Erik Murphy loisti Ranskassa – suomalaisvalmentajat voittoisia Saksassa

24.9.2017 Ensimmäiset kansalliset koripallosarjat Euroopassa pyörähtivät käyntiin viikonloppuna. Erik Murphy oli heti uudessa seurassaan isossa roolissa ja suomalaisvalmentajat pääsivät juhlimaan voittoja Saksan ProA-liigassa.

Erik Murphy oli vahvassa iskussa Nanterren voitossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salin uskoo Malagan parantavan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Anton Mirolybovin Kirchheim avasi kautensa voitolla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salin pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä Malagan paidassa Espanjan Supercupin välieräottelussa Valenciaa vastaan. Malagan Supercup-haave pysähtyi heti ensimmäiselle pysäkille Valencian ottaessa 91-81-voiton. Malaga oli voittotaistelussa aivan viime hetkille saakka mukana, mutta pallonmenetykset koituivat lopussa joukkueen kohtaloksi ja Valencia pääsi kaunistelemaan lukemia vapaaheittoviivalta. Salin urakoi kentällä 22 minuuttia heittäen 10 pistettä sekä tilastoiden kaksi levypalloa ja kaksi riistoa.

- Aloitimme surkeasti. Lähdimme katsomaan miten peli alkaa kulkea ja Valencia otti heti löysät pois. Toisella jaksolla paransimme, mutta silti annoimme liikaa pisteitä. Toinen puolisko oli jo paljon parempaa ja sellaista koripalloa mitä haluamme pelata. Huomasi, että haimme vielä yhteispeliämme, mutta eiköhän se lähde tästä parantumaan, Salin mietti ottelun jälkeen.

Valencia voitti lopulta Supercupin kaadettuaan finaalissa Gran Canarian 69-63. Espanjan liigan kausi alkaa ensi viikonloppuna.

Carl Lindbomin Utenos Juventus joutui taipumaan Lietuvos Rytasille Liettuan liigan toisen kierroksen ottelussa 75-82. Lindbom pelasi ottelussa yhdeksän minuuttia jääden ilman tilastomerkintöjä. Juventus on hävinnyt molemmat ottelunsa.

Ranskan ProA-liigassa Murphy ja Nanterre aloittivat kautensa voitokkaasti voittamalla Bourg-en-Bressen 92-86. Murphy lukeutui joukkueensa parhaimmistoon tilastoiden 19 minuutissa 11 pistettä täydellisellä heittopelillä ja napaten kolme levypalloa. Hänen tehokkuuslukemansa 17 oli joukkueen paras.

Lassi Tuovin valmentama Gravelines-Dunkerque sen sijaan hävisi Le Mansin vieraana selvästi 63-103.

Suomalaisvalmentajien joukkueet voittoihin Saksassa

Saksan ProA-liiga alkoi suomalaisvalmentajien osalta mukavasti. Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion Crailsheim Merlins, Anton Mirolybovin Kirchheim Knights sekä Daniel Janssonin Orange Academy Ulm ylsivät kauden avausotteluissaan voittoihin.

Crailsheim ei antanut Paderbornille mahdollisuuksia, vaan avasi kautensa komealla 83-67-vierasvoitolla. Korisliigastakin tuttu Sherman Gay hurjasteli voittajille tupla-tuplan (15/10).

Kirchheim oli niin ikään tehokas vierailija peittoamalla Baunachin 87-72.

Janssonin nuorisolauma sen sijaan avasi voittotilinsä komealla 78-69-kotivoitolla Ehingenistä.

 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia