EBT juhli sarjapisteitä kotonaan, Kouvottaret ja Catz voittivat vieraskentillä

9.11.2019 20:43 Kouvolalaisjoukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ilman ainuttakaan tappiota.

Naisten Korisliigassa Kouvottaret ja Roosa Frimodig jatkavat yhä tappiotonta kulkuaan. Kuva: Ville Vuorinen

Espoo Basket Team otti kauden neljännen voittonsa Forssan Alun vierailtua Espoonlahden urheiluhallilla. EBT nappasi sarjapisteet koriluvuin 73–70 (37–31).

FoA:lle tappio oli vasta kauden toinen kahdeksasta ottelusta.

Lauantaina EBT:n kotivoiton mahdollisti erinomainen toinen jakso, joka kirjattiin espoolaisten eduksi 24–11. Toisella puoliajalla EBT pysyi sitkeästi hyvän alkukauden pelanneen FoA:n edellä, vaikkakin kolmannella jaksolla vierailijat käväisivät johtoasemassa.

– EBT onnistui juuri niissä asioissa, joita ennen ottelua ennakoimmekin, että jos annamme heidän niissä loistaa, niin meille tulee aika pitkä ilta, FoA:n Anni Mäkitalo (13/2/3s) totesi.

– He puolustivat tosi aggressiivisesti, meillä oli 24 menetystä, joka on kauden ennätyksemme. He myös hakivat tosi paljon hyökkäyslevypalloja ja heidän hyvät yksi vastaan yksi -pelaajat pääsivät käyttämään parasta osaamistaan. Siinä oikeastaan kolme syytä tappiollemme.

EBT:n tehopelaajat olivat Carly Boag (19/12/4r), Sanni Tuomisto (16/3) sekä Hannah Little (17/9/7r). FoA:lta Mäkitalon ohella onnistui tupla-tuplan tehtaillut Taru Tuukkanen (12/12/3r).

– Erittäin tyytyväinen siitä, että voitettiin. Mielestäni voitettiin myös ansaitusti. Olimme työteliäämpi joukkue, jonka ansiosta saimme enemmän pallonhallintoja, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman korosti.

– Meidän pitää aina tässä sarjassa saada voittaaksemme enemmän pallonhallintoja. Emme voita yhtään ottelua, jos meillä on vähemmän tai yhtä paljon pallonhallintoja, koska meillä ei ole niin paljon henkilökohtaista korintekotaitoa kuin muilla.

Ottelutilasto

Catz haki voiton Vimpelistä

Lappeenrannan Catz voitti jännittävien vaiheiden jälkeen Vedon Vimpelissä koriluvuin 67–71 (34–39).

Catz oli ottelussa pitkään niskan päällä, kunnes ViVe hilautui aivan kantaan kiinni. Vedon Miina Lapilalla (3/1) oli reilu viisi sekuntia ennen loppua mahdollisuus tasoittaa ottelu vapaaheittoviivalta, mutta tällä kertaa Lapilan heitot menivät ohi. Toisessa päässä Natalie Day (10/12) ratkaisi omilla vapaaheitoillaan voiton Lappeenrantaan.

Vasta yhden voiton tällä kaudella napanneen Vedon tehokkaimmat olivat Amy Griffin (17/6/3s) ja Jamee Swan (17/7).

Catzilta Eriva Covile (18/16/4s/3r) oli ajoittain suorastaan suvereeni. Vimpeliläiskasvatti Tuulia Timo (17/1) onnistui vanhassa kotisalissaan viidesti kaaren takaa.

Ottelutilasto

Kouvottaret piti kiinni puhtaasta tappiosarakkeestaan

Naisten Korisliigaa puhtaalla pelillä johtava Kouvolan Kouvottaret oli kovilla Torpan Poikien vieraana, mutta lopulta Kouvottaret voittivat lukemin 83–90 (40–42).

Kouvottarilla on nyt plakkarissaan jo kahdeksan voittoa. ToPo puolestaan on voittanut kahdeksasta ottelustaan puolet.

Lauantaina Kouvottaret ampaisi ottelun alussa yli kymmenen pisteen johtoon. Parhaimmillaan vierasjohto käväisi 15 pisteessä. ToPo kuitenkin roikkui sitkeästi iskuetäisyydellä ja kolmannella neljänneksellä helsinkiläiset ottivatkin jo niukan johtoaseman.

Päätösjaksolla Kouvottaret oli kuitenkin sarjajohtajan elkein vahvempi ja nousivat voittoon muun muassa ylivoimaisen levypallotyöskentelynsä ansiosta. Koko ottelussa Kouvottaret voitti levypallot 53–34. Hyökkäyspäässä kouvolalaiset nappasivat peräti 23 irtopalloa.

ToPon ykköstykki oli Alex Louin (32/8/4s). Myös Magdalene Agyei (18/6) ja Emilia Hulst (13/0) taistelivat kiitettävästi.

Kouvottarien tehonelikkona kunnostautui Ameryst Alston (29/4), Roosa Frimodig (14/3/4s), Camille Zimmerman (22/11/4s/6r) ja Claire Lamunu (17/15/6s/3r).

Ottelutilasto

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia