Catzille ja Huimalle finaalipaikat suoraan kolmessa ottelussa

4.4.2012 Kevään 2012 naisten SM-finalistit ovat selvillä. Lappeenrannan Catz päihitti odotetusti kolmannessa välieräottelussa kotikentällään Forssan Alun pistein 81–60 (41–23), ja Äänekosken Huima kävi toisen kerran ryöstöretkellä Kotkassa nujertaen hallitsevan mestarin Peli-Karhut jatkoajalla 79–83 (33–37, 68–68).

Kenya Robinson oli terästä, kun Huima kaatoi Peli-Karhut ratkaisevassa kolmannessa välieräottelussa.

Jelena Reshetkon Catz siivosi FoA:n tieltään otteluvoitoin 3-0. Kuvat: Matti O. Koskinen.

Lappeenrannassa pelatussa kolmannessa välieräottelussa nähtiin odotettu tulos, kun ennakkosuosikki Catz karkasi Forssan Alulta toisella kymmenminuuttisella ja piti forssalaiset kurissa ja nuhteessa puolustuspelillään. Alku upotti Catzin kynsissä kakkosensa vain 27,5% ja kolmosensa 25% tarkkuudella. Catz voitti kolmannen välieräottelun 81–60 (41–23) ja uusi finaalipaikkansa voitoin 3-0.

 

– Hyökkäyspäässä tässä matsissa oli tyypillistä ratkaisupelin makua, mutta puolustus oli etenkin ensimmäisellä puoliajalla jopa parasta tällä kaudella esittämäämme. Sen turvin onnistuimme repimään eroa, vaikka hyökkäys olikin tahmeaa, summasi Catzin päävalmentaja Mika Haakana.

 

Catzin tehot lepäsivät tuttujen pelaajien harteilla. Kirby Copeland (20/11), Jelena Reshetko (18/18), Alexandria Anderson (10/14/3 syöttöä/3 blokkia) ja Dionne Pounds (14/6) olivat parhaimmillaan täysin pitelemättömiä. Forssalaisista Vanessa House (19/5/3 syöttöä) ja Siarre Evans (17/12) keräsivät korkeimmat tyylipisteet.

 

Runkosarjassa vain yhden tappion kärsineet lappeenrantalaiset jatkavat vakuuttavaa finaaliputkeaan: Catz pelaa nyt jo kuudetta peräkkäistä vuottaan Suomen mestaruudesta. Nälkää joukkueessa kuitenkin riittää, sillä viidestä aiemmasta finaalimatkasta vain yksi on päättynyt kultamitaleihin.

 

– Huima on voittanut Peli-Karhut nyt neljästi peräjälkeen ja kolme kertaa vieraskentällä, ja se kertoo kaiken siitä, kuinka hyvän joukkueen saamme vastaamme. Erittäin fyysinen sarja tulossa, ennakoi Haakana finaaleja Huimaa vastaan.


Hurja Huima mykisti kotkalaisyleisön

 

Äänekosken Huima järjesti koripallokevään jymy-yllätyksen kaatamalla hallitsevan mestarin Peli-Karhut jo välierävaiheessa. Yllätyksen sinetöi keskiviikkoillan ottelu, jossa Huima nipisti Kotkan Steveco Areenalta 79–83 (33–37, 68–68)-jatkoaikavoiton.

 

- Se oli tahtojen taistelu. Kaksi väsynyttä joukkuetta kamppailivat jatkoajan loppuun asti. Sanoin jatkoajan alkaessa, että nyt pistetään kaikki peliin, ja pelaajat todella ottivat haasteen vastaan, iloitsi Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi.

 

Peli-Karhut oli ratkaista tasaisen ottelun jo varsinaisella peliajalla, mutta Sanna Jämsen latasi kolmosellaan pelin tasoihin juuri ennen neljännen jakson viimeisen minuutin alkua. Jatkoajalla ottelu kulminoitui tilanteessa 74–73, jolloin PeKan korinteko pysähtyi puolentoista minuutin ajaksi Maiju Blandin ja Madina Alin siirtäessä vieraat ratkaisevalle viiden pisteen karkumatkalle.

 

Huiman tehopelaaja oli Madina Ali (24/13), jonka lisäksi toipilaana pelaava Kenya Robinson (22/12/3 riistoa) näytti taistelijan luontonsa. Arvokkaat minuutit ahersivat myös Patrice Holmes (11/11/5 syöttöä/3 riistoa), Maiju Bland (12/2) sekä Sanna Jämsen (7/11/4 syöttöä). Pronssiotteluun joutuneiden Peli-Karhujen väkevimmät olivat Yolanda Jones (21/14) sekä Becca Bruszewski (21/9).

 

Huima varmisti voitollaan ensimmäisen finaalipaikkansa sitten vuoden 2006. Peli-Karhuja pidettiin päättyneen välieräsarjan selkeänä ennakkosuosikkina, mutta Nurmen mukaan Huiman leirissä usko yllätykseen oli vahva.

 

– Pudotuspelien alusta alkaen puolustuksemme on tiivistynyt tiivistymistään. Lisäksi tiesimme, että Peli-Karhut tulisi pelaamaan paikkaa, joten liikuimme koko ajan ja pyysimme palloa. Kauden aikana jäädyimme usein paikkapuolustukseen, mutta nyt suunnitelmamme toimi, arvioi Nurmi tyylipuhdasta välieräsuoritusta.

 

Finaalissa Catz kohtaa vain yhden tappion kauden aikana kärsineen Lappeenrannan Catzin. Vaikka Catz on voittanut kauden aikana Huiman viidesti cupin finaali mukaan lukien, Nurmi lupaa, ettei Huima tarjoa Catzille kunniakujaa kultamitaleille.

 

– Runkosarjassa hävisimme joka ainoan pelin Catzille ja cupin finaalissa meitä vietiin 5-0, mutta uskon, että olemme finaalien alkaessa paljon valmiimpia. Emme aio hävitä edeltäpäin, vaan tulemme taistelemaan joka ikiseen peliin.

 

Lisätietoja: Naisten SM-sarja
 
12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Näytä lisää vastaavia