HoNsU:n vahva vire jatkuu

2.2.2013 HoNsUn vahva vire naisten SM-sarjassa jatkuu. HoNsU voitti lauantaina viidennen kerran kuudessa ottelussa, kun vahvasti puolustaneet jyväskyläläiset nipistivät Keravan Energia Teamia 87–67 (37–29). SM-sarjan kärkijoukkueet Catz ja PeKa kohentelivat asemiaan sijoilla 1.-2. ja Huima paranteli jalansijaansa pudotuspelitaistelussa kaatamalla Alun.

Minna Stenin HoNsUn peli kulkee..

..kuten myös Anni Mäkitalon Catzin..

..ja Korinne Campbellin PeKan.

Jasmin Hollidayn Huima nujersi Alun Forssassa. Kuvat: HoNsU, Tuomas Venhola, Kai Kilappa & Francois Perthuis.

HoNsU oli murskatuulella jo Kerava-ottelun ensimmäisellä jaksolla puristaen vieraansa kahdeksaan pisteeseen. Energia Team upotti kahden pisteen heittonsa vaivaisella 30% tarkkuudella, kun HoNsU jyräsi 87-67 (37-29)-voittoon. Voitollaan HoNsU nousi 13 voittoon yhdessä ToPon ja Hongan kanssa.

HoNsUn pistekuningatar oli Laura Lahtinen (20/7/4 syöttöä), mutta päävalmentaja Tuomas Oja löysi tehopelaajia molemmista kenttäpäädyistä. Brandi Davis (18/5/6 syöttöä), Nia Jackson (17/7/4 syöttöä), Titta-Riina Lepistö (13/12) ja huikean tammikuun pelannut Minna Sten (15/16/5 blokkia) pelasivat kukin vahvasti.

Keravalaisista Earlysia Marchbanksin (22/12/3 riistoa) sihti oli kohdillaan.

PeKa löylytti BC Nokiaa

Kotkalainen Peli-Karhut voitti seitsemännen kerran peräkkäin, kun kauden aikana vain kolme voittoa hakenut BC Nokia saapui Steveco Areenalle. PeKan voittoluvut kirjattiin löylytyslukemin 100–59 (51–28).

Peli-Karhut hallitsi ottelua sen kaikilla mahdollisilla osa-alueilla. Linda-Lotta Lehtoranta (26/3) kimalteli kentän tähtenä ja Korinne Campbell (15/14/2 blokkia) nautiskeli kotiyleisön edessä tupla-tuplan.

BC Nokian terävin oli 1997 syntynyt Veera Pirttinen (16/0).

Catz karkasi Riennolta

Sarjanousija Turun Riento pystyi kotikentällään haastamaan hallitsevan mestarin Lappeenrannan Catzin yhden jakson ajan.

Catz otti joukkuepuolustuksellaan ottelun hallintaansa kuitenkin toisesta jaksosta alkaen, joka päättyi vieraille 26–14. Loppulukemat merkittiin Catzin hyväksi selkeästi 60–96 (33–44).

Anni Mäkitalo (18/1/3 riistoa) oli Catzin pistepommittaja. SM-sarjan tammikuun pelaajana palkittu Jelena Reshetko (15/3/4 syöttöä) keräsi myös korkeat tehot.

Riennosta Brittany Hedderson (19/2/5 syöttöä) kirjautti korkeimmat pisteet.

Huima kipsasi Alun Forssassa

Tappiollisen tammikuun pelannut Äänekosken Huima osoitti piristymisen merkkejä nujertamalla vierasottelussaan sarjakolmonen Forssan Alun lukemin 55–61 (31–30).

Alku lähti otteluun hankalista asetelmista, sillä pitkäaikaistoipilas Henna Salomaan lisäksi sivussa oli joukkueen jättänyt Juta Jahilo. Tästä huolimatta Alku hallitsi hienokseltaan ensimmäistä puoliaikaa.

Kolmas jakso aiheutti kuitenkin täyskäännöksen Huiman saadessa aikaan vain seitsemän pistettä. Huima onnistui puolustuksensa kautta säilyttämään johtonsa loppuun asti.

Äänekoskelaisten pirtein oli Jasmin Holliday (25/6), kun taas Kenya Robinson (14/10) ja Swayze Black (10/13) rekisteröivät tupla-tuplat.

Alusta Sanna Helenius (15/0) kirjasi korkeimmat pisteet ja Secily Ray (6/17) kunnostautui levypallopelissä.

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.