Honka tylsytti Pyrinnön hyökkäyspelin – EBT avasi voittotilinsä

14.10.2023 21:01 Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Illan voittajia olivat Honka, Kouvottaret ja pistetilinsä avannut EBT.

Armi Anttila jatkoi vahvoja otteitaan korin alla. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Honka piti Pyrinnön aisoissa

Tapiolan Honka kartutti voittotiliään kotikentällään. Pyrintö joutui taipumaan Tapiolassa 70-57 (35-26).

Espoolaiset aloittivat paremmin, kun Pyrinnön hyökkäyspeli takkusi. Honka pääsi ensimmäiselle tauolle yhdeksän pisteen etumatkalta.

Toisella puoliajalla peli tasoittui. Suurimmat onnistumiset nähtiin puolustuspäässä. Tamperelaisryhmä onnistui kuromaan Hongan etumatkaa pisteellä kiinni.

Toisella puoliajalla nähtiin onnistumisia molemmissa päissä. Honka pystyi kuitenkin pitämään johtonsa vähintään kymmenessä pisteessä eikä vierasjoukkue pystynyt uhkaamaan sen voittoa. Voitto oli Hongalle kauden kolmas.

- Pyrintö oli juuri sitä mitä me tiedettiin, pyrkii pitämään vauhtia ja on aggressiivinen. Oltiin hyvin valmistauduttu. Aikamoinen vuoristorata peli oli siinä mielessä että meillä oli paljon hyviä pätkiä, joissa oltiin erinomaisia molemmissa päissä kenttää ja sitten tuli sellasia suvantovaiheita, joissa keskittyminen oli aivan jossain muualla ja tehtiin kaikki mahdolliset virheet peräkkäin. Onnellinen tottakai siitä, että pystyttiin kairaamaan voitto ja että joukkue oli ahkera tänään, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm kertasi pelin jälkeen.

Tayanna Jones pussitti 24 pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa. Cierra Walker pyöritti Hongan peliä hienosti. Hänelle kirjattiin 17 pistettä ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Kayla Shaw heitti Pyrinnölle 17 pistettä.

Ottelutilasto

EBT:lle kauden avausvoitto

EBT otti kauden avausvoittonsa Forssan Alun kustannuksella. Joukkue esiintyi kotikentällään pirteästi ja voitti 82-51 (42-26).

Kotijoukkue otti pelissä johdon heti ensimmäisellä jaksolla. Alku kuitenkin pysyi iskuetäisyydellä ensimmäiselle tauolle. EBT kasvatti johtoaan toisella jaksolla ja johti puoliajalla 16 pisteellä.

Kolmas jakso oli tasainen, mutta päätösjakson vahva esitys varmisti espoolaisille kauden avausvoiton. FoA metsästää vielä ensimmäisiä sarjapisteitään.

- Viimeistelimme tänään kahden pisteen heitot todella hyvällä prosentilla ja kaikki pääsivät tekemään pisteitä. Puolustimme tänään todella hyvin, Erika Mace kertasi debyyttinsä jälkeen.

Nicole Ogun pelasi vahvan ottelun. Hänelle kirjattiin 18 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Kiia Mäntylä säesti 17 pisteen arvoisesti. Shelby Cheslek kirjautti vieraiden paidassa tupla-tuplan 17 pisteellä ja 15 levypallolla.

Kouvottaret kiri voittoon

Kouvottaret kohtasi kotonaan Vimpelin Vedon. Kouvolalaisjoukkue palasi voittokantaan, kun se voitti ottelun jännittävien vaiheiden jälkeen 85-82 (38-44).

Ensimmäiselle jaksolle mentiin tasatilanteessa. Tämän jälkeen ViVe nappasi johtoaseman itselleen. Se pääsi puoliajalle kuuden pisteen etumatkalta.

Kouvottaret kavensi kolmannen jakson aikana eron neljään pisteeseen. Kotijoukkue nappasi johdon itselleen yhdeksän minuuttia ennen loppua eikä päästänyt Vimpeliä ohitseen. Molemmat joukkueet ovat voittaneet nyt neljästä ottelustaan kaksi.

Johanna Räty pelasi pääsarjauransa parhaan ottelun. Hän heitti 20 pistettä ja upotti neljä kolmen pisteen heittoa. Venla Varis teki 19 pistettä. Samatha Breen 28/12 teki vieraille tupla-tuplan.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.