Bisonsille suurvoitto Pyrinnöstä

13.3.2013 Loimaan Liikuntahallilla nähtiin jälleen keskiviikkona kiihkeä kärkikamppailu vanhojen kiistakumppanusten kesken, kun Nilan Bisons ja Tampereen Pyrintö ottivat yhteen. Ottelu päättyi Bisonsin selkeään 110–92 (53–50)-voittoon. Tunnelma tiivistyi myös pudotuspeliviivan tuntumassa Korihaiden ja Korikobrien kesken, ja Namika Lahti saavutti FoKoPoa häntäpäässä.

Martin Zenon Bisons nautiskeli 18 pisteen voiton Pyrinnöstä.

Dominique Colemanin Korikobrat oli hurjana LrNMKY:a vastaan.

Jussi Eskola sivalsi Korihaita seitsemällä kolmosella.

Devonne Giles oli pitelemätön FoKoPoa vastaan.

Louis Johnsonin Namika Lahti hiipi voiton päähän FoKoPosta jumbosijalla. Kuvat: Eveliina Toivola & Kai Kilappa.

Pyrintö oli Loimaalla terävä jo alussa ja hankkiutui nopeaan kymmenen pisteen johtoon, kunnes osat vaihtuivat toisella jaksolla täydellisesti Bisonsin saatua kaukoheittopelinsä kuntoon.

 

Bisons nousi kolmannella jaksolla kymmenen pisteen johtoon, mutta Pyrintö hiipi päätösjakson lähestyessä vielä kuuden pisteen päähän. Lopulta ero repesi, kun Bisonsin vapauttavien korien jälkeen tamperelaisten tekniset virheet johdattivat kotijoukkueen pelaajat vapaaheittoviivalle. Bisons nujersi Pyrinnön lopulta 18 pisteellä.

 

– Tämä oli kirjaimellisesti iso voitto ja olen peliin tyytyväinen. Olimme alussa vaikeuksissa, mutta aina kun pääsemme oikeaan rytmiin ja puolustus alkaa toimia, pärjäämme kyllä, iloitsi Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson.

 

Bisonsista Jeb Ivey (32/3/9 syöttöä) kairasi seitsemän kolmosta. Martin Zeno (28/4/3 riistoa/3 blokkia) oli myös erinomainen. Lisäksi Matti Nuutinen (19/9/3 syöttöä), Ville Mäkäläinen (11/6) sekä Ryan McDade (10/9) pelasivat vahvan pelin.

 

Pyrinnön tehokkaimmat olivat Carl Lindbom (24/2), LaMonte Ulmer (20/4), Antero Lehto (18/3/8 syöttöä) ja Damon Williams (11/10/7 syöttöä).

 

Lapualaisille selkävoitto LrNMKY:stä

 

Lapuan Korikobrat jatkaa edelleen pudotuspelipaikan metsästämistä. Pohjanmaalaiset löylyttivät kotikentällään Lappeenrannan NMKY:ta pistein 98–83 (56–28).

 

Kotijoukkue sai tavaramerkkinsä heittosirkuksen päälle aivan ottelun alusta alkaen ja karkasi kolmannen jakson alussa parhaimmillaan 31 pisteen johtoon. Puoliajalla Korikobrat oli upottanut kakkosistaan 77,3% ja kolmosistaan 53,8%.

 

Vieraat pelasivat pelin loppuun asti ja kuroivat vielä eron 15 pisteeseen, mutta lapualaisvoitto ei ollut missään vaiheessa epävarma.

 

– Joukkueemme tautiluokitus on skitsofrenia. Ikinä ei osaa ennustaa, että millainen esitys on tulossa. Meillä on hyviä yksilöitä ja kun saamme heidät pelaamaan noin yhteen kuin ensimmäisellä puolikkaalla, niin tekeminen on viihdyttävän näköistä ja ennen kaikkea tehokasta, Korikobrien päävalmentaja Nenad Stefanovic sanaili.

 

Samuel Haanpää (20/5) oli taas lapualaisten ykkösase. Dwight Tolbert (17/8/4 syöttöä/3 riistoa), Aleksi Huuskonen (18/2), Trey Hampton (15/4/3 syöttöä) ja tripla-tuplan lähettyvillä hiiviskellyt Dominique Coleman (13/9/9 syöttöä) onnistuivat myös mainiosti.

 

Vieraista erottuivat tuttuun tapaan Jason Conley (19/6/3 syöttöä) ja Matt Gibson (16/4/8 syöttöä).

 

Eskolan kolmoset upottivat Korihait

 

Lapuan Korikobrat sai pudotuspelipaikkataistelussa vetoapua Korisliigan toiselta pohjanmaalaisjoukkueelta, kun Kauhajoen Karhu haki Uudestakaupungista selvän 68–83 (36–39)-voiton.

 

Isännät pitivät johtoa toisen neljänneksen lopulla, mutta kolmannen neljänneksen puolivälistä alkaen Karhun kynnet alkoivat hidastaa haita puolustuspäässä. Neljännellä jaksolla Karhun kaasutti kolmosillaan karkuteille kaikkiaan seitsemän kolmosta upottanut Jussi Eskola (21/1).

 

Eskolan lisäksi tasaisen Karhun tehopelaajat olivat pelikuntoon toipunut Tremaine Ford (13/9/2 blokkia), Giordan Watson (12/5), Eldar Skamo (12/3), Haminn Quaintance (10/10) ja Ilkka Vuori (10/1/4 syöttöä/4 riistoa).

 

Korihaista Villematti Kopio (19/2) heitti korkeimmat pisteet, T.J. Robinson (11/10) nappasi tupla-tuplan.

 

Korihaiden voitto ja Korikobrien tappio tiivisti tunnelmaa pudotuspeliviivan tuntumassa. Korihait isännöi kahdeksatta sijaa 12 voitollaan, kun taas Korikobrat ja Vilpas hengittävät niskaan 11 voiton kanssa.

 

KTP pyöritteli FoKoPoa

 

Kierroksen suurinumeroisin voitto nähtiin Kotkassa, missä liigakärki KTP pyöritteli Forssan Koripoikia pistein 111–81 (57–40).

 

FoKoPo hakeutui alussa yhdeksän pisteen johtoon, mutta KTP:lla ei ollut missään vaiheessa hätäpäivää. Kotkalaiset pohjustivat toisella kymmenminuuttisella voittoaan 31–16-lukemin ja jatkoivat vieraidensa masentamista molemmissa päissä kenttää koko toisen puoliajan.

 

Devonne Giles (27/12/3 riistoa/2 blokkia) oli jälleen kerran erinomainen. Jukka Matinen (18/8) osui kaaren takaa neljä kertaa ja Timo Heinonen (17/6) teki tuhojaan lähempää.

 

Edelleen ilman kotimaahansa matkustanutta Charlie Burgessia pelanneesta FoKoPosta Jahmar Thorpe (22/7) ja Andrais Thornton (19/12) esiintyivät edukseen.

 

Namika Lahti taas FoKoPon kannoille


Korisliigan hännillä Namika Lahti hiipi taas voiton päähän Forssan Koripojista. Lahtelaiset nujersivat pudotuspelipaikkaa havittelevan Salon Vilppaan kotonaan 82–70 (36–37).

 

Namika hallitsi peliä lähes alusta loppuun. Salolaiset pääsivät hetkittäin edelle ja viimeisen kerran kolmannen jakson alussa, mutta salolaisten heittopeli ja puolustus jäivät selkeästi kotijoukkueesta jälkeen.


Ilman Cedric Latimeria pelanneen Namikan sankariksi nousi kauden ennätyspisteensä murjonut Louis Johnson (33/11/3 syöttöä), jolle Vilppaalla ei ollut vastausta. Emmanuel Holloway (20/6/6 syöttöä/2 blokkia) oli myös erinomainen vanhaa seuraansa vastaan ja Jordan Hasquet (17/6/2 blokkia) käytti heittopaikkansa tehokkaasti.

 

Vilppaasta Marcus Relphorde (19/3) heitti korkeimmat pisteet. Jukka Kataja puuttui ”viikinkien” kokoonpanosta.

 

(STT-Basket.fi)

 

Lisätietoja: Korisliiga
 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia