Coleman riehui nyt Honkaa vastaan, Pyrintö ja Vilpas vahvistivat asemiaan

21.2.2014 Nilan Bisonsin uusi takamies Aubrey Coleman rankaisi Honkaa 27 pisteellä ja Bisonsin tukahduttava joukkuepuolustus hoiti loput, kun loimaalaiset naarasivat Espoosta 69–76 (30–29)-vierasvoiton perjantaina. Pyrintö vahvisti asemiaan liigan kärjessä peittoamalla Karhun ja Salon Vilpas kipusi takaisin kahdeksannelle sijalle murjomalla Lahtea.

Aubrey Coleman piiskasi Honkaa 27 pisteellä..

..ja Matti Nuutinen jatkoi hyvää talveaan.

Damon Williams oli ilmiömäinen Pyrinnön hakiessa revanssivoiton Karhusta.

Vilpas karkasi Namika Lahdelta Shawn Atupemin johdolla. Kuvat: Tytti Nuoramo & Francois Perthuis.

Honka ja Bisons olivat scoutanneet tarkasti toistensa vahvuudet pois ja kolmen jakson ajan Espoossa edettiin tasaisissa merkeissä. Päätösjaksolle lähdettiin loimaalaisten 51–52-johdossa.

Bisons aloitti kuitenkin irtiottonsa heti päätösjakson alussa, kun läpi ottelun liukkailla läpiajoillaan espoolaisille sydämentykytyksiä aiheuttanut Aubrey Coleman sai joukkuetoverinsa vahvemmin rinnalleen.

Tuukka Kotti, Antto Nikkarinen ja Matti Nuutinen johdattivat jakson alussa Bisonsin kahdeksan pisteen johtoon. Ville Mäkäläisen sekä Carl Lindbomin perättäisten kolmosten myötä loimaalaisjohto kasvoi 12 pisteeseen (59–71), kun peliä oli jäljellä neljä minuuttia.

Honka kiri kaksi minuuttia ennen loppua neljän pisteen päähän ja 25 sekuntia ennen loppua jo kolmen pisteen päähän, mutta Nuutisen ja Mäkäläisen viime hetkien vapaaheitot takasivat loimaalaisille kaivatun vierasvoiton.

– Honka pelasi todella kovaa. Voittomme avain oli neljännen jakson alku, jolloin saimme muutaman stopin puolustuspäässä sekä pari helppoa koria. Kaunista se ei ollut, mutta vain voitot lasketaan, Bisons-koutsi Greg Gibson mittaili.

Uusin Biisoni Aubrey Coleman (27/8/5 riistoa) johti joukkuettaan kolmen jakson ajan ilmiömäisen vikkelillä ajoillaan ja vikkelällä puolustuspelaamisellaan. Gibson kuitenkin muistutti joukkueensa karanneen vasta, kun koko miehistö alkoi onnistua.

– Meillä ei ole ollut tällä kaudella Aubreyn kaltaista vauhdinpitäjää joukossamme ja on ilman muuta etuoikeus, että hän on joukkueessamme. Tarvitsimme kuitenkin voiton varmistamiseksi koko joukkueen onnistumisia sekä muutamia isoja koreja Villeltä (Mäkäläinen) ja Matilta (Nuutinen).

Uusin Biisoni Aubrey Coleman (27/8/5 riistoa) vakuutti niin Tapiolan Urheiluhallin yleisön kuin URHOtv:n katsojatkin taidoistaan. Tuukka Kotti (17/6), Ville Mäkäläinen (11/3), Matti Nuutinen (7/4/2 blokkia) ja Carl Lindbom (7/6) esiintyivät myös väkevästi.

Hongasta Jaraun Burrows (22/11/4 syöttöä) onnistui korin alla ja Tuomas Iisalo (13/2) sekä Brady Morningstar (13/2/4 syöttöä) kauempaa.

Pyrintö pyöritteli Karhun väsyksiin

Kauhajoen Karhu matkusti perjantaina Pyynikille haastamaan liigajohtaja Pyrinnön vajaamiehisenä purettuaan aiemmin päivällä sopimuksensa amerikkalaislaituri Quincy Hankins-Colen kanssa.

Karhu oli Tampereellakin verrattain energinen ja pelasi hyvällä taisteluilmeellä, mutta Hankins-Colen poissaolo ja Markus Moleniuksen ottelun alun loukkaantuminen pakottivat Karhun tyytymään puolustuspäässä epäsuotuisiin match-upeihin.

Ero oli tauolla 14 pisteessä ja vaikka Karhu onnistui horjuttamaan kotijoukkueen selustaa hyökkäyslevypalloillaan, tamperelaiset talloivat yhä tukevamman jalansijan liigan kärjessä 98–78 (50–36)-voitollaan. Voitto oli liigajohtajalle kuudes perättäinen.

– Olimme ajoittain erittäin hyviä molemmissa päissä. Saimme taktisesti aika kypsiä ratkaisuja aikaan hyökkäyspäässä. Kun uskalsimme ajaa korille, emmekä tyytyä hyppyheittoihin, saimme Karhun virhevaikeuksiin, kiitteli Pyrinnön luotsi Pieti Poikola.

Kevään 2011 Suomen mestareiden kohtaamisessa Pyrinnön Damon Williams (31/7/3 syöttöä/5 riistoa) pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan, kun taas Karhun Antwine Williams (14/12/3 syöttöä) jäi kelpo iltapuhteestaan huolimatta sukunimikaimansa varjoon.

Kelvin Lewis (20/4) ja BJ Raymond (17/10/3 syöttöä) olivat Williamsin ohessa ”Punakoneen” parhaat.

Karhusta Andre Williamson (22/11) onnistui käyttämään Antti Nikkilän poissaoloa hyvin hyödykseen. Myös Matias Ojalan (13/0) peli-ilme oli ennakkoluuloton. Hankins-Colen poissaoloa lisäksi joukkuetta heikensi Markus Moleniuksen loukkaantuminen pelin alussa.

Vilpas rymisteli kahdeksannelle sijalle

Aiemmin viikolla Korisliigan kahdeksannen sijan Lapuan Korikobrille menettänyt Salon Vilpas palasi pudotuspelikuvioon rynnistämällä Namika Lahden nurin pistein 96–64 (41–39).

Viime viikkoina alavireisesti pelännyt Namika sai lisää virtaa Robert Arnoldin paluusta kokoonpanoon ja oli voitossa kiinni vielä pelin avauspuoliskolla. Kolmannella jaksolla Namikalta loppui kuitenkin menovesi täydellisesti, ja Vilpas nosteli tukun vapauttavia koreja sentterinsä Shawn Atupemin johdolla.

Vilpas pommitti kolmannen jakson aikana tasaisesti koko miehistöllään 31 pistettä ja karkasi 18 pisteen johtoon masentaen Namikan täydellisesti.

Shawn Atupem (24/8/3 syöttöä) nousi voittajien tehoykköseksi Marcus Relphorden (21/10) kanssa. Joseph Harris (18/9) ja Eero Lehtinen (12/5/4 syöttöä) kantoivat myös ansiokkaasti kortensa kekoon.

Storm Warren (20/11/3 riistoa/2 blokkia) ja Dan Oppland (18/7/5 syöttöä) erottuivat Namikasta esille.

(Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.