Espoo Team vahvistuu edelleen

5.8.2008 Naisten koripallon SM-sarjassa pelaava Espoo Team on tehnyt kolme uutta pelaajasopimusta. Joukkueen viime kauden kapteeni Siiri Nuutinen on vahvistanut jatkonsa Espoossa, sarjasta luopuneesta Helsingin NMKY:stä siirtyi nuori lupaus Henna Salomaa ja paluumuuttajana Espoossa nähdään viiden vuoden tauon jälkeen EBT:n kasvatti Eva Mäkelä.

188-senttinen Nuutinen kuuluu naisten maajoukkuerinkiin, mutta on nilkkavamman vuoksi joutunut toistaiseksi pysyttelemään kentän laidalla. Viime kaudella SM-sarjassa 13,5 pisteen keskiarvolla koreja pussittanutta Nuutista odotellaan takaisin parketille lähiviikkoina.

Syksyn ylioppilaskirjoituksiin valmistautuva Salomaa valittiin SM-sarjassa vuoden tulokkaaksi keväällä 2007 ja viime kauden päätteeksi hänen kaulaansa ripustettiin SM-pronssia. Runkosarjassa Salomaa heilutti korisukkaa keskimäärin 11,2 pisteen edestä.

- Win-win-tilanne, kommentoi Espoo Teamin päävalmentaja Ilpo Rantanen.

- Espoon rosteriin yksi tulivoimainen combo-guard lisää ja Salomaalle kilpailukykyinen joukkue ja laadukas harjoitusympäristö edellisen seuran vetäydyttyä sarjasta. Samalla jenkkitakamiehen etsinnät voidaan lopullisesti unohtaa, perustelee Rantanen hankintaa.

Vuodet 2003-07 Florida International-yliopistossa Yhdysvalloissa viettäneen Eva Mäkelän, 184 cm, paluu harjoitussaleille oli Espoossa mieluisa yllätys. Mäkelä on viimeksi nähty EBT:n paidassa keväällä 2003 pronssimitali kaulassa.

- Mäkelä ei pelannut viime kaudella lainkaan, mutta on edelleen hyvässä iskussa ja tuo syvyyttä Espoon eturiviin. Liikkuvana ja urheilullisena pitkänä pelaajana hän sopii hyvin pelityyliimme, iloitsee päävalmentaja Rantanen uudesta vahvistuksesta.

- Espoo Teamin koko konsepti tukee paluumuuttajia. Nuoria pelaajia lähtee lähes vuosittain USA:n yliopistoihin ja osa heistä myös noiden vuosien jälkeen palaa Espooseen maisterin paperit kädessä ja monta koripallokokemusta rikkaampana, kommentoi Espoo Teamin ohjausryhmän puheenjohtaja Pertti Myllymäki.

Urallaan 54 nuorten maaottelua pelannut Mäkelä teki viimeisellä yliopistokaudellaan (2006-07) keskiarvoikseen 6,2 pistettä ja 3,2 levypalloa.

Uusien tulokkaiden myötä Espoo Teamin sopimuspelaajat ovat Hanna-Mari Ahtikoski, Whitney Allen, Meriem Eerikinharju, Ashley Haynes, Kia Ignatius, Eva Mäkelä, Siiri Nuutinen, Susanna Rinta, Henna Salomaa, Mette Scheiman, Johanna Sillander ja Sandra Välikoski.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

2.4.2024 09:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierät käyntiin keskiviikkona

Naisten Korisliigan välierät pyörähtävät käyntiin keskiviikkona 3.4., kun molemmat sarjat käynnistyvät. Välierässä kohtaavat Torpan Pojat – Kouvottaret ja Peli-Karhut – Forssan Alku.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Näytä lisää vastaavia