Huima hurjana kotonaan

8.10.2011 Naisten SM-sarja jatkui lauantaina täydellä kierroksella. Illan vakuuttavimmasta esityksestä vastasi Äänekosken Huima, joka ryöpytti hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja kotonaan pistein 78–60 (43–33).

Kenya Robinsonin Huima upotti hallitsevan mestarin.

Niina Laaksonen oli pitelemätön Forssassa. Kuvat: Francois Perthuis ja Johan Weckström.

Huima ei kumarrellut hallitsevaa mestaria kotisalissaan, vaan takoi kymmenessä minuutissa taululle jo vastaansanomattomat lukemat 25-8. Toinen jakso eteni tasaisemmissa merkeissä, mutta kolmannen jakson aikana äänekoskelaiset tiputtivat Peli-Karhut 20 pisteen päähän varmistellen 78-60 (43-33)-voittoaan.

Huiman voiton pääarkkitehti oli uusi amerikkalaisvahvistus Madina Ali (26/11/3 riistoa), mutta joukkue onnistui laajalla rintamalla: Kenya Robinson (14/6/4 syöttöä/4 riistoa), Maiju Bland (13/3/3 syöttöä), Patrice Holmes (11/5), Salla Viitanen (10/4) ja Sanna Jämsen (0/9/5 syöttöä/4 riistoa) esiintyivät kaikki vahvasti.

Peli-Karhujen tehokkain oli Linda-Lotta Lehtoranta (17/4).

Laaksonen juhli Forssassa

SM-sarjakauden voitolla aloittanut Forssan Alku joutui tyytymään toisessa ottelussaan tappioon, kun Espoo Team avasi voittotilinsä vieraspistein 58-74 (31-43).

Espoolaisten voiton kulmakivi oli erinomainen korinaluspeli. ”Tiimi” upotti kakkosensa 60% tarkkuudella 186-senttisen Niina Laaksosen (26/15/3 syöttöä) johdolla. Laaksosta tahditti Laura Wilson (12/11/4 syöttöä/3 riistoa).

Forssalaisista kaksinumeroisille pisteille ylsivät Heidi Heintz (15/6) ja Henna Koponen (12/5).

Kerava aseeton Lappeenrannassa

Keravan Energia Team teki lauantaina hukkareissun Lappeenrantaan, jossa kotijoukkue Catz kyyditti keravalaisia ensimmäisessä kymmenessä minuutissa jo pistein 24-3. Tauolla taululla oli eroa jo 29 pistettä, ja toisella puoliskolla taistelua voitosta ei enää nähty. Catz päihitti Energia Teamin murskalukemin 75–39 (44–13).

Catz-luotsi Mika Haakana jakoi tasaisesti peliaikaa koko ryhmälleen, ja kissalaumasta kunnostautuivat erityisesti Lotta Aaltonen (19/8/3 riistoa), Takia Starks (16/5/4 syöttöä/4 riistoa) ja Alexandria Anderson (10/11). Keravan tehokkain oli Centhya Hart (6/12).

ToPon kolmas jakso liikaa HoNsUlle

Helsinkiläinen ToPo ja jyväskylän HoNsU taistelivat sarjapisteistä tasaisesti lauantain ottelun ensimmäisellä puoliskolla, mutta ToPo antoi kolmannella jaksolla tyrmäystippoja jyväskyläläisille vieden kymmenen minuutin jakson 20-5. HoNsUlla oli ongelmia erityisesti lähietäisyyden viimeistelyssä, ja joukkue heittikin kakkosensa vain 22% tarkkuudella.

ToPon ykkönen oli sentteri Kaihla Szunko (21/11/3 riistoa), jonka lisäksi kaksinumeroisille pisteille suoriutuivat Ellen Nurmi (15/6/3 syöttöä), Saara Wahlgren (13/2) ja Kaisa Valtakari (11/4). Katja Summala nakutti HoNsUlle 23 pistettä.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.