Holopainen taistelee Saksan Cupin voitosta - Grönberg, Iiskola ja Pelander aloittavat pudotuspelit

23.3.2018 Naisten maajoukkuepelaajilla on edessään vilkas viikonloppu. Annika Holopainen havittelee Saksan cupin voittoa, kun viikonloppuna pelataan cupin Final four –turnaus. Evita Iiskola ja Camilla Grönberg aloittavat sen sijaan taistelun noususta Saksan Bundesliigaan ja Sofia Pelander mitalimetsästyksen Ruotsissa.

Annika Holopainen ja Evita Iiskola ovat tositoimissa viikonloppuna. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sofia Pelanderilla on kova haaste Ruotsin liigan pudotuspeleissä. (Kuva: Francois Perthuis)

Holopaisen Wasserburg selvitti tiensä viikonloppuna pelattavaan Saksan cupin Final four –turnaukseen. Wasserburg kohtaa välierässä lauantaina Veilchenin, jonka voittaja etenee sunnuntaina pelattavaan finaaliin. Wasserburg lähtee välierään selvänä ennakkosuosikkina, sillä se vei joukkueiden runkosarjan kohtaamiset selvästi nimiinsä. Lokakuussa Wasserburg haki vierasvoiton 75-43-lukemin ja tammikuussa Wasserburg murjoi kotikentällään taululle lukemat 99-53. Wasserburg sijoittui runkosarjassa toiseksi, kun taas Veilchen säilytti niukasti sarjapaikkansa.

Holopainen lähtee tulevaan välierään luottavaisena, muttei odota pelistä läpihuutojuttua.

- Tosi hyvillä ja innokkain mielin odotamme cupin pelejä. Olemme saaneet loukkaantuneet vihdoin takaisin kokoonpanoon. Vaikka olemme voittaneet aiemmat kohtaamiset selvästi, niin Veilchen on kova vastus ja tässä liigassa kaikki joukkueet voivat voittaa toisensa. He voittivat viimeisillä kierroksilla kärkijoukkueita, joten vaarallinen joukkue on tulossa, Holopainen miettii.

Wasserburg on hallinnut viimeisen reilun vuosikymmenen ajan Saksan naisten koripallokenttiä. Neljänä edelliskautena se on juhlinut tuplamestaruutta, mutta tällä kaudella se sijoittui runkosarjassa toiseksi Kelternin jälkeen.

- Kaikki aina odottavat, että Wasserburg on ykkönen ja tietenkin olemme hieman pettyneitä ettemme saaneet ykkössijaa. Kuitenkin, kun ottaa huomioon kaikki loukkaantumiset ja muutokset sekä pelaajistossa että valmentajistossa, niin kakkossija oli ihan hyvä.

Wasserburg on Saksan ehdoton ykkösseura ja joukkueelta odotetaan aina voittoa. Holopainen tiedostaakin, että mestarin päänahka on aina haluttua.

- Moni muu haluaa Wasserburgin häviävän ja monelle tulee vähän ylimääräistä aina meitä vastaan. Meidän on kuitenkin suojeltava mestaruutta eikä mikään ole itsestään selvää, Holopainen muistuttaa.

Toisessa välieräottelussa kohtaavat turnauksen emäntäjoukkue Chemnitz sekä runkosarjan voittaja Keltern.

Lisätietoja: Pokal

Iiskola ja Grönberg tavoittelevat nousua

Saksan Kakkosbundesliigassa pohjois- ja etelälohkojen neljä parasta joukkuetta selvittivät tiensä pudotuspeleihin. Välieristä pääsee finaaliin kahdella voitolla ja nousija ratkaistaan niin ikään paras kolmesta -järjestelmällä.

Pohjoislohkossa Iiskolan Panthers Osnabrück pelasi vakuuttavan runkosarjan napaten itselleen ykköstilan voitettuaan 20 pelistään 17. Välierissä Osnabrückille asettuu vastaan berliiniläinen TuS Lichterfelde. Osnabrück oli niskan päällä joukkueiden kohtaamisissa runkosarjassa. Marraskuussa Osnabrück haki Berliinistä kahdeksan pisteen vierasvoiton, mutta pari viikkoa sitten Osnabrückin kotiottelussa Panthers oli vahvempi 78-58.

- Se oli meiltä hyvä voitto ja näimme hieman millaista peliä he pelaavat näin loppukaudesta. Se antoi hyvää osviittaa siitä miten he pelaavat, Iiskola toteaa.

Osnabrück lähtee ottelupariin selkeänä ennakkosuosikkina, mutta Iiskola muistuttaa vastustajan vaarallisuudesta.

- Heillä on peruskokeneita pelaajia ja nuoria lahjakkuuksia emmekä voi heitä ylenkatsoa yhtään. Toivottavasti tulisi tasainen ottelupari, että yleisöä tulisi. Vaikka välimatkaa on neljä tuntia, niin se on kuitenkin tietyllä tavalla paikallisottelu. Berliini on hyvä jengi emmekä voi lähteä peleihin takki auki, korostaa Iiskola.

- Vaikka voitimme lohkon, niin monet pelit olivat tiukkoja. Olemme treenanneet kovaa ja jatkettu sitä omaa tekemistä. Kaikilla on ollut hyvä asenne eikä kukaan ajattele, että menemme tästä automaattisesti jatkoon.

Iiskola odottaa innoissaan pudotuspelien alkua.

- Kroppa kunnossa eikä ongelmia ole. Siistiä päästä pitkän ajan jälkeen pelaamaan pudotuspelejä.

Pohjoislohkon toisessa välieräparissa ottavat mittaa Neuss sekä Wolfenbüttel.

Grönbergin Bad Homburg sijoittui etelälohkossa toiseksi. Bad Homburgin pelit runkosarjassa tulivat päätökseen jo viikkoa muita aikaisemmin, niin joukkue on ehtinyt valmistautua hyvin tuleviin pudotuspeleihin.

- Itse olisin ehkä mieluummin pelannut, mutta meillä oli parit treenit lisää. Vaikka meillä oli vapaa viikonloppu, niin olemme harjoitelleet nyt kovaa, Grönberg kertoo joukkueen valmistautumisesta.

Bad Homburgin saldona runkosarjassa 15 voittoa ja viisi tappiota.

- Voimme olla tosi tyytyväisiä runkosarjaan. Voitimme kärkijoukkueen kahdesti, mutta hävisimme sitten pelejä häntäpään joukkueita vastaan. Mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa mestaruus ja haluamme voittaa liigan.

Bad Homburg saa välierässä vastaansa Jahn Münchenin, jonka kanssa Bad Homburg kävi tiukkaa taistelua runkosarjassa. Molemmat voittivat omat kotiottelunsa ja keskinäisten otteluiden korisuhdekin oli sama. Bad Homburg sijoittui runkosarjassa kuitenkin pykälän paremmin, joten sillä on välieriin kotietu.

- Varmaan tosi kova ja tasainen välieräsarja on tiedossa. Vastustaja on aika paljon isompi joukkue kuin me, mikä on meille suurin haaste. Heidän aloittavat 2-3 paikan pelaajat voivat molemmat olla noin 190-senttisiä. Meillä on kuitenkin kotietu, mikä oli meille pudotuspeleihin lähdettäessä tosi tärkeä saada.

Pudotuspelit pyörähtävät käyntiin sunnuntaina 25.3., toinen peli on edessä 31.3. ja mahdollinen kolmas ottelu 8.4.

Lisätietoja: 2. DBBL

Pelander aloittaa pudotuspelit Ruotsissa

Ruotsin liigan runkosarjassa seitsemänneksi sijoittunut Pelanderin Norrköping saa vastaansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella toiseksi sijoittuneen Uumajan. Norrköping hävisi molemmat kauden keskinäiset runkosarjan ottelut. Joukkueet kohtasivat runkosarjan viimeisellä kierroksella, jossa Norrköping pisti tiukasti kampoihin taipuen lopulta kahdeksalla pisteellä.

- Harmi, että yhdellä voitolla enemmän olisimme sijoittuneet sarjassa paremmin ja voineet välttää Uumajan ja saada siten hieman helpomman vastustajan. Ei kuitenkaan mahda mitään ja pelasimme heitä vastaan ihan hyvin viime kerralla. Heillä on paljon hyviä pelaajia ja ulkomaalaisia ja peliin on mielenkiintoiset asetelmat. Lähdemme ottelusarjaan selkeänä altavastaajana eikä moni usko meidän mahdollisuuksiimme. Me kuitenkin uskomme, Pelander kertoo.

- Skoutin kannalta on helpompi, että pelasimme heitä vastaan juuri ja sen kannalta peliin on helpompi lähteä. Toivottavasti he eivät ole muuttaneet peliään paljon, tai jos ovat, niin me muutamme sitten omaa peliämme. Positiivisin mielin lähdemme peleihin, Pelander jatkaa.

Pelander paranteli alkukauden polvivammaan, mutta palasi helmikuun alussa pelikentille ja ehti pelata kuusi runkosarjan ottelua. Paluu kentille on sujunut suunnitelmien mukaan.

- Kaikki on mennyt hyvin eikä polven kanssa ole ollut ongelmia. Siinä ei ole ollut turvotusta eikä kipuja. Täytyy kuitenkin olla vielä sen suhteen hieman varovainen, mutta kaikki näyttää hyvältä. Peli on vielä hieman hakemista, kun en pelannut vuoteen, mutta se paranee koko ajan, Pelander iloitsee.

Puolivälierät pelataan paras kolmesta –järjestelmällä, joka sopii Pelanderin mukaan Norrköpingille hyvin.

- Helpompi Uumaja on voittaa kahdesti kuin kolmasti, heittää Pelander.

Puolivälieräsarja alkaa lauantaina 24.3., toinen peli pelataan maanantaina 26.3. ja mahdollinen kolmas ja ratkaiseva ottelu 28.3.

Lisätietoja: Basketligan dam

Henkilöt

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

Näytä lisää vastaavia