Keravan Energia Teamille tiukka voitto Riennosta, Catzin voittoputki sai jatkoa

11.1.2014 Keravan Energia Team ottivat Naisten Korisliigassa kiinnityksen seitsemänteen sijaan, kun keravalaiset nujersivat tasapisteissä olleen Turun Riennon kotona 72-67 (45-39). Catz venytti tämän kauden voittoputkensa 14 pelin mittaan, Torpan Pojat voitti vieraissa Forssan Alun ja Peli-Karhut kaatoivat kotiottelussa HoNsUn.

Kipeä polvi ei haitannut Rosetta Adzasun peliä, kun Kerava kaatoi Riennon.

Joulukuun pelaaja Dionne Pounds jatkoi pistetehtailuaan naulaamalla viisi kolmosta Catzille.

Niina Laaksosen tupla-tupla takasi vierasvoiton ToPolle...

... ja Reetta Piiparin pelinjohtaminen PeKalle. Kuvat: Kai Kilappa & Tytti Nuoramo.

Energia Teamin 19-vuotias Henrika Suhosen vapaaheitto ja Mollie Williamsin (14/14) hyppyheitto vei kotijoukkueen kolmen pisteen johtoon ottelun loppuhetkillä.


Päävalmentaja Esa Mäki-Tulokkaan suojattien puolustus pysyi kivenkovana, mikä esti vierasjoukkueen tasoitusyrityksen ja Rosa Pakarinen (14/4) viimeisteli lopputuloksen vapaaheittoviivalta.

- Meiltä aika hyvä esitys tänään. Peli oli hallussa ja pelattiin suunnitelmamme mukaan. Rosetta Adzasu pelasi aivan loistavan pelin, vaikka pelaa kipeällä polvella ja huonossa kunnossa. Jokainen kentälle mennyt pelaaja hoiti oman ruutunsa tänään, Mäki-Tulokas analysoi tyytyväisenä.

Adzasu oli ottelun rouva ja hidalgo 30 pisteen, 13 levypallon, 4 syötön ja peräti 8 riiston turvin. Riennolta La'Keisha Sutton (27/13) ei jäänyt kauaksi taakse.


Catz edelleen puhtaalla saldolla


Kaksinkertainen Naisten Korisliigan mestari Catz Lappeenranta ei suostu häviämään. Nyt Äänekosen Huima joutui kokemaan kissalauman taistelukynnet, kun Catz voitti kotona 94-69 (62-35).

Catz oli vieraskorea ensimmäisen jakson ajan, mutta toisella neljänneksellä kissalauman yhteispeli ja rutiini käänsi pelin kotijoukkueelle Lappeenrannan urheilutalon yleisön iloksi.

Joulukuun pelaaja Dionne Pounds (24/4) oli tulikuuma kaaren takaa, upottaen viisi kolmosta kuudesta yrityksestä. Jordan Murphree (18/8) ja Jelena Reshetko (19/9) tarjosivat taustatukea.

Naisten Korisliigan nestori Kenya Robinson teki 24 pistettä ja kahmi 13 levypalloa. Huiman tuore vahvistus Brandi Davis (18/3) pelasi lupaavasti ensimmäisen pelinsä herhiläisten riveissä.


ToPo käänsi voiton viimeisellä neljänneksellä


Forssan Feeniksissä yleisö oli pakkautunut seuraamaan, kun Alku haastoi mitalikandidaatti ToPon.

Peli näytti pitkään hyvältä kotijoukkueelle, mutta viimeisellä neljänneksellä Ashlee Robersonin (17/7) kolmonen lähetti neljänneksen keskivaiheilla vierasjoukkueen karkumatkalle, joka päättyi ToPon voittoon 65-76 (44-38).

ToPon kokenut sentteri Niina Laaksonen (26/11) post-pelaaminen oli jälleen kerran silkkaa rautaa. Robersonin ja Laaksoen lisäksi Vilja Kesänen (16/5) pelasi loistopelin.

Alun uusi jenkkikaksikko Hope Elam (15/7) ja Telia McCall (17/15) tekivät komeat tilastot, mutta forssalaisten ykkönen oli Sanna Helenius (18/2).


HoNsU ei päästänyt PeKaa helpolla


Kotkassa Peli-Karhut vei ensimmäisen neljänneksen helposti 24-12, mutta vierasjoukkue ei suostunut antamaan periksi. HoNsU pysyi läpi pelin iskuetäisyydellä, mutta päätösjakson kotijoukkue juoksi heti alkuun 10-4, mistä jyväskyläläiset eivät pystyneet toipumaan.

Reetta Piipari (21/0/6 syöttöä) johti peliä maestron lailla. Piiparin lisäksi PeKalta onnistuivat Taru Tuukkanen (16/7) ja Krystal Vaughn (20/8).

HoNsUlta ansioituivat Titta-Riina Lepistö (15/8) ja Noora Lakaniemi (15/4).

 

Lisätietoja: Naisten Korisliiga
 
23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

Näytä lisää vastaavia