Catz yhden voiton päässä finaalipaikasta, FoA tasoitti voitot PeKan kanssa

7.4.2013 Lappeenrannan Catz oli jälleen tyrmäävän ylivoimainen, ja voitti Hongan Tapiolan urheiluhallissa lukemin 57 – 92. FoA otti puolestaan 79 – 65 -kotivoiton PeKasta ja tasoitti ottelusarjan voitot tilanteeseen 1 – 1.

Chandrea Jonesin Catzilla on mahdollisuus katkaista ottelusarja tiistaina Lappeenrannassa.

Melissa Lechlitner pelasi erinomaisen ottelun FoAn takakentällä. Kuvat: Kai Kilappa

Lappeenrannan Catzin ja Tapiolan Hongan toinen välieräkamppailu käynnistyi sunnuntaina Tapiolan urheiluhallilla. Catzin tavoite kirkastui niin pelaajille kuin yleisöllekin hyvin nopeasti: joukkue halusi ottaa Hongalta luulot pois ja hankkia itselleen mahdollisuuden sarjan katkaisemiseen seuraavassa kotipelissä.

Lappeenrantalaiset pyyhkäisivät Hongan ylitse jo ensimmäisellä jaksolla. Chandrea Jones, Alexandria Anderson ja Hanna Vapamaa tehtailivat pisteitä vuorotellen, ja kasvattivat vierailijoiden johdon pian 10 pisteeseen. Muu joukkue sai saman hurmostilan päälle ensimmäisen puoliajan kuluessa.

Hongan pyristely lepäsi lähes kokonaan Melissa Jelteman ja Jordan Murphreen harteilla. Kun muun joukkueen heitto ei tippunut kolmosen kaaren sisältä tai ulkoa, Catz kasvatti johtonsa jo liki 30 pisteeseen, ja tauolle siirryttiin lukemissa 30 – 58.

Catz jatkoi säälimätöntä menoaan toisella puoliajalla. Nelikko Jones – Vapamaa – Reshetko – Anderson oli tappavan tehokas, eikä Hongalta löytynyt vastusta lappeenrantalaisten tulivoimalle. Jelteman ja Murphreen luisäksi espoolaisten valopilkku oli Vilja Kesänen, joka viimeisteli sekä kahden että kolmen pisteen heittonsa erinomaisella tarkkuudella.

Honka oli kuitenkin lopulta voimaton hallitsevan Suomen mestarin edessä, eikä ottelun lopputulos jättänyt mitään epäselväksi. Catz voitti kamppailun pistein 57 – 92.

Catzin päävalmentajan Mika Haakanan joukkueen peli kulki toisessa välieräkohtaamisessa mainiosti niin hyökkäys-, kuin puolustuspässä.

– Pelasimme kenties kauden parasta hyökkäyspeliä, ja teimme puoliaikaan mennessä liki 60 pistettä. Levypallopelaamisemme oli niin ikään hyvää ja pääsimme juoksemaan kenttää, Haakana analysoi.

Ottelusarja on katkolla ensi tiistaina Lappeenrannan urheilutalolla. Catz lähtee otteluun puhtaalta pöydältä.

– Tämänpäiväinen oli meiltä hyvä peli, mutta se ei vaikuta enää seuraavassa kohtaamisessa. Tavoitteemme on tietenkin katkaista ottelusarja, mutta jokainen peli on aina oma tarinansa, Haakana tiivisti ottelun jälkeen.

Ottelun tehokkaimmat olivat Hongan Jeltema (20/8), Murphree (13/1) ja Kesänen (10/1) sekä Catzin Reshetko (22/9), Jones (20/7) ja Anderson (19/3).

FoA kiskaisi voittoon toisella puoliajalla

Kotkan Peli-Karhut ja Forssan Alku jatkoivat omaa välieräurakkaansa Forssassa. FoA oli ensimmäisen ottelun tavoin hereillä heti aloitushypystä alkaen. Forssalaisten Sarah Miles vaikutti olevan erityisen pirteällä pelipäällä. Takamies viimeisteli heti alkuminuuteilla kokonaista 8 pistettä ja nosti FoA:n hienoiseen johtoon. Sisäpelaaja Laura Saarinen oli Milesin lisäksi ottelun alkuhetkien hahmoja.

Peli-Karhujen heitto ei uponnut ensimmäisellä puoliajalla parhaalla mahdollisella tavalla etenkään kolmen pisteen kaaren takaa. Vierailijoiden heittopeli alkoi kuitenkin vähitellen toimia, ja ottelu tasoittui Korinne Campbellin, Shenita Landryn ja Linda Lehtorannan suorituksilla. Puoliajalle siirryttiin tasatilanteessa 34 –34.

FoA pisti vaihdetta isommalle kolmannella jaksolla. Ottelu eteni tasaisena jakson puoliväliin saakka, mutta sen jälkeen alkoi tapahtua. Forssa kiskaisi muutamassa minuutissa vierailijoihin 10 pisteen kaulan Milesin, Noora Järvikankaan ja Melissa Lechlitnerin koreilla. PeKa:n Campbell jatkoi raatamista, mutta kun muun joukkueen peli ei kulkenut PeKa ei saanut Forssaa kiinni. Viimeiseen jaksoon lähdettiin tilanteesta 58 – 48.

Forssalaisten hyvä vire ei vaimentunut lainkaan viimeisellä jaksolla. Alku kasvatti nopeasti johtonsa 12 pisteeseen ja ottelu alkoi vaikuttaa pelatulta. FoA käytti laajaa pelaajamateriaalia hyväkseen, ja ratkaisijoita löytyi joka tilanteessa niin aloitusviisikosta kuin penkiltäkin. Miles, Saarinen, Lechlitner, Salomaa ja Järvikangas onnistuivat vuoron perään korinteossa.

PeKa ei enää saanut kunnon luppukiriä aikaiseksi ja ottelu päättyi FoA:n voittoon 79 – 65. Joukkeuiden välierävoitot tasoittuivat tilanteeseen 1– 1.

Ottelun tehokkaimmat olivat FoAn Miles (23/8), Lechlitner (16/3) ja Saarinen (9/13) sekä PeKan Campbell (27/6), Landry (19/9) ja Pounds (19/5).

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.