Bisons uudenvuodenviettoon puhtaalla pelillä

30.12.2013 23:05 Nilan Bisonsin uskomaton voittosuora taipui jo toisessa perättäisessä runkosarjaottelussa mutta ei katkennut, kun Salon Vilpas haastoi hallitsevan mestarin maanantai-iltana Loimaalla. Parhaimmillaan 19 pisteen takaa-ajoasemassa ollut Bisons kaivautui lopulta pinnalle ja upotti Vilppaan viikinkipurren pistein 63–60 (26–42) kirjauttaen 16. perättäisen voittonsa.

John Williamson oli Bisonsin pistenikkari joukkueen 16. perättäisvoitossa.

KTP murjoi Katajan tehopelaajinaan Jukka Matinen..

..ja Michael Pounds.

Antero Lehdon Pyrintö ei suostunut häviämään Hongalle.

Josh Dollard piiskasi Korihait karkuun Lappeenrannan Namikalta.

Markus Molenius syttyi tuleen loppuhetkillä Kouvoja vastaan.

Roope Suonio esitti kauden parastaan Korikobrat-voitossa. Kuvat: Matti O. Koskinen, Kai Kilappa & Francois Perthuis.

Vilpas masensi Bisonsin Lounais-Suomen hegemoniaottelun ensimmäisellä puoliajalla onnistuneella palloscreenien puolustuksellaan, joka vei kotijoukkueelta täysin tilan pois. Kun Vilpas sai vielä nostettua tukun taistelukoreja hyökkäyslevypalloista sekä upotti kaukoheittonsakin hyvin prosentein, johtivat salolaiset Loimaan Liikuntahallilla parhaimmillaan 19 pisteellä.

Bisons ei pelin toisella puoliajalla onnistunut heittopelissään mainittavasti paremmin, mutta alkoi kuroa eroa umpeen kolmannesta jaksosta alkaen tiivistyneellä joukkuepuolustuksellaan. Loimaalaiset nousivat johtoon Tuukka Kotin kakkosella heti neljännen jakson alussa.

Vilpas pysyi kuitenkin pelissä mukana loppuun asti ja Marcus Relphordella oli mahdollisuus nostaa puolinopealla joukkueensa johtoon vain neljä sekuntia ennen loppua. Relphorden layup-yritys kuitenkin lipui eturaudan kautta ulos ja Bisons varmisteli voittonsa John Williamsonin vapaaheitoilla.

Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson ripitti kuitenkin omiaan kovasanaisesti taiston tauottua.

– Jokaista vastustajaa on kunnioitettava, emmekä tehneet niin. Tulimme peliin kuin Euroopan omistajat ja oli todellinen onnenkantamoinen, että pystyimme voittamaan tänään. Sanoin pukukopissa, että emme mielestänne ansainneet voittoa tänään, mutta otamme voiton kiitollisuudella vastaan.

Isot miehet Tuukka Kotti (18/9/3 riistoa) ja John Williamson (22/5/3 syöttöä) villitsivät kotiveräjää tällä kertaa.

Taisteluilmettä uhkuneesta Vilppaasta Shawn Atupem (14/7), Eero Lehtinen (12/4) ja Joseph Harris (6/10) olivat pirteimmät ja Vesa-Pekka Laine (7/0) yllätti kotiyleisön rohkealla pelillään.

Bisons voitti syyskauden kaikki 16 otteluaan. Edellisen kerran loimaalaiset ovat hävinneet runkosarjapelin 6. maaliskuuta, joten Bisonsin runkosarjavoittojen putki on nyt jo 26 ottelun mittainen.

Sisuuntunut KTP riepotteli Katajaa

Lauantaina yllätystappion Lapualla kärsinyt KTP-Basket pesi kasvonsa pienintä huokosta myöten pyörittelemällä Karhuvuoren Steveco Areenalla Joensuun Kataja Basketia lukemin 100–84 (49–25), jotka mairittelevat vierasjoukkuetta.

KTP väänsi vajaamiehisestä Katajasta peli-ilon pois heti ensi minuuteilta alkaen. Joensuulaisten alamäki kiteytyi toiseen neljännekseen, jonka KTP rallatteli nimiinsä iloisesti 20-8. Sami Toiviaisen iskuryhmä johti joensuulaisia parhaimmillaan jopa 34 pisteellä, kunnes Kataja viimein virkosi päätösneljänneksellä jonka aikana joukkue paukutti 40 pistettä.

– Pelasimme ensimmäiset 30 minuuttia varmasti KTP:n tämän kauden parasta peliä. Ottelua ei olisi saanut lopettaa tuolla tavalla, mutta enemmän jäivät lämmittämään ne 30 minuuttia, jolloin koko joukkue pelasi aggressiivisesti sovitulla taktiikalla, kehui Toiviainen.

KTP nautiskeli voittonsa laajalla rintamalla. Jukka Matinen (21/4) johti ilotulitusta perässään Michael Pounds (15/0/3 syöttöä), Ryan Ayers (14/6), Chris Owens (13/7/3 syöttöä), Sharaud Curry (11/2) ja Aleksi Akpaso (10/1).

Alex Wesbyn (18/10) peli-ilme oli joensuulaisittain paras.

Pyrintö sivalsi sinnikästä Honkaa Pyynikillä

Kaikki kuluvan kauden kotiottelunsa niin Korisliigassa kuin Baltian liigassakin voittaneen Tampereen Pyrinnön voittoputki joutui koetukselle maanantaina, kun Tapiolan Honka saapui taloon.

Taktisesti erinomaista koripalloa läpi syksyn pelannut Pyrintö joutui haastajan rooliin, kun Honka tuntui olevan Pyynikin ”koripalloshakissa” alituiseen tamperelaisia edellä löytämällä jatkuvasti vastalääkkeen Pyrinnön käärmeliemiin.

Honka hallitsi päätösneljännestä hienokseltaan ja siirtyi Anton Odabasin onnistumisilla 86–90-johtoon kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua. Pyrintö löysi kuitenkin tutun hurmoksensa kotiyleisönsä edessä ja tasoitettua erinomaisten puolustusten jälkeen pelin löysi sankarinsa, kun Osku Heinonen tälläsi kolmosella kotijoukkueen 93–90-johtoon juuri ennen viimeisen minuutin alkua.

Pyrintö sieppasi lopulta kauden 16. voittonsa pistein 94–90 (53–50).

– Vastustaja haastoi meidät todella hyvin ja löysi aina jutun, joka toimi. Lopussa tiesimme, että kunhan olemme kärsivällisiä ja pelaamme pallonhallinta kerrallaan, saamme vielä tarpeeksi eroa Honkaan. Kun eroa oli viisi pistettä vastustajan hyväksi, aikalisällä pelaajien silmistä näki, että tämä ottelu tullaan voittamaan, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola kiitteli.

Kaikki kolme kolmostaan upottaneen Osku Heinosen (11/1) lisäksi Damon Williams (20/10), Antero Lehto (21/2/5 syöttöä) ja BJ Raymond (23/6) muodostivat Pyrinnön purukaluston.

Ilman Jaraun Burrowsia pelanneesta Hongasta Tuomas Iisalo (23/5/5 syöttöä), Brady Morningstar (20/6/3 riistoa) ja Anton Odabasi (16/5) olivat erinomaisia.

Korihaille vihdoin voitto

Uudenkaupungin Korihait sai poikki viiden pelin tappioputkensa ja joulukuussa uusittu valmennusjohto kuittasi ensimmäisen voittonsa Korihaiden kaataessa kotonaan Namika Lappeenrannan 79–67 (40–26).

Korihait puolusti erinomaisesti ottelun avauspuoliskolla ja sai eteläkarjalaisten joukkuehyökkäyksen takkuamaan pahanlaisesti.

Pohitullin kotikatsojien ohimoille nousi kuitenkin kylmää hikeä, kun Namikan tehomies Todd Brown alkoi vertyä. Brown johdatti vieraat 19 pisteen takaa pisteen päähän (60–59), kun peliaikaa oli jäljellä enää viitisen minuuttia.

Sami Ikävalkon onnistuneen kolmosen myötä Korihait vei kuitenkin pariminuuttisen 9-0 ja sieppasi kauden neljännen voittonsa.

Korihaiden ylivoimainen ykkönen oli Josh Dollard (26/10/6 syöttöä/3 riistoa), jota Sami Ikävalko (14/1/3 syöttöä), James Padgett (13/13) ja Mikko Jalonen (11/2/4 syöttöä) tahdittivat.

Lappeenrantalaisista amerikkalaiset Todd Brown (22/1/3 riistoa), Greg Logins (16/4) ja Brandon McKnight (15/6/3 riistoa) olivat taas parhaat.

Karhu raateli Kouvot päätösneljänneksellä

Ville Kauniston paluun jälkeen uuden pelivireen löytänyt Kouvolan Kouvot haastoi Kauhajoen Karhun tasaiseen taisteluun sarjapisteistä maanantaina Pohjanmaalla.

Otsojen kohtaaminen eteni tasaisissa merkeissä aina päätösjakson alkuun asti, jolloin Karhu piti Kouvoihin yhden pisteen hajurakoa tilanteessa 61–60.

Karhun räjäyttäjänä kunnostautui Markus Molenius, joka pussitti lähes perättäisissä hyökkäyksissä pohjanmaalaisten seuraavat kahdeksan pistettä. Kouvot nousi Moleniuksen hurmoskorien jälkeen vielä kolmen pisteen päähän, kunnes Henri Hirvikosken onnistunut kolmonen lähetti Karhun loppurynnistykselle.

Erinomaisen päätösjakson (26–13) myötä Karhu sieppasi lopulta 85–71 (38–38)-voiton.

Kentän hahmo oli Karhun Andre Williamson (27/8/2 blokkia), ja hänen maanmiehensä Antwine Williams (13/5/7 syöttöä) ja Quincy Hankins-Cole (14/6) käärivät myös kaksinumeroiset Moleniuksen (11/3) lisäksi.

Kouvojen kolme kovaa olivat Justin Hawkins (24/9), Ville Kaunisto (23/10) ja Delvon Johnson (14/10).

Namika Lahti kesytti pirteät Kobrat

Edellisellä runkosarjakierroksella vakuuttavan kotivoiton KTP-Basketista hakenut Lapuan Korikobrat oli lamaannuttaa myrkyllään tällä kertaa Namika Lahden.

Uudet amerikkalaispelaajat Kyle Fogg ja Jesse Perry pitivät onnistumisillaan kotijoukkuetta pilkkanaan hulppeassa Lahden Suurhallissa ottelun avauspuoliskolla, kun taas Namikalla oli suuria vaikeuksia saada hyökkäyspeliään käynnistymään.

Namika virkosi kuitenkin vähitellen kolmannella jaksolla petrattuaan puolustustyöskentelyään, jonka jälkeen pelin neljännellä jaksolla nähtiin todellinen kori-ilottelu joukkueiden takoessa kahteen pekkaan 75 pistettä.

Lahtelaisvoitosta ei päätösjaksolla ollut enää epäselvyyttä, kun kotijoukkue vei jakson avausminuutit 15-3 ja päätti koko pelin 97–90 (38–40)-voittoon.

Robert Arnold (29/9/2 blokkia) ja Dan Oppland (27/7) olivat Namikan tehoduo. Kotimaisesta osastosta Roope Suonio (14/4/3 syöttöä) esitti kauden parastaan.

Lapualaiset marssivat Kyle Foggin (36/3/4 riistoa) ja Jesse Perryn (24/8) varassa.

(Basket.fi-STT)

Lisätietoja: Korisliiga

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.