Catz ja PeKa ottavat jälleen mittaa toisistaan Naisten Korisliigan finaaleissa

15.4.2014 Naisten Korisliigan finaalit pyörähtävät käyntiin huomenna, kun Catz Lappeenranta emännöi kotkalaista Peli-Karhua. Asetelma on tuttu jo männäkeväistä: viimeisen kahdeksan vuoden ajalta tämä on kuudes kerta, kun Catz ja PeKa mittelevät SM-kullasta keskenään.

Catz ja Dionne Pounds saavat vastaansa Naisten Korisliigan finaaleissa...

... vanhan tuttunsa eli PeKan ja Reetta Piiparin.

Elena Reshetkon Catz vei runkosarjan näytöstyyliin voittamattomana.

PeKa ja Krystal Vaughn ovat taas hävinneet tällä kaudella pelkästään Catzille. Kuvat: Kai Kilappa.

 Lappeenrantalaiset ovat olleet mielettömässä vedossa koko kauden: runkosarjan kissalauma jylläsi voittamattomasti rekordilla 24-0. Pudotuspeleissä kahdeksan kertaa perättäin finaaleissa ollut Catz on jatkanut samalla linjalla, kun ensin Forssan Alku kaatui puolivälierissä puhtaasti otteluvoitoin 3-0 ja välierissä myös Äänekosken Huima jäi lappeenrantalaisten jyrän alle 3-0.


Jos viime kauden laskee mukaan, niin Catz on voittanut nyt mykistyttävät 54 ottelua putkeen Naisten Korisliigassa. Mika Haakanan luotsaama joukkue on pelannut jo yli vuoden Suomen ylivoimaisesti kurinalaisinta ja tehokkainta joukkuekoripalloa.

Yksilötasolla Kissalauma nauttii seitsemän pelaajan vahvasta rotaatiosta, jonka kulmakivinä ovat tarkkakätinen maajoukkuetakuri Dionne ”Didi” Pounds ja Pietarista lappeenrantalaistanut Elena Reshetko. Monipuoliset vahvistukset Alexandria Anderson ja Jordan Murphree täydentävät kokoonpanon Anni Mäkitalon, Hanna Vapamaan ja Emmi Vapamaan kanssa.

Joukkue on voittoputkesta huolimatta pysynyt nöyränä ja pitänyt yhteisen määränpään yksinkertaisena: tavoitteena ei ole olla voittamaton, vaan voittaa Suomen mestaruus. Tuttu vastustaja PeKa saakin tunnustuksen Haakanalta.

- PeKa on todella nimekäs ja kokenut joukkue. Kaikkien aikojen suomalaisiin naispelaajiin ehdottomasti kuuluvat Reetta Piipari ja Taru Tuukkanen muodostavat todella vaarallisen tutkaparin, Haakana kommentoi.

- Meidän on onnistuttava joukkuepuolustuksessamme ja pelattava hyökkäyspäässä laadukkaasti. Myös levypallopeli tulee näyttelemään todella isoa roolia tässä sarjassa, Haakana jatkaa.


PeKa luottaa fyysisyyteen ja kokemukseen

 

Jos Catzin suoritus oli runkosarjassa vakuuttava, niin PeKan otteet eivät jää kauaksi taakse. Kotkalaiset etenivät runkosarjan toiselle sijalla rekordilla 21-3, joista tappiot tulivat nimenomaan Kissalaumaa vastaan.

Pudotuspeleissä PeKa murskasi ensin puolivälierissä puhtaasti Tapiolan Hongan, minkä jälkeen kymenlaaksolaisten jyrän alle jäi välierissä ToPo Naiset.

Fyysisyys ja kokemus ovat avainsanat puhuttaessa PeKasta läpi Suomen lehtereiden. Samat asiat nostaa esiin myös päävalmentaja Seppo Kurki.

- Olemme kokenut ja fyysinen joukkue, mutta kokomme on sekä heikkoutemme että vahvuutemme. Hyökkäyksessä pyrimme saamaan palloa korin alle, mutta puolustuksessa olemme hitaampia, Kurki analysoi.

Kotkalaisten show'n pyörittäjänä toimii maajoukkuetakamies Reetta Piipari tutkaparinaan sentteri Taru Tuukkanen. Pistenikkareina toimivat myös urheilulliset Andrea Barbour ja WNBA:ssakin urallaan pelannut Krystal Vaughn.

Kauden 2008/2009 vuoden pelaajaksi valittu Juta Jahilo, Mara Conley ja Laura Lehtoranta kuuluvat myös PeKan luottokalustoon. Loukkaantumisista kauden aikana kärsineiden kotkalaisten kokoonpanosta puuttuu finaaleissa Lotta Richter, joka on pystynyt pelaamaan tällä kaudella vain viisi peliä.

Finaalit saavat lentävän lähdön keskiviikkona 16.4.2014 kello 18.30 Lappeenrannan urheilutalolla.

 

 
23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia