Huikea Ahonen pommitti 15 pistettä päätösjaksolla

19.11.2012 Solna Vikings oli Ruotsin Basketliganin kotiottelussaan luulajalaista LF Basketia vastaan pahimmillaan 23 pistettä tappiolla, mutta hurjassa heittovireessä ollut Roope Ahonen johti 23 pisteellään ”viikingit” viime minuutilla kahden pisteen johtoon. Luulajalaiset onnistuivat kuitenkin tekemään ottelun kaksi viimeistä koria, ja vieraat varastivat sarjapisteet luvuin 87–89 (35–52).

Roope Ahonen toi Vikingsin 23 pisteen takaa voiton kynnykselle.

Petteri Koposen Himki taivutti nyt Tallinnan Kalevin. Kuvat: Ville Vuorinen & Getty Images/AllOver Press.

Ahonen aloitti Solnan kirin 20 pisteen takaa naulaamalla kolmosen heti neljännen jakson alkajaisiksi, ja onnistui uudelleen kaksi minuuttia myöhemmin, jolloin piste-ero kaventui jo yhdeksään (68–77).

Joukkueet jähmettyivät muutamaksi minuutiksi asemiinsa, kunnes Ahonen nostatti myrskyn kotiyleisössä tälläämällä erän kolmannen kolmosensa koriin neljä minuuttia ennen loppua. Solnahallenin kotiyleisö huusi täysin palkein viimeistään 1 minuutti ja 17 sekuntia ennen loppua, kun Ahosen onnistunut kolmonen ja bonusvapaaheitto toivat Vikingsin tasoihin (85–85).

Ottelun viimeisen minuutin alkaessa Ahonen riisti pallon ja ruokki Donald Johnsonin donkkiin, joka vei Vikingsin kahden pisteen johtoon. Ottelun viimeiset korit viimeistelivät kuitenkin Luulajan Esian Henderson ja Christopher Ryan.

Vikingsin avaukseen kuulunut Roope Ahonen mätti 28 minuutissa 23 pistettä. Ahosen pisteistä 15 syntyi viimeisen kymmenen minuutin aikana.

Solna Vikings – LF Basket Luleå 87–89 (24–18, 35–52, 57–77)
Solna:
Roope Ahonen 23/0, Donald Johnson 21/10/3 syöttöä, Stavros Toutziarakis 11/18.
Luleå:
Henry Dugat 22/5/6 syöttöä/3 riistoa,  Christopher Ryan 16/2.
R.Ahonen:
Aloitusviisikossa, Minuutit 28, Pisteet 23 (2p 2-4, 3p 4-5, 1p 7-7), Riistot 1.

Himki selvisi Kalevin piinasta

Tallinnan Kalev pakotti Petteri Koposen BC Himkin taistelemaan täydet 40 minuuttia sarjapisteistä Itä-Euroopan VTB-liigan maanantaikierroksella. Himki kuitenkin poistui kentältä 77–67 (41–33)-voitto matkassaan Koposen viimeisteltyä viisi pistettä ja neljä syöttöä.

James Augustinen, Paul Davisin ja Aleksei Zhukanenkon johtama Himki jyräsi pisteitä korin alta, mutta virolaiset pysyivät kannoilla parin korin etäisyydellä aina päätösjakson alkuun asti. Lopulta Himkin kenttäkenraali Zoran Planinic otti joukkueensa harteilleen ja kuljetti Himkin 77–67 (41–33)-voittoon Kalevin pallonmenetyksistä.

Petteri Koponen uurasti kentällä 21 minuuttia viimeistellen joukkueelleen viisi pistettä sekä neljä syöttöä. Himki on voittanut VTB-liigan kuudesta ottelustaan viisi. Seuraavan kerran Himki pelaa perjantaina, kun joukkue kohtaa Euroliigan A-lohkon kärkikamppailussa Madridissa Realin.

BC Himki – Tallinnan Kalev 77–67 (24–21, 41–33, 58–52)
Himki:
Zoran Planinic 14/7/6 syöttöä, James Augustine 13/8/5 syöttöä, Paul Davis 12/5.
Kalev:
Frank Elegar 17/6.
P.Koponen:
Minuutit 21, Pisteet 5 (2p 1-1, 3p 1-3), Syötöt 4, Blokit 1.

Kotti sivussa, Milanon puolustus masensi Cremonan

Shawn Huffin ja Tuukka Kotin Vanoli Cremona hävisi toisen perättäisen kerran Italian Serie A:n kärkipään joukkueelle saadessaan maanantai-iltana vastaansa Euroliigaa pelaavan Emporio Armani Milanon.

Cremonan puolustuspeli toimi kelvollisesti, mutta hyökkäyksessä Milano onnistui alusta asti hyydyttämään täydellisesti kotijoukkueen nimimiehet. Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen jakson alussa, kun Milano kasvatti neljän pisteen johtonsa (27–31) hetkessä kahteentoista (27–39). Ottelu päättyi Milanon 59–78 (25–31)-voittoon.

Olkapäätään poteva Tuukka Kotti ei pelannut Milanoa vastaan. Cremonan avausviisikkoon kuulunut Shawn Huff upotti kakkosen ja kääri neljä levypalloa.

Vanoli Cremona – Emporio Armani Milano 59–78 (11–16, 25–31, 42–56)
Cremona:
Lance Harris 15/3.
Milano:
Keith Langford 17/5, Malik Hairston 15/3, Richard Hendrix 11/10.
S.Huff:
Aloitusviisikossa, Minuutit 17, Pisteet 2 (2p 1-5, 3p 0-1), Levypallot 4.

Stenin Wasserburgin voittoputki jatkuu

Tiina Stenin TSV Wasserburg jatkaa Saksan Bundesliigan kärjessä käsi kädessä Heta Korpivaaran Heli Girls Donau-Riesin kanssa. Wasserburg naulasi sunnuntaina seitsemännen voittonsa kahdeksassa ottelussa lyömällä liigan keskikastin Freiburgin 85–61 (39–41).

Freiburg sinnitteli kotijoukkueen rinnalla ensimmäisen puoliajan, mutta kolmannesta jaksosta alkaen Wasserburgin puolustus alkoi tehdä tuhojaan vieraiden riveissä. Ottelun kolmas jakso merkittiin kotijoukkueelle 25-9 ja koko ottelu komeasti 85–61 (39–41).

Tiina Sten kunnostautui puolustuspäässä ja kirjasi joukkueelleen 22 minuutissa neljä pistettä ja neljä levypalloa.

TSV Wasserburg – Eisvögel USC Freiburg 85–61 (15–14, 39–41, 64–50)
Wasserburg:
Anne Breitreiner 26/1/3 syöttöä/3 riistoa, Emma Cannon 23/18.
Freiburg:
Julia Schindler 21/7/5 syöttöä.
T.Sten:
Aloitusviisikossa, Minuutit 22, Pisteet 4 (2p 1-3, 3p 0-1, 1p 2-2), Levypallot 4, Syötöt 1, Riistot 1, Blokit 1.

Olimpija taipui Partizanille

Teemu Rannikon ja Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana kärsi Adrianmeren liigassa kirvelevän tappion Partizan Belgradille.

Partizan johti ottelua parhaimmillaan 12 pisteellä, kunnes Olimpija käynnisti hurjan kirin ja tasoitti ottelun viimeisen neljänneksen puolivälissä. Partizan oli kuitenkin lopussa huolellisempi ja säkitti vapaaheittonsa ratkaisevasti koriin.

Teemu Rannikko tyylitteli Olimpijalle kaksi pistettä ja neljä syöttöä. Sasu Salin kuului joukkueen avausviisikkoon ja pelasi 21 minuuttia, mutta jäi tällä kertaa pisteittä. Olimpija on voittanut yhdeksästä Adrianmeren liigan ottelustaan neljä.

Union Olimpija Ljubljana – Partizan Belgrad 82-86 (19-21, 38-48, 63-64)

Olimpija: Jaka Blazic 22/5, Aron Baynes 16/7, Klemen Prepelic 16/1.
Partizan:
Vladimir Lucic 13/6, Drew Gordon 12/7, Dejan Musli 12/1.
S.Salin:
Aloitusviisikossa, Minuutit 21, Pisteet 0 (3p 0-5), Levypallot 2, Syötöt 1.
T.Rannikko:
Minuutit 16, Pisteet 2 (2p 1-1), Levypallot 1, Syötöt 4, Riistot 2.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.