Catz ja Honka kotivoittoihin, FoA ja HyPo päättivät vuoden vierasvoittoihin

19.12.2015 Naisten Korisliiga laitettiin huomisen Pyrintö - Catz -ottelua lukuunottamatta pakettiin vuoden 2015 osalta, kun Catz kaatoi kotonaan sarjakakkosen ViVen 81-66, Honka nipisti jatkoaikavoiton Pyrinnöstä lukemin 75-67, FoA palasi voittojen tielle Huiman kustannuksella luvuin 76-95 ja HyPo hakivat vieraspisteet Kotkasta 78-94.

Sara Rokkasen Honka nappasi jatkoaikavoiton Pyrinnöstä.

Anni Mäkitalo ja HyPo hakivat vieraspisteet Kotkasta.

Chandra Harrisin Catz jatkoi mittavaa voittokulkuaan.

Precious Bridges oli heittovireessä Alun vierasvoitossa. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa.

Lappeenrannassa nähtiin kutkuttavan tasainen ensimmäinen puoliaika sarjan kärkikamppailussa. Kotijoukkue-Catz tuli kuitenkin toiselle puoliajalle huomattavasti Vimpelin Vetoa terävämmin. Kolmas jakso kirjattiin emännille 24-7, eikä vieraat kyenneet nousemaan takaa-ajoasemasta voittoon.

- Erittäin hyvä ottelu. Rauhallisuus ja tasapaino hyökkäyksissä oli kauden parasta hyvällä hetkellä sillä tämä oli todella tärkeä ottelu runkosarjan voiton kannalta, Catzin päävalmentaja Mika Haakana summasi.

Catzin tehokaksikkona toimivat Chandra Harris (22/15) sekä 200:n torjunnan kerhoon liittynyt Elena Reshetko (16/6). ViVen tehoista vastasi tutusti tupla-tuplan kerännyt Wilesia Hardy (26/14).

Ottelutilastot: Catz - ViVe

Pyrinnöltä loppui bensa jatkoajalla

Honka ja Pyrintö etenivät tasatahtia kolmannelle jaksolle asti, kunnes kotijoukkue koitti repiä eroa suuremmaksi 19 pistettä naiseen heittäneiden Dionne Poundsin ja Sara Rokkasen johdolla. Pyrintö kuitenkin hilasi itsensä takaisin rinnalle.

Jatkoajalla Honka esitti tarkkaa heittotyöskentelyä, eikä vierasjoukkueen paukut riittäneet haastamaan enää Poundsin ja Rokkasen johtamaa joukkoa.

Kotijoukkueelta penkiltä tehoja toi yhdeksän pisteen ja kolmen levypallon edestä vasta 16-vuotias Leila Kaajasalo. Pyrinnön ykkönen oli tupla-tuplan urakoinut Keira Peak (18/12).

Tarkkaheittotyöskentely johdatti FoA:n voittoon

Äänekoskella kuskin paikan otti jo hyvissä ajoin Forssan Alku, joka ei menettänyt johtoasemaansa kertaakaan koko ottelun aikana. Alku heitti tarkasti läpi ottelun (1p 100%, 2p 57%, 3p 47%) ja kapellimestarina toimi 31 pistettä heittänyt Precious Bridges.

Bridgesille tukea antoi hyökkäyspäässä lähes virheettömästi 21 pistettä heittänyt Minna Sten. Huimalta tehokkaimmin esiintyi ”ikinuori” Kenya Robinson (25/8).

Ottelutilastot: Huima - FoA

Vahva viimeinen neljännes HyPon voiton takuu

Sarjajumbona majaileva Peli-Karhut haastoi parhaansa mukaan Hyvinkään Pontevan kotisalissaan, muttei yltänyt yllättämään hyvinkääläisiä. Neljännellä jaksolla vieraiden revittyä eroa yli 10 pisteen, kotijoukkueen Roosa Lehtoranta (22 pistettä) otti PeKan hyökkäyspelin hartioilleen ja heitti 13 pistettä päätösneljänneksellä.

Anni Mäkitalon (23/7) ja uransa 200. Korisliiga-ottelunsa pelanneen Titta-Riina Lepistön (22/7) onnistumiset kuitenkin katkaisivat kotijoukkueen selkärangan sen tultua kolmen pisteen päähän.

- PeKa oli koko ottelun iholla, mutta lopussa onneksi Titta-Riina ja etenkin Anni ottivat ratkaisijan roolia ja Anni taisteli hienosti vaikka satuttikin itseään hieman, HyPon päävalmentaja Tero Niskanen jakoi kiitosta pelaajilleen.

Hyvinkääläisiltä ensimmäisellä puoliajalla onnistujan viittaa harteillaan piti espanjalaislaituri Jael Freixanet (18/4). PeKalta tupla-tuplan onnistui keräämään Amber Battle (11/10).

Ottelutilastot: PeKa - HyPo

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.