Joonas Lehtoranta aloittaa pudotuspelit Hollannissa

8.5.2021 11:25 Hollantilaisen Feyenoordin riveihin keväällä siirtynyt Joonas Lehtoranta koki ikävän takaiskun juuri ennen pudotuspelien alkua, mutta on näillä näkymin joukkueen mukana, kun joukkue aloittaa puolivälierät lauantaina. Feyenoordille asettuu vastaan Landstede Hammers.

Joonas Lehtoranta pääsee pelaamaan pudotuspelejä Hollannissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Hollannissa pelattiin viime viikolla cupin otteluita ja Lehtoranta joutui jättämään välierän väliin sairastuttuaan koronavirukseen.

- On tiedä mistä se on peräisin. Meillä oli keskiviikkona cupin puolivälierä ja torstaina testattiin positiiviseksi, Lehtoranta kertoo.

Tällä viikolla tehdyissä testeissä Lehtoranta on kuitenkin saanut negatiivisen testituloksen ja hän on näillä näkymin mukana, kun Feyenoord kohtaa lauantai-iltana Landstede Hammersin.  

Lehtorannan tervehtyminen on Feyenoordille hyvä uutinen, sillä joukkue on pelannut todella pienellä rotaatiolla koko kevään ajan. Loukkaantumisista johtuen joukkueella on ollut käytössään vain ainoastaan kuusi tai seitsemän pelaajaa. Lehtorantakin on saanut runsaasti vastuuta pelaten runkosarjan seitsemässä pelissä lähes 34 minuutin keskiarvolla.

- Sen tiesin, kun pistin nimeni paperiin, että vastuuta on tiedossa, kun joukkueessa on paljon loukkaantumisia. On mennyt ihan hyvin, mutta nyt tuli tietenkin takapakkia koronan takia. Muuten olen ihan tyytyväinen, Lehtoranta kertoo.

Lehtoranta pelaa ensimmäistä kertaa urallaan ulkomailla ja Hollannin tasoa hän pitää varsin yhtäläisenä Korisliigaan verrattuna, mutta toki erojakin löytyy.

- Tämä on tasoltaan aika samanlainen kuin Suomessa, mutta täällä on vähän kookkaammat isot pelaajat ja he ovat usein hollantilaispelaajia. Se on yksi iso ero Suomeen. Ollut aika pitkiä poikia vastassa.

- Itse peli on ollut aika samanlaista kuin niiden valmentajien kanssa joiden alaisuudessa olen pelannut Suomessa. Tempoa pidetään yllä ja pyritään nopeisiin ratkaisuihin kuvioiden kautta. Kuvioita on kyllä enemmän kuin Suomessa yleensä, Lehtoranta vertailee.

Feyenoord aloittaa pudotuspelit kohtaamalla Landstede Hammersin. Välieriin pääsee kahden ottelun yhteistuloksella. Lehtoranta on ehtinyt saada tuntumaa tulevasta vastustajasta kahdesti.

- Voitimme heidät kotonamme ja hävisimme vieraissa. Tasainen puolivälieräkamppailu on tulossa ja jokaisella korilla on merkitys. Uskon, että meillä on mahdollisuudet mennä tästä jatkoon eikä se olisi mikään ihme, ennakoi Lehtoranta.

Henkilöt

 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

Näytä lisää vastaavia