Kataja yllätti Pyrinnön Pyynikillä

13.12.2014 Korisliigan nelospaikalla majaileva Tampereen Pyrintö kärsi lauantaina kauden toisen kotitappionsa. Sarjassa seitsemäntenä oleva Joensuun Kataja haki vierasvoiton pistein 87–78 (40–37). Katajan päävalmentaja Pekka Salmiselle ottelu oli hänen 400. Korisliigan runkosarjassa ja samalla 200. voitto.

Robert Arnold ja Kataja yllättivät Pyrinnön Pyynikillä.

Bisonsin Aaron Johnson naulasi 14 pistettä, kun loimaalaiset veivät Honkaa vieraissa.

Jermont Horton johdatti 23 pisteellä Karhun voittoon Vilppaasta.

Carl Lindbom ja Seagulls nappasivat ensimmäisen vierasvoittonsa Korisliigassa. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma, Tytti Nuoramo, Matti O. Koskinen & Francois Perthuis.

Kataja ansaitsi voittonsa ennen kaikkea paremman hyökkäyspelinsä ansiosta. Joensuulaiset upottivat kahden pisteen heitot sisään 62 prosentin varmuudella, kun Pyrinnön onnistusprosentti jäi 43:een. Myös kolmosissa ja vapaaheitoissa Kataja oli hivenen tarkempi.

– Pelasimme tänään täydet 40 minuuttia ja saimme sekoitettua Pyrinnön hyökkäyksen hyvin. Paikkapuolustukseemme on sotkeutunut maailmalla kovempiakin joukkueita kuin Pyrintö, Korisliigan ohella EuroChallenge-sarjaa pelaavan Katajan päävalmentaja Pekka Salminen tuumasi.

Kolmannen perättäisen tappionsa kärsineen Pyrinnön luotsi Pieti Poikola myönsi hyökkäyspelin vaikeudet.

– Vaikka pääsemme hyviin heittopaikkoihin, viimeistely on huonoa. Pelaajat eivät löydä tällä hetkellä toisiaan.

Koko Korisliigan pistekärkenä häärivä Katajan Robert Arnold oli iskussa myös lauantaina. 26-vuotias amerikkalaislaituri haali 30 pistettä ja 8 levypalloa. Ken Hortonin saldo oli 17/13 ja Teemu Rannikon 12/4/6 syöttöä.

Pyrinnön ykkönen oli jälleen Damon Williams (23/19). Will Harris keräsi saldon 21/6.

 



Bisons murskasi Hongan Espoossa

Loimaan Bisons haki lauantaina murskavoiton Tapiolan Hongasta. Espoolaisten seitsemäs perättäinen tappio kirjattiin lukemin 57–91 (29–46).

Honka putosi Bisonsin kyydistä heti kättelyssä. Vierailija rykäisi kymmenen pisteen karkumatkalle jo vajaassa viidessä minuutissa. Bisons heitti kauttaaltaan huomattavasti vastustajaansa tarkemmin ja selvisi myös selvästi vähemmillä pallonmenetyksillä.

Kentän kovimmasta pistemäärästä vastasi Bisonsin Anthony Hilliard (27/3). Ian Hummer keräsi saldon 15/6 ja Aaron Johnson 14/6.

Pudotuspeliviivan alle tappioputkensa myötä romahtaneen Hongan selkeä ykkönen oli Anton Odabasi (19/5).

Karhu ratkaisi päätösneljänneksellä

Kauhajoen Karhu nousi Korisliigan kakkospaikalle voitettuaan Vilppaan Salossa pistein 79–74 (32–30).

Karhu lähti päätösneljännekselle kolmen pisteen tappioasemassa (56–59), mutta pelasi vahvan viimeisen kymmenminuuttisen.

Vilpas nousi tasoihin vielä puoltatoista minuuttia ennen loppua, kunnes Bojan Sarcevic (17/5) johdatti vierailijan kolmosellaan johtoasemaan, joka lopulta kesti.

Levypallot selkeästi 41–32 voittaneen Karhun tehokkain oli Jermont Horton (23/7).

Vilppaan parhaita olivat Darren Duncan (19/6) ja William Walker (15/8).

Seagulls jatkoi Korikobrien alamäkeä

Lapuan Korikobrien ahdinko Korisliigan hännillä syveni lauantaina entisestään. Joukkue taipui kotonaan sarjan jumbofinaalissa Helsinki Seagullsille selkein lukemin 71–92 (33–43).

Kuudennen perättäisen tappionsa kärsinyt Korikobrat heitti huomattavasti vastustajaansa heikommin. Seagulls voitti myös levypallot 39–30.

Kauden ensimmäisen vierasvoittonsa saalistaneiden helsinkiläisten parhaita olivat Deremy Geiger (23/2), Melsahn Basabe (18/10) ja Carl Lindbom (19/2).

Korikobrien ykkönen sekä pisteissä että levypalloissa oli Paul Carter (18/7). KTP:stä Lapualle siirtynyt Cory Johnson debytoi uudessa seurassaan saldolla 12/5.



Salmiselle, Toiviaiselle ja Pekkolalle merkkipaaluja


Miesten Korisliigassa Katajan päävalmentaja Pekka Salminen johti joukkuettaan tänään 400. kerran liigan runkosarjassa. Voittoja on tullut tasan 200, joten voittosuhde on 50 %. Kotimaassa Salminen on valmentanut Pussihukkia, ToPoa, Honkaa ja Katajaa. Ruotsin liigassa hän on ollut Solnan päävalmentajana ja sieltä on tullut kaksi Ruotsin mestaruutta.

Salminen on kautta aikain viides valmentaja, joka on saavuttanut 400 runkosarjapelin rajan. Ykkösenä on Kari Liimo, 763 ottelua. Erikoisuutena voidaan mainita, että Salminen valmensi jo 16-vuotiaana joukkueensa ensi kertaa Suomen mestaruuteen, jolloin kyseessä oli Pussihukkien minipojat.

Tänään Sami Toiviaiselle puolestaan tuli liigassa 300 runkosarjaottelua täyteen, voittoja niistä on 168 joten voittosuhde kirjataan 56%. Pääsarjatasolla on Sami valmentanut Namika Lahtea, KTP:tä ja nyt Kauhajokea. Hänen johdollaan Lahti voitti kaksi Suomen mestaruutta ja viime vuonna hänet valittiin vuoden valmentajaksi.

Tampereen Pyrinnön Ville Pekkola pelasi tänään Pyynikillä uransa 200. liigapelin runkosarjassa. Hän aloitti pääsarjassa tammikuussa 2009 Namika Lahden riveissä ja on urallaan lisäksi pelannut Lappeenrannan NMKY:ssä ja Pyrinnössä. Pekkola on voittanut kaksi Suomen mestaruutta ja on pussittanut runkosarjassa 547 pistettä. Yhden ottelun piste-ennätys hänellä on 17 pistettä.

Ville Pekkola liittyy myös liigan historiaan sillä lailla, että Pekkolan veljessarja Pasi, Sami ja Ville on kautta aikain ainoa veljestrio, joka on ollut pääsarjaottelussa samassa joukkueessa sekä myös kentällä yhtäaikaa ja jokainen heistä tehnyt samassa pelissä myös pisteitä. Tämä ottelu oli huhtikuussa 2009, kun lahtelaiset kohtasivat Katajan.

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia