Hongalle taas voitto Lappeenrannasta

16.2.2006 Espoon Honka haki kauden toisen voittonsa Lappeenrannasta, kun puolustava mestari LrNMKY kaatui Korisliigan keskiviikkokierroksella täpärästi 84-86 (37-41) -tuloksella.

Marraskuussa Honka haki peräti 25 pisteen vierasvoiton, jonka LrNMKY kuittasi tammikuussa Espoossa jatkoaikavoitollaan.

Nyt peli eteni niin tasaisesti kuin sarjataulukossa peräkkäin olevilta joukkueilta voi odottaakin. Vain kuutta pelaajaa käyttänyt kotijoukkue piti voitonavaimia vielä 80-80 -tilanteessa, mutta kohtalokas pallonmenetys ja Hongan onnistuminen toisessa päässä nostivat vieraat edelle.

Ottelun sankariksi kohosi Hongan Kimmo Muurinen kohentamalla pääsarjauransa piste-ennätyksen 36:een. Pisteet syntyivät kovalla heittoprosentilla, kun muun muassa 12:sta kolmen pisteen heitosta osui kuusi. Tim Kisner säesti Muurinen-show'ta 17 pisteellä.

Yhä ilman Andre Foremania pelanneesta NMKY:stä Pasi Riihelä yritti pysyä Muurisen heittokilvassa mukana. Riihelä upottikin kaikki kymmenen kahden pisteen heittoaan, mutta ”jäi” 30 pisteeseen.

Katajalle suurvoitto

Kierroksen suurimman voiton korjasi kärkijoukkue Joensuun Kataja, joka jäi vain kolmen pisteen päähän kauden piste-ennätyksestään 123-87 (61-44) -kotivoitolla Porvoon Tarmosta.

Kataja ei jättänyt toiseksi viimeisenä sarjassa killuvalle Tarmolle yllätysmahdollisuutta ottamalla pelin heti haltuunsa. 17 pisteen puoliaikajohdon jälkeen ei voitosta enää syntynyt kamppailua, mutta Kataja intoutui nakkaamaan vielä viimeisellä kymmenminuuttisella peräti 38 pistettä.

Katajan Sami Lehtoranta keräsi 28 pistettä ja Alex Wesby 21.

Onnettomasti puolustanut Tarmo oli matkassa edelleen ilman jalkavaivaista tehopeluriaan Rashad Belliä. Damen Maddox pääsi vieraiden pisteykköseksi 22 pinnalla.

Pussihukat taipui Namika Lahdelle

Vantaan Pussihukat taipui kotihallissaan Namika Lahdelle 85-95 (43-36).

Sarjataulukon kakkossijansa säilyttänyt vierasjoukkue käänsi tasaisen pelin edukseen vasta viimeisellä kymmenminuuttisella, sillä PuHu johti vielä kolmannen jakson jälkeen yhdellä pisteellä.

Lahtelaisten tehotrion muodostivat jälleen Jonathan Jones 26 pisteellä ja 17 levypallolla, Jesper Parve 24 pisteellä ja Michael Kuebler 16:lla. Elias Kajander heitti PuHulle 20 ja Marc Axton 18 pistettä.

Pyrintö yllätti Kouvolassa

Viimeisistä pudotuspelipaikoista taisteleva Tampereen Pyrintö yllätti sarjataulukossa viisi pykälää ylempänä olleen Kouvot hakemalla Kouvolasta 70-75 (39-43) -voiton.

Peli eteni tasaisena alusta loppuun eikä ero kasvanut kuutta pistettä suuremmaksi. Pyrintö onnistui viimeisellä neljänneksellä kääntämään Kouvojen yhden pisteen johdon viiden pisteen voitokseen.

Pyrinnöltä löytyi vain viisi korintekijää, mutta pisteitä kertyi riittävästi, kun ulkomaalaiskolmikosta Albert Mouring heitti 21, Kueth Duany 19 ja Uka Agbai 18 pistettä.

Edellispelissä jalkaansa loukannut Sami Laaksonen palasi peliin ja olikin vaisun kotijoukkueen tehokkain 17 pisteellä.

Korihait kova Kotkassa

Viisi edellistä kotipeliään voittanut KTP kärsi vaihteeksi selkeän tappion, kun aina yllätysvalmis Korihait vei sarjapisteet Uuteenkaupunkiin lukemin 76-93 (42-53).

Korihait johti yhtäjaksoisesti ensimmäisen neljänneksen lopulta. KTP kärkkyi vielä viimeisen jakson alussa 12 pisteen päässä, mutta Korihait karkasi jo jakson puolivälissä ratkaisevasti 21 pisteen johtoon.

Pudotuspelipaikkansa käytännössä varmistaneesta vierasjoukkueesta Boakai Lalugba keräsi komeat tehot 26 pistettä ja 16 levypalloa. Kuusi kolmosta upottanut Rashard Lee heitti 25 pistettä. KTP:n tehokkaimmat olivat Anssi Kinnaslampi 21:llä ja Joe Nixon 18 pisteellä.

ToPo helppoon voittoon

ToPo otti helpon kotivoiton pyörittämällä Aura Basketia 103-75 (51-36) -lukemin.

Turkulaisvieraiden tappioputki venyi 18 pelin mittaiseksi, kun ToPo hallitsi ottelua alusta asti. ToPo venytti jo kolmannen jakson päätteeksi johtonsa 27 pisteeseen eli pistettä vaille lopulliseen eroon.

Pelin korikunkuksi kohosi ToPon John Thomas 26 pisteellä, kun Aura Basketin ja koko sarjan tehokkain pistemies Danny Gathings teki nyt 23 pistettä.

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.