Honka rökitti ToPo:n ensimmäisessä puolivälieräkamppailussa

27.3.2013 Honka vei ensimmäisen puolivälieräottelun nimiinsä selvin lukemin 80-62 (26–33). ToPo oli lähes yksinomaa sisäpelaaja Niina Laaksosen varassa. Ottelu kääntyi Hongan hallinnaksi toisella puoliajalla.

Hongan Jordan Murphree oli liekeissä ensimmäisessä puolivälieräottelussa. Tuloksena komea tupla-tupla.

ToPo:n Niina Laaksonen pelasi loistavan ottelun, muttei pystynyt kaatamaan Honkaa. Kuvat: Fracois Perthuis

Valmentajien arviot tasaisesta ottelusarjasta vaikuttivat varsin osuvilta Honka – ToPo -ottelun ensimmäisen puoliajan perusteella. Kumpikin joukkue oli saapunut Tapiolan urheiluhalliin taistelemaan voitosta kynsin hampain.

ToPo:n Niina Laaksonen osoitti heti alkuminuuteilla olevansa pelipäällä. Kun ensimmäistä jaksoa oli jäljellä vain muutama minuutti, Laaksosella oli kasassa jo ällistyttävät 9 pistettä ja 7 levypalloa. Kokonaisuudessaan joukkueiden vääntö oli todella tasaista, ja koreja tehtailtiin vuorotellen.

Niina Laaksonen jatkoi ällistyttäviä otteitaan toisessa erässä. Hongalta pisteitä tekivät tiukasti vartioitu Melissa Jeltema ja Jordan Murphree. ToPo:n pelinrakentaja Vilma Kesänen johti joukkueensa peliä mallikkaasti, ja vapautti oivaltavilla syötöillään joukkuetovereitaan korintekopaikkoihin.

Niina Laaksosen raadanta alkoi vähitellen kääntää ottelua ToPo:n hallintaan. Ensimmäisen puoliajan lopussa joukkue rankaisi Honkaa pallonmenetyksistä ja kasvatti eron 7 pisteeseen. Puoliajalle siirryttiin ToPo:n johtaessa 26 –33.

Honka palasi puoliajalta kentälle pirteänä ja kuroi eron nopeasti kiinni vauhtiin päässeen Jelteman koreilla. Laaksonen puolestaan kannatteli joukkuettaan onnistumisillaan. Honka otti kolmannen erän loppupuolella ohjat käsiinsä, sai Laaksosen hetkeksi kuriin ja kiskaisi vuorostaan ToPo:n ohi. Viimeiseen erään lähdettiin Hongan 2 pisteen johdossa.

Honka käänsi ottelun vastustamattomasti itselleen viimeisellä jaksolla. Espoolaiset onnistuivat huomattavasti ToPo:a laajemmalla rintamalla, ja joukkue karkasikin pian ToPon ulottumattomiin. Eron kasvattamisesta vastasivat Jelteman lisäksi erinomaisen ottelun pelannut Jordan Murphree sekä Roosa Myllyveräjä, Emma Laaksonen ja Vilja Kesänen. Viimeiset minuutit kuluivat lukemien kaunisteluun, kun Honka pommitti voittonumeroikseen 80 – 62.

Hongan tehokkaimmat olivat Jeltema (20/8), Murphree (24/14) ja Roosa Myllyveräjä (12/0). ToPo:lta onnistuivat Laaksonen (31/15), Kesänen (14/7) ja McBee (7/8).

Honka – ToPo -otteluparin seuraava puolivälieräottelu pelataan 30.3. Töölön Kisahallissa klo 16:00.

Lisätiedot: Honka – ToPo -välieräsarjan ensimmäinen ottelu

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.