Honka jatkoi KTP:n alamäkeä

16.12.2009 Tuore Suomen cupin mestari Espoon Honka nousi Korisliigan keskiviikkokierroksella kärjen tuntumaan viidennellä peräkkäisellä voitollaan ja jatkoi samalla KTP-Basketin alamäkeä 80-67 (34-30) -kotivoitollaan. KTP on voittanut kuudesta viime pelistään vain yhden.

Tuukka Kotin johtamana Honka otti viidennen peräkkäisen liigavoittonsa viime viikonvaihteessa valloitetun Suomen cupin rinnalle.

Ricky Hickman jatkaa hurjaa koritehtailuaan - tällä kertaa se toi voiton ToPosta.

Vaikka cupin finaalissa tappio tuli, ei Damon Williams antanut Pyrinnön voittokulun liigassa katketa.

Kyle Shiloh ja Kouvot murskasivat FoKoPon peräti 42 pisteellä.

Matthew Gibsonin Lappeenranta haki sarjapisteet Salosta. Kuvat: Francois Perthuis & Matti Koskinen & Kai Kilappa & Kimmo Metsälä.

Tasainen avauspuolisko jäi molempien onnistuneen puolustuspelin ansiosta vähäkoriseksi. Honka sai enemmän otetta kolmannella jaksolla ja pysyi johdossa loppuun asti, vaikka KTP käväisi vielä viimeisen neljänneksen alussa kolmen pisteen päässä.

- Olimme alussa vaikeuksissa KTP:n hyvän puolustuksen kanssa, mutta joukkue pystyi antamaan kaikkensa sekä fyysisesti että henkisesti. Myös nuoret pelaajamme onnistuivat hienosti, kehui Hongan valmentaja Gordon Herbert.

Ilman nilkkavaivaista Corey Belseria pelanneen Hongan tehomieheksi nousi Tuukka Kotti 22 pisteellä ja 15 levypallolla. Carl Elliot heitti 20 pistettä.

KTP:n tehoparin muodostivat ainoina kaksinumeroisiin pisteisiin yltäneet Eric Washington 26:llä ja sairauslomaltaan palannut Isaac Spencer 22 pisteellä.

Namika Lahti löi täpärästi ToPon

Namika Lahti venytti peräkkäisten voittojensa lukeman seitsemään, kun se otti täpärän 93-92 (53-45) -kotivoiton ToPosta.

Kolmannen jakson alussa Namika nousi jo 12 pisteen johtoon, mutta viimeisen neljänneksen alussa ToPolla puolestaan oli seitsemän pisteen johto. ToPo johti vielä toiseksi viimeisellä minuutilla, mutta Namika vei seuraavan minuutin 9-4 ennen kuin ToPon Corey Smith heitti viime sekunneilla kolmosen.

Namikan yhdysvaltalaistrio oli vedossa, kun Ricky Hickman teki 30, Corey Rouse 21 ja Ray Nixon 20 pistettä.

ToPosta Smith teki 27 pisteestään 19 jo puoliväliin mennessä. Obie Trotter viimeisteli 23 pinnaa.

Karhu ahdisteli Pyrintöä

Viikkoa aiemmin ToPo-voitolla 12 pelin tappioputkensa katkaissut Kauhajoen Karhu ei ottanut toista voittoa peräkkäin, mutta ahdisteli kyllä kotipelissään sarjajohtaja Pyrintöä. Tamperelaisten 12. peräkkäinen liigavoitto tuli 90-83 (44-44) -tuloksella.

Karhu ei johtanut peliä 16. minuutin jälkeen, mutta kärkkyi yllätystä lähes loppuun asti. Puolitoista minuuttia ennen loppua peli oli 79-79, josta Pyrintö kiri seuraavan minuutin ratkaisevasti 9-1.

Vierasvoiton varmisti lopussa vapaaheittoja upottanut Damon Williams yhteensä 22 pisteellä. Chris Hester ja Kenneth Lowe tekivät kumpikin 18 pistettä.

Karhun tehokkaimpia olivat Maurice Horton 20:llä ja Jeremiah Wood 19 pisteellä sekä 15 levypallolla.

Kouvoille suurvoitto FoKoPosta

Kierroksen suurimman voiton otti kotihallissaan Kouvot, joka tuotti FoKoPolle neljännen peräkkäisen tappion murskalukemin 97-55 (45-22).

Peli ratkesi jo toisella neljänneksellä, jonka Kouvot voitti tyrmäävästi 24-5. Kun isännät voittivat myös sekä kolmannen että neljännen jakson noin kymmenellä pisteellä, koki FoKoPo kauden suurimman tappionsa 42 pisteen erolla.

Kyle Shiloh heitti Kouvoille 27 pistettä. Antti Kanervo ja Ville Kaunisto pussittivat 15 pistettä mieheen. Kaunisto kahmi lisäksi 14 levypalloa.

FoKoPosta jäivät parhaatkin pistemiehet vaatimattomiin lukemiin Rodrick Stewartin tehtyä 11 ja Ashley Championin 10 pistettä. Durell Vinson vei 19 levypalloa.

Vilppaan tappiot jatkuvat

Salon Vilpas kärsi viidennen peräkkäisen tappionsa, kun Lappeenrannan NMKY haki pisteet Salosta 64-53 (33-26) -numeroin.

Vilpas johti ensimmäisen jakson, mutta kangerteli sen jälkeen heittopelinsä kanssa niin pahasti, että sai 31 minuutissa aikaan vain 37 pistettä. Näin LrNMKY pystyi kuittaamaan voiton vaatimattomallakin esityksellä.

Matthew Gibson heitti vieraille 20 pistettä ja Jouko Järvinen 10.

Vaisun Vilppaan tehokkaimpia olivat Charlie Burgess 18:lla ja Lawrence Hamm 11 pisteellä.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.