Catz voittoon vaikean paikan edessä: "Äärimmäisen tärkeä voitto meille tähän kohtaan"

27.12.2018 22:22 Naisten Korisliigaa jatkettiin joulutauon jälkeen kolmen ottelun voimin. Vaikeuksista viime aikoina kärsinyt Catz nujersi sarjakärki EBT:n kotonaan tiukasti lukemin 83-78. PeKa puolestaan otti yhdeksännen peräkkäisen voiton putkeen Forssan Alkua vastaan, ja HyPo kaatoi monivaiheisen ottelun päätteeksi Vimpelin Vedon.

Catzin kapteeni Aleighsa Welch oli yksi joukkueensa selkärangoista vaikean paikan edessä. Ville Vuorinen.

Kuudentena sarjassa ollut Catz ylsi todelliseen työvoittoon kotikentällään, kun sarjakärki Espoo Basket Team kaatui luvuin 83–78 (34–39). Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti, ja tarjonneet molemmilla kerroilla todelliset jännitysnäytelmät, sillä viime kerralla EBT otti voiton kotonaan vain kahdella pisteellä viimeisellä sekunnilla.

Rikkonaisesta kaudesta ja niukasta materiaalista kärsinyt Catz sai vielä viikko sitten pahinta mahdollista jobinpostia, kun sarjan tähtipelaaja ja joukkueen pistenikkari Sydney Wallace joutui loukkaantumisen vuoksi jättämään kautensa kesken. Tästä huolimatta kissalauma asteli pyhien jälkeen parketille periksi antamattomana, vaikka vastassa olikin vain kolmesti kauden aikana hävinnyt EBT. Mika Haakana oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueen suoriutumiseen vaikean paikan edessä:

- Olen tietysti erittäin tyytyväinen voittoon. Ensimmäinen jakso oli meille hyvin vaikea eikä peli ollut varmasti kaunista katsottavaa, mutta äärimmäisen tärkeä voitto meille tähän kohtaan.

Ottelun kaksi enimmäistä jaksoa olivat erittäin tasaväkisiä EBT:n johtaessa niukasti. Kolmannella jaksolla vaakakuppi alkoi pienesti kääntyä lappeenrantalaisten suuntaan, sillä Catz takoi jaksolla pisteitä 24, EBT:n tehtaillessa 13. Viimeisellä neljänneksellä Catz ei päästänyt espoolaisia enää ohitseen. Piste-erot pysyivät kuitenkin pieninä, ja etenkin ottelun loppupuolella vakuuttavasti esiintynyt Ulriikka Nuolikoski ahdisti kotijoukkueen jo kahden pisteen päähän. Ottelun viimeiseksi sinetiksi muodostui kuitenkin Tinna Rantalaisen kolmonen, joka siivitti Catzin yhdeksän pisteen johtoon pari minuuttia ennen summeria. EBT pääsi vielä tämän jälkeen yrittämään tasoitusta, mutta ei päässyt enää ohi. EBT:n luotsi Niko Hellman antoi Catzille tunnustuksensa ottelun jälkeen.

- Onnittelut Catzille hienosta suorituksesta, pelasivat tänään erittäin fiksusti ja ansaitsivat voiton. Vaikka tekee kovasti töitä pallonhallinnan eteen, tämä on kuitenkin lopulta korintekopeli. Roosa Kosonen suoriutui erinomaisesti, Tinna Rantalainen osoitti toisella puoliajalla kylmäpäisyytensä ja laittoi pallot sisään.

Hyvänä levypallojoukkueena sarjassa tunnettu EBT otti levypallot tiukasti nimiinsä ottelussa myös tälläkin kertaa, sekä heitti kaukoheittonsa hieman paremmilla tarkkuuksilla. Tämä ei kuitenkaan riittänyt voiton takeeksi, sillä Catz heitti yli 50 prosentin kelpo tarkkuudella omat lähiheittonsa.

Catzin aloitusviisikko ahersi suuret minuutit, sillä kaikki pelasivat reilusti yli 30 minuuttia. Väsymys ei silti nujertanut kissojen pelaajia. Joukkueen kapteeni Aleighsa Welch syttyi ilmi liekkeihin kirjauttaen upean teholukeman (42), sekä nikkaroimalla komean tupla-tuplan 27/13/5s.  Tinna Rantalainen puolestaan heitti 18 pistettä, ja napsi neljä levypalloa. Myös Roosa Kosonen piti joukkuetta kasassa tärkeillä hetkillä tilastoiden 16/4. Rantalaisen mukaan joukkue oli onnistunut toteuttamaan pelisuunnitelmaansa.

- Onnistuttiin siinä missä puhuttiin, eli puolustimme omalla tavallamme. Pallo liikkui hyökkäyksessä tosi hyvin ja saimme hyviä paikkoja ja kaikilla alkoi myös upota heitot.

EBT:n paras pistenainen oli pelintekijä Lotta Vesiluoma, joka tykitti 22 pistettä, sekä heitti peräti viisi kolmosta pohjaan. Vesluoman takana tehokkaina olivat Lotta Aaltonen (11/11), sekä Kamilah Jackson (12/10/5s).

- Päätettiin juosta ja pitää tempoa yllä, emme pystyneet suoriutumaan koko peliä haluamallamme tavalla. Tämmöisiä tulee välillä. Päätä ylös ja seuraavaan otteluun, Vesiluoma niputti ottelun jälkeen.

Ottelutilastot

Peli-Karhut säilytti voittoputkensa Forssan Alkua vastaan

Peli-Karhut jatkavat voittokulkuaan, sillä joukkue onnistui nappaamaan jo yhdeksännen voittonsa putkeen Forssan Alkua vastaan numeroin 77–65 (36–37). Forssalaiset eivät ole onnistuneet kaatamaan kotkalaisia vielä kertaakaan, sillä myös aiempi kohtaaminen päättyi PeKan voittoon. PeKa pääsi nyt voiton myötä jakamaan sarjan kakkostilan EBT:n kanssa tasapistein.

Ottelun voitto ei kuitenkaan ollut läpihuutojuttu hyvässä pelivireessä olleille kotkalaisille. PeKan peli ei päässyt kunnolla kulkemaan ensimmäisillä jaksoilla, ja molempien joukkueiden otteita leimasivat menetykset ja heikohkot hyökkäyspään ratkaistut. Kuumaverinen kamppailu alkoi kääntyä kotijoukkueen hyväksi kolmannen jakson lopulla, kun Brittany McCarty, sekä Noora Järvikangas naulasivat fiiliskolmosensa pohjaan. PeKa siirtyi näin ollen johtoon, sekä sai pelivirettään parempiin uomiin. Viimeisellä jaksolla Alku olisi kaivannut tuoreempia jalkoja kentälle päästäkseen rinnalle ja ohi, sillä väsymys alkoi selvästi painaa vierasjoukkueen jaloissa, vaikka loppuun asti vierasjoukkue taistelikin.

Edes voitetut levypallot eivät avittaneet tällä kertaa vierasjoukkuetta voittoon, sillä PeKa heitti hieman paremmin kaukoheittonsa, sekä rokotti vapaaheitoista saaduilla pisteillään.

PeKan väkivahva korinaluspelaaja Brittany Starling oli jälleen iskussa tupla-tuplallaan 21/13. Hyvää virettään jatkoi myös Noora Järvikangas, joka viimeisteli 14 pistettä ja nappasi neljä levypalloa. Sarjan syöttökuningatar Linda-Lotta Lehtoranta tehtaili peräti kymmenen koriin johtanutta syöttöä ja heitti 11 pistettä.

Forssan Alun pelintekijä Emily Kinneston taisteli joukkueelleen kelpo lukemat 20/7/8s. Mia Loyd oli PeKan tiukoissa pihdeissä läpi ottelun, mutta tästä huolimatta Loyd viimeisteli tilastoikseen 16/10.

Vimpelin Veto oli lähellä yllättää HyPon

Vimpelin Vedon ottelut eivät ole sujuneet kauden aikana täysin odotusten mukaan, sillä voittoja on kasassa tällä hetkellä vasta viisi. Tästä huolimatta vimpeliläiset haastoivat illan ottelussa sarjakärki HyPoa viimeiseen jaksoon asti. Ottelussa todistettiin peräti yhdeksän tasatilannetta, sekä seitsemän johtoaseman muutosta. Tällä kertaa kova taistelu ei kuitenkaan tuonut ViVelle palkintoa, sillä HyPo nousi lopulta kotihallissaan ottelun voittoon numeroilla 83–68 (35–38).

Vasta kolmannen jakson lopulla HyPo sai hieman karistettua vierasjoukkuetta kannoiltaan. Pistetehtailun HyPolta aloitti toden teolla Titta-Riina Lepistö, joka pamautti kolmosensa pohjaan. Tämän jälkeen erän lopulla HyPo sai upotettua kaukoheiton keskelle peräti kolme kertaa, ja viimeisen jaksoon VIVe joutui lähtemään 11 pisteen tappioasemasta. Tämä ei kuitenkaan vimpeliläisten peli-ilmettä lannistanut, sillä Donnaizha Fountainin ja Tuulia Timon onnistumiset hyökkäyspäädyssä toivat joukkueen jo kolmen pisteen päähän. Lopulta kuitenkin Taru Tuukkasen otteet korin alla olivat liikaa vierasjoukkueelle, eikä näin ollen ViVe päässyt yllättämään sarjakärkeä. HyPo onnistui myös voittamaan levypallot itselleen, sekä nostamaan hyökkäyslevypalloistaan kaiken kaikkiaan 30 pistettä ViVen saadessa näistä vain kymmenen pistettä.

HyPon Randi Brown oli hurjalla korintekopäällä tehden mojovat 33 pistettä. Tämän lisäksi Brown repi seitsemän levypalloa ja tyylitteli neljä koriin johtanutta syöttöä. Taru Tuukkanen oli niin ikää oivassa pelivireessä tehtaillen lukemat 23/12, saavuttaen ottelussa myös jälleen yhden ennätyksen peliuralleen tämän kauden aikana. Tuukkanen heitti kaikki kolme vapaaheittoaan pussiin, mikä rikkoi 500. onnistuneen vapaaheiton rajan. Tuukkanen on saanut yhteensä urallaan 666 vapaaheittoa, joiden yhteenlaskettu tarkkuus on ollut 75,1. Tämän kauden sihti on ollut mainio 83,3.

Vimpelin Vedon tehokkaimpana pelaajana hääri jälleen Alisia Jenkins, joka viimeisteli 17 pistettä ja otti peräti 19 levypalloa. Hänen takanaan laadukasta jälkeä niitti Amy Griffin lukemilla 17/4.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.