksen ainoassa sijoitusten kannalta merkityksettömässä ottelussa runkosarjan valtias Salon Vilpas kaatoi jo kuudennen sijansa varmistaneen Kouvolan Kouvot 109–86 (54–45).

Molemmat joukkueet lepuuttivat ottelussa muutamia avainpelaajiaan perjantaina alkavia pudotuspelejä silmällä pitäen. Vilppaalta olivat sivussa muun muassa Teemu Rannikko ja Mikko Koivisto, Kouvoilta tuore kansanedustaja Ville Kaunisto ja David Gonzalvez.

Runsaskorisen ottelun vei lopulta nimiinsä Vilpas, joka näin kasasi runkosarjassa komeat 33 voittoa 40 ottelustaan. Kouvojen saldoksi tuli lopulta 19 voittoa ja 21 tappiota.

Päätöskierroksen komeimmista tehoista vastasivat Vilppaalta Jamie Skeen (18/9), Antonio Ballard (18/5/3s), Aatu Kivimäki (18/3/3r) ja Reggie Dillard (18/1/3s). Kouvoilta Brian Asbury (23/3) ja E.C. Matthews (22/3/5s) kirjauttivat komeimmat tilastorivin.

Vilpas aloittaa puolivälieräsarjansa kotikentällään BC Nokiaa vastaan. Kouvot sen sijaan starttaa oman pudotuspeliurakkansa Tampereella Pyrinnön vieraana.

Ottelutilasto

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia