Bisons katkaisi KTP:n voittokulun

16.1.2015 Kovaa nousua Korisliigassa tekevä Loimaan Bisons katkaisi sarjaa johtavan KTP:n seitsemän pelin voittoputken perjantaina Kotkassa tylysti 88-70 (42-36). Kierroksen muissa otteluissa voitot nappasivat Salon Vilpas, Kouvot ja Kataja Basket.

Ian Hummer teki 20 pistettä, kun Bisons katkaisi KTP:n voittoputken...

... mutta työmyyrä Ville Mäkäläinen ansaitsi Bisons-luotsi Greg Gibsonin kehut panoksestaan.

Jason Conley ja Kouvot veivät Honkaa Kouvolassa.

Robert Arnold jakoi 10 syöttöä Katajalle Seagullsia vastaan. Kuvat: Kai Kilappa & Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.


Tappio oli viimeksi marraskuun lopulla hävinneelle KTP:lle vasta kauden toinen Kotkassa. Sarjakärki hävisi ensi kerran kotonaan lokakuun puolivälissä Hongalle.
 

Harvinaisen kaksijakoisessa pelissä KTP voitti ensimmäisen neljänneksen 28-15. Voimasuhteet vaihtuivat täysin, kun Bisons vei toisen jakson peräti 27-8 ja kolmannenkin 25-12. Peli ratkesi viimeistään päätösjakson alussa, kun vierasjohto repesi 27 pisteeseen.
 

- Emme olleet lainkaan valmiita pelin alussa aivan kuten viimeksikin KTP:tä vastaan. Ensimmäisen jakson jälkeen pelasimme kuitenkin kauden ehkä tähän asti parhaan neljänneksemme, joka käänsi pelin. Heikon alun jälkeen olimme riittävän aggressiivisia sekä hyökkäys- että puolustuspäässä, totesi Bisonsin valmentaja Greg Gibson ja kehui etenkin joukkueen työmyyrää Ville Mäkäläistä.
 

Kauhajoen Karhun kanssa tasapisteisiin kakkoseksi nousseen Bisonsin tehokkaimpia olivat Ian Hummer 20:llä ja Tuukka Kotti 15 pisteellä.
 

Kauden pienimpiin pisteisiinsä jääneestä KTP:stä Brandon Jefferson teki 20 ja Kenneth Simms 16 pistettä.

 

 

Pyrinnöllä yhä vaikeaa vieraissa

 

Tampereen Pyrinnön vieraspelien tuska jatkui Salossa, jossa Vilpas vei voiton 72-52 (32-30).
 

Neljännen peräkkäisen tappion kärsinyt Pyrintö on voittanut tällä kaudella vain yhden vieraspelin.

Ottelu pysyi tasaisena kolmannen jakson puoliväliin, jonka jälkeen Vilpas vei loppupelin 31-12.
 

Sami Ikävalko heitti Vilppaalle 21 pistettä ja William Walker kahmi 19 levypalloa. Vaisusta Pyrinnöstä vain Antero Lehto pääsi kaksinumeroisiin lukemiin 16 pisteellä.

 


Kouvot selätti Hongan kotonaan
 

Kouvot jatkoi kotipelissään Tapiolan Hongan tappioita 95-73 (36-31) -tuloksella. Peli pysyi pitkään tasaisena, kunnes Honka väsähti viimeisellä jaksolla, jonka Kouvot vei 38-22.
 

Kouvojen uusista pelaajista Kouvolaan palannut Matthew Gibson oli tehokkain 19 pisteellä. Toinen tulokas Andre Williamson keräsi 15 pistettä.
 

Edellispelissä kymmenen ottelun tappioputkensa katkaisseesta Hongasta Henri Niemistö teki kauden ennätyspisteensä 17. Honka jatkaa yhä ilman Ronnie Clarkia eikä pari kuukautta sairaslistalla olleen tehomiehen tilalle ole saatu tuuraajaakaan.

 


Katajalle selvä voitto Seagullsista
 

Joensuun Kataja otti helpon kotivoiton Helsinki Seagullsista pistein 88-64 (47-36). Kataja johti koko ajan ja hankki ratkaisevan eron kolmannen jakson 25-10 -voitolla.

- Seagulls pelaa kovaa ja ottelu ei ollut niin helppo kun miltä ehkä näytti. Pystyimme kuitenkin vastaamaan kovuuteen ja saimme liikutettua palloa hyökkäyksessä. Tällä hetkellä näyttää ihan hyvältä, Katajan päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.

Ken Horton heitti Katajalle 25 ja Tim Knight 20 pistettä. Seagullsista pääsi kymmenen pisteen yli vain Melsahn Basabe 19 pisteellä.

 

 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia