Catz tasoitti jälleen, mestaruus ratkeaa perjantaina

26.3.2007 Naisten taisto Suomen mestaruudesta huipentuu viidenteen finaaliotteluun. Maanantain TV-ottelussa selkä seinää vastaan pelannut Lappeenrannan Catz kaatoi Kotkan Peli-Karhut kotikentällään lukemin 69-59 tasoittaen ottelusarjan tilanteeseen 2-2. Mestaruus ratkeaa perjantaina Karhulan liikuntahallissa.

Neljäs finaaliottelu tarjosi Lappeenrannan urheilutalon tuhatpäiselle yleisölle jännitystä aina ottelun viimeisen jakson puoliväliin asti. Peli-Karhut hukkasi etsikkoaikansa neljännen jakson alussa kotijoukkueen herätessä puolustamaan ja voittotaisteluun Yelena Solovyevan ja Abby Scharlowin koreilla.

Catzin käsi ei vapissut myöskään loppuhetkillä vapaaheittoviivalta ja viimeistään voitto varmistui, kun Peli-Karhujen Lisa Leelle tuomittiin epäurheilijamainen virhe vajaa minuutti ennen peliajan päättymistä. Seurauksena Peli-Karhut menetti tärkeän hyökkäyksen.

- Lisaa raapaistiin kyllä ennen virhettä, mutta siitä huolimatta käsittämätön kömmähdys ottaa epäurheilijamainen virhe siinä tilanteessa, totesi Peli-Karhujen päävalmentaja Seppo Kurki ottelun päätyttyä.

Kurjen mukaan viime ottelussa hyvin onnistuneet Lisa Lee ja Ashley Haynes eivät pelanneet omalla tasollaan. Peli-Karhujen 59 tehtyä pistettä ei myöskään saanut Kurkea hymyilemään.

- Pienet pistelukemat kertovat siitä, että meiltä ei heitto tänään tippunut yhtään. Lopussa tuli käsittämättömiä menetyksiä. Välillä menee, välillä ei, on kiva kuitenkin, että viimeinen peli on Kotkassa, Kurki saneli.

Peli-Karhujen kolmosten prosentiksi kirjattiin vaatimaton 29,4 prosenttia (heitot 8/28). Lähempää joukkue ei myöskään osunut totuttuun tapaan onnistumisprosentin jäädessä 37,8 prosenttiin.

Catz pääsi yli alun hermoilusta

Molempien joukkueiden otteissa näkyi tiuhan ottelutahdin tuoma väsymys sekä neljännen finaalin tuomat paineet. Hermostuneisuus näkyi enemmän kotijoukkueen pelissä ensimmäisellä kymmenminuuttisella. Catzille kirjattiin ottelun alkuun peräti 11 pallonmenetystä. Toiselle jaksolle lähdettiin kotkalaisten pisteen johdossa luvuin 18-17.

Toisen jakson alkuun Catz juoksi 13-0-jakson käväisten 26-18-johdossa. Catzin paikkapuolustus kuitenkin jätti Pekkarisen siskokset liian vapaaksi ja onnistuneilla kolmosilla Peli-Karhut sai eroa kiinni. Tauolle lähdettiin Catzin johdossa tilanteessa 33-31.

Kolmas jakso tahkottiin tasatahtia, joten viimeinen neljännes alkoi kutkuttavassa tilanteessa Catzin johtaessa 48-45.

Viimeisellä neljänneksellä ratkaisu alkoi muotoutua, kun Anna Kuokkanen riisti pallon ja nopean päätteeksi Abby Scharlow nosti Catzin 56-50-johtoon. Scharlow pääsi vielä heittämään vapaaheiton sisään vieden seitsemän pisteen karkumatkalle (57-50), kun ottelua oli 5:49 pelaamatta. Catz onnistui pitämään seuraavat minuutit Peli-Karhut lähes pisteittä.

Uransa ensimmäisiä finaaleja ja ensimmäistä TV-ottelua pelannut Anna Kuokkanen myönsi, että mestaruuspokaalin saapuminen halliin toi hermostuneisuutta ottelun alkuhetkille.

- Tänään jännitti, kun näki mestaruuspokaalin. Pelin ollessa käynnissä sitä ei enää niin paljon ehdi enää jännittää. Voitimme lopun kovan puolustamisen ansiosta, aamupäivällä venäjänkielen ylioppilaskirjoituksissa ollut Kuokkanen sanoi.

Catzin päävalmentaja Tommi Koskinen oli tyytyväinen suojattiensa maltilliseen peliin.

- Maltti säilyi tänään ja saimme joukkuepuolustuksen toimimaan ottelun lopussa. Onneksi meitä kiinnosti lopussa enemmän myös kaikki irtopallot, kommentoi Koskinen.

Viidenteen finaaliin Koskinen tuo joukkueensa samoilla aseilla kuin aiemmin. Kahdesta edellisestä kohtaamisesta on opittu.

- Ensimmäisessä finaalissa viimeiset 44 sekuntia meni huonosti. Viimeksi olimme ekat 25 minuuttia umpisurkeita. Tiedämme, että meidän pitää tehdä jotain muuta kuin heittää kolmosia, jos aiomme voittaa ja se näkyi tänään. Meidän pitää puolustaa järkevästi ja välttää mustia hetkiä, Koskinen sanoi.

Solovyena hurjassa vedossa

Catzin sentteri Yelena Solovyena oli toistamiseen joukkueensa paras pistenainen. Viime ottelussa syntyi 30 pistettä. Kotijoukkue sai tänäänkin pelattua palloa hyvin korin alle, josta Solovyena nosteli 27 pistettä. Levypalloja hän haki yhdeksän.

Catzin levypallorohmuksi kahmi itsensä jälleen Abby Scharlow 12 irtopallollaan. Pisteitä pelintekijälle kirjattiin yhdeksän. Avauspuoliajalla kotijoukkuetta kantoi puolestaan Elena Reshetko, joka heitti puoliaikaan mennessä 18 pistettä ollen lähes ainoa Catz-onnistuja. Toisella puoliajalla ottelun lopussa laituri heitti pisteen lisää. Levypalloja venäläinen haki viisi.

Peli-Karhujen parhaana palkittiin täydet minuutit uurastanut Shanika Freeman. Ottelun lopussa korintekovastuun yksinään kantanut amerikkalainen kirjautti tuplatuplan, 26 pistettä ja 11 levypalloa.

Viides finaali pelataan perjantaina 30.3. klo 18:30 alkaen. Joukkueet saavat punoa juoniaan ja levätä neljä päivää. Maanantaita hyväksi mestaruuspäiväksi kehuneelle Seppo Kurjelle kelpaa myös perjantai. Tommi Koskinen on samoilla linjoilla.

- Hieno kauden päätös tästä tulee molemmille joukkueille. Se kumman pää kestää kylmänä ja kumpi jaksaa puolustaa, tulee hoitamaan viimeisen ottelu, päätti Koskinen.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.